![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce propovăduiești tu este o religie magică, o antiteza a creștinismului, sau mai bine zis o sluțire și deformare a creștinismului după modelul religiilor magice, este idolatrie. Minuni nu fac icoanele, și nici măcar sfinții, minuni face numai Dumnezeu; Dumnezeu săvârșește o minune ca răspuns la credința credinciosului ce se roagă în fața unei icoane, și la rugăciunea sfântului reprezentat în icoană. A atribui minunea icoanei, și nu lui Dumnezeu, e cea mai cumplită blasfemie și cădere în idolatrie. În rest, faptul că nu mai contenești sa-l critici pe Păr. Pruteanu, și în același timp recunoști că nu ai curajul să te confrunți deschis cu domnia sa, este un semn de lașitate și micime morală.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E dezamagitor cum un om se poate face de ras de fiecare data. De zeci de ori acest om josnic m-a acuzat de tot felul de aberatii si m-a jignit, pentru credinta mea. De fiecare data s-a inselat, dar a perseverat de fiecare data, indemnat de rautatea si ura lui obtuza pentru toti cei ce-l contrazic sau ii contrazic conceptiile lui false. Trist e ca adminul, domnul Adrian Cocosila, l-a lasat pe acest user sa faca tot ce si-a dorit pe forum si sa ii atace si jigneasca pe toti ortodocsii care nu acceptau credinta lui. |
|
|||
|
|||
![]()
In ortodoxie unele icoane sunt numite facatoare de minuni. Orice credincios cunoaste acest lucru, in orice articol ortoodx gasim aceasta denumire.
http://ziarullumina.ro/icoanele-faca...lui-16121.html https://doxologia.ro/iconografie/cel...ni-din-moldova https://doxologia.ro/iconografie/ico...-la-manastirea Aceste explicatii i le-am mai dat odata, acest user catolic m-a mai acuzat acum cateva saptamani de iconoclasm cand, de fapt, in nestiinta lui, el afirma iconoclasmul, neavand habar despre ce vorbeste. Asa cum sfintele moaste au in ele harul Sfantului Duh, de aceea sunt nestricacioase si au anumite caracteristici, asa si icoanele au har, unele intr-o masura mai mare. In ortodoxie, spre deosebire de catolicism, harul este o energie necreata ce izvoraste din Dumnezeu, deci de origine divina. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum am intrebat si zilele trecute, de ce acest user este lasat sa faca ce doreste pe forum, de atatia ani?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
â P.S. Cătăline, expresii precum -acest om josnic-, -răutatea si ura lui obtuză- etc. nu-ti fac cinste. În altă ordine de idei, ortodocsii de pe forum care nu ti-au dat dreptate se numără cu zecile. Liniste-te. Nu-i vorba de rautate, e vorba ca tu sustii conceptii non-crestine si, in acelasi timp, le prezinti ca fiind invatatura Bisericii. Probabil, nu din rautate, ci din gresita intelegere. Dar vehementa cu care te dai lovit si persecutat si te superi daca esti contrazis, e din gresita intelegere ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi Last edited by GMihai; 07.06.2018 at 21:41:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca tot am purtat acum o discutie pe tema asta, ca sa nu se mai trezeasca vreun "binevoitor" sa gaseasca subiectul si sa repete aiurelile userului catolic, caruia nu am dorit sa-i raspund, redau raspunsul dat pe acel subiect: https://www.crestinortodox.ro/forum/...6&postcount=33
Acel user ma jignea a doua oara pentru aceleasi aberatii, desi explicasem de prima data ca ceea ce sustinea era exact erezia iconoclasta (de care, culmea, ma acuza pe mine). Erezia iconoclasta spunea ca trebuie sa se faca inchinare doar la sfinti, nu si la icoane, icoana neputand fi altceva decat un tabou. In invatatura ortodoxa inchinarea se face atat la sfantul reprezentat in icoana, cat si la icoana cu resprezentarea sfantului. Icoanele sunt considerate sfinte pentru ca sunt pline de har. Harul este o energie necreata, care izvoraste din Dumnezeu, deci e o parte din divinitate, spre deosebire de catolicism, unde e o energie creata, deci nu are aceasta calitate. Acel user a vrut sa-i ia aparararea parintelui Pruteanu, nestiind despre ce e vorba si ca parintele spune ca toate icoanele sunt facatoare de minuni (ceea ce e corect). Minunea nu o face icoana, adica materialul respectiv, ci tot Domnul, prin har, cu care lucreaza in lume. |
|
|||
|
|||
![]()
la un mesaj cu mult bun simt al lui iorest, indignat de exploatarea financiara :
Citat:
Citat:
![]() ![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu de ce, dar am o simpatie speciala pentru acest papa.
"Părinții Giannei cred că în cazul fetiței lor s-a înfăptuit un miracol: în luna septembrie, când papa a vizitat orașul, Joey și Kristen Masciantonio au asistat la parada organizată cu acel prilej, sperând că îl vor întâlni pe suveranul pontif. Însă papa Francisc a sărutat spontan creștetul fetiței. După două luni, scanarea cerebrală a Giannei a dat un rezultat incredibil: tumora fetiței aproape că a dispărut. "Cred că totul vine de la Dumnezeu. Cred că papa este un mesager al Domnului", a declarat Joey Masciantonio la CBS Philadelphia. "Se simte mai bine și este tot mai puternică. Trimite sărutări. Începe să arate lucrurile cu degetul", a spus Kristen, mama fetiței. Părinții Giannei sunt siguri că viitorul copilului lor este promițător. De-abia așteaptă să îi povestească și să îi arate ce putere poate avea un sărut. "Anul trecut ne gândeam să trăim cu amintirea ei. Acum vom putea trăi cu ea", a încheiat Joey.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|