Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2018, 23:55:35
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex719 Vezi mesajul
1. Fals.
Ce e fals? Ca interpretezi Scriptura dupa capul tau? Ai confirmat-o singur.

Citat:
Care "acele versete" ? Exemplu. Pentru glanda pineala am citat un singur verset, nu mai multe,
Imi fac "mea culpa" si recunosc faptul ca ai dat ca exemplu un sigur verset. In acelasi timp tu ai fost cel care a zis "In Biblie apar 2 referiri la glanda pineala".

Citat:
Mantuitorul foloseste termenul "ochiul" , nu "ochii" si nu cred ca in mod intamplator. De altfel si in rugaciuni am vazut expresii de genul "pune Doamne lacat pe buzele mele si pe ochii mei ca sa te pot primi in taina", deci cu siguranta nu Il putem primi cu Dumnezeu cu ochii fizici
Confirmi ce am spus mai sus, Interpretazi dupa capul tau.

Citat:
2. Nu contrazic cu nimic nicio invatatura ortodoxa deschizand subiectul cu pineala, avand in vedere ca nu a fost deloc dezbatut mai serios , dintr-un punct de vedere ortodox pana acum, deci ce afirmi e fals.
Inovatia in credinta, invataturile noi sunt o "contrazicere" a invataturii ortodoxe.

Citat:
Pe langa asta, a ne pune intrebari,chiar presupunand ca tendintele astea vin de la diavol spre indepartarea de Dumnezeu, e un lucru perfect omenesc pe care il afirma inclusiv parinti ai religiei ortodoxe.Asta nu inseamna ca merg pe mana altei religii. Primul exemplu care imi vine in minte aici e parintele Sofian Boghiu.

Explica si exemplifica.

Citat:
3. Dovezi ? Iti pot arata cand vrei ca multe ramuri din stiinta actuala sustin "prostii" mai mari decat curentele orientale, care cat de cat fac referiri macar spirituale(a nu se intelege ca aprob vreuna). Am scris intr-un reply anterior ca Stephen Hawking, considerat unul dintre cei mai mari oameni de stiinta, daca nu chiar cel mai important printre contemporani( Dumnezeu sa-l odihneasca ca a murit acum putin timp) sustinea ca omul e masina biologica fara constiinta, spirit sau suflet, si ma indoiesc ca e singurul cu puncte de vedere NECRESTINE atentie, nu neortodoxe. Revenind, nu am nici o intentie sa ma leg de relatari de genul cu subiectul de fata. Din nou afirmi ceva fals si invalid.
Ce e fals si invalid. Ce legatura au prostiile astea cu ce am afirmat eu? Dar simplu si la obiect daca se poate, te rog.

Citat:
4. Tin sa te contrazic. Stiinta nu interpreteaza Scriptura,
Mai exact ce ai contrazis din ceea ce am zis eu cu asta?
Citat:
mai mult, chiar o confirma.
Incepe cu Catehismul Ortodox. Afla care sunt invataturile esentiale de credinta, care e treaba cu credinta si cunoasterea lui Dumnezeu si discutam dupa.

Doar cu caracter general "credinta se crede, nu se demonstreaza".

Citat:
Celebrul Constantin Dulcan cu cartea "Inteligenta materiei" scrisa in perioada comunista si fiind aspru pedepsit pentru asta la vremea aia, ca multi altii, aduce argumente destul in sensul asta.
N-am citit-o, dar dupa cum sunat titlul pare intr-adevar o lucrare "ortodoxa". Nici aici nu inteleg legatura cu discutia noastra.

Citat:
5. Iisus se refera acolo la Duhul Sfant, care e primit in intregime de catre un copil.
In capul tau e o mare varza.

Citat:
Fals ce afirmi.
Observ ca ai prostul obicei de a face astfel de afirmatii fara a specifica la ce anume te referi. Asa ca am sa te rog, din nou, sa spui care este afirmatia falsa?

Citat:
Corpul(inclusiv glanda pineala, ca tot la nastere o primim, nu vine nimeni pe vreun cal alb sa o aduca pe parcurs) joaca un rol foarte important in primirea Harului Divin, asa cum Mantuitorul Insusi ne spune: "Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi ? " (1 Corinteni 3:16) :)
Uite vezi, acum ai doua versete din Scriptura intepretate de capul tau.

E pierdere de vreme disctutia cu tine. Pune mai intai mana si afla ce invata Biserica si dupa discutam. Incepe cu Catehismul.
Vechi 17.06.2018, 09:53:08
alex719 alex719 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2018
Implicit

@Lucian008:

Nu o sa stau sa iti citez pe bucati cate un cuvant doar ca sa para ca am dreptate, cum faci tu. Mi-ai citat "Fals" si abia dupta restul frazei cand tocmai explicatia la cuvant venea dupa.
O sa-ti "explic si exemplific" atunci cand vii cu argumente/citate sa dezbatem tema pe care am deschis-o mai intai.
"N-am citit-o, dar dupa cum sunat titlul pare intr-adevar o lucrare "ortodoxa". Nici aici nu inteleg legatura cu discutia noastra." Cu scuzele de rigoare, pari venit de pe alta planeta. Da, se incadreaza perfect in discutia noastra la punctul referitor la stiinta. Parerea mea e ca tocmai de asta nu reusesti sa aduci destule argumente pentru ce sustii, pentru ca judeci un titlu de carte la primul contact cu el, mai mult o faci si in mod eronat pentru ca "Dumnezeu" si "inteligenta" sunt 2 cuvinte care echivaleaza, din punctul meu de vedere.
Referitor la "Observ ca ai prostul obicei de a face astfel de afirmatii fara a specifica la ce anume te referi. Asa ca am sa te rog, din nou, sa spui care este afirmatia falsa?" se subintelege ca ma refer la fiecare punct al discutiei pe care l-ai deschis, din nou prelungim discutia aiurea pentru ca e la mintea cocosului.

Sa ai o zi buna.
Vechi 17.06.2018, 16:25:03
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
prelungim discutia aiurea pentru ca e la mintea cocosului.
Ai dreptate. Totusi tine cont de sfatul meu referitor la a te pune la punct cu invatatura ortodoxa. Nu ar strica totusi si sa mergi la liturghie duminica dimineata in loc sa postezi "nimic" pe forum. Asta te-ar apropia mai mult de Dumnezeu decat decalcifierea glandei pineale.
Zi buna.
Vechi 18.06.2018, 13:59:19
alex719 alex719 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2018
Implicit

@Lucian008

De acord cu importanta liturghiei de Duminica. Am de lucru referitor cu mersul la biserica si o sa tin cont de sfat. Multumesc frumos. :)

@Demetrius

Singurul "avantaj", desi personal imi pare ca suna a cale de pacalire, dar fie, e o mai buna legatura cu Dumnezeu prin faptul ca as fi mai prezent spiritual in rugaciuni si pe restul zilei daca intr-adevar pineala e sediul sufletului.
Pituitara, fata de pineala nu contine celule cu conuri si bastonase care se gasesc si in retina, sensibile la lumina solara. Pineala, pe langa faptul ca produce melatonina, de o importanta majora (vezi stirile destul de recente si dese cu romani care cauta melatonina prin farmacii, oare de ce ? simplu, atunci cand e secretata pe timpul zilei opreste activitatea cerebrala, deci constiinta, lucru care poate duce pana inclusiv la schizofrenie, deci nu cred ca e de joaca cu faptul ca nu lasam sufletul sa se exprime si sa il caute pe Dumnezeu fiind prins in corpul fizic din cauza calcifierii, intentionate si rau-voitoare ), produce si serotonina , care abia apoi e convertita in melatonina. Deci exprimarea sufletului(fericire atunci cand Dumnezeu ingaduie, tristete cand suntem indepartati de El) cu ajutorul ei ar fi un argument perfect valid stiintific, din punctul meu de vedere si crestin.
Iti recomand o carte pe care am rasfoit-o de curand, "Forta infinita a campului mental" unde o sa gasesti cateva rubrici care explica mai bine subiectul, insa doar stiintific. Tine de tine sa faci acordul cu crestinismul, sau nu. Sanatate si zi buna.

Last edited by alex719; 18.06.2018 at 16:46:47. Motiv: "el"(referire la Dumnezeu cu "E" mic) si o mica adaugire
Reply With Quote
Vechi 11.07.2018, 04:57:31
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
@Lucian008

De acord cu importanta liturghiei de Duminica. Am de lucru referitor cu mersul la biserica si o sa tin cont de sfat. Multumesc frumos. :)...
Faptul ca recunosti ca ai de lucru cu mersul la biserica este in stransa legatura cu "duhul" acestui topic, insa as dori sa subliniez ca ai fff mult de lucru; spun asta (cu oarecare intarziere) ca sa realizezi ca nu de tine depinde(cu alte cuvnite, n-o sa tii cont), nici de pineala, ci de acuratetea raspunsului tau la IUBIREA lui Dumnezeu.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 17.06.2018, 21:43:14
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
... Parerea mea e ca tocmai de asta nu reusesti sa aduci destule argumente pentru ce sustii, pentru ca judeci un titlu de carte la primul contact cu el, mai mult o faci si in mod eronat pentru ca "Dumnezeu" si "inteligenta" sunt 2 cuvinte care echivaleaza, din punctul meu de vedere...
Sunt de acord cu punctul tau de vedere, insa asta este de asemenea o capcana de ratacire daca apelezi la inteligenta ca sa ajungi la credinta.
Din cate am bservat, tu esti atras mai mult de avantajele ce deriva din cunoasterea functionarii pinealei decat de desavarsirea credintei care aduce aceste avantaje in pineala.
Aici e o diferenta de abordare intre credinta si ezoterism.
Ezoterismul aduce avantaje trupesti imediate, credinta aduce mantuirea/viata de veci.

Asta iti spunea si flying mai pe la inceput.

P.S. Parerea mea e ca este o confuzie intre pineala si pituitara; adica pituitara(mai putin pineala) are abilitatile de a transforma binecuvantarea divina in optimizari trupesti.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 17.06.2018 at 21:49:54.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare