![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă soția ta este în Biserică, iar tu cu soția ta sunteți una, normal ar trebui să fii și tu, dar la cum negi multe ale Bisericii (icoane, sfinți, moaște) s-ar putea să fii în afară. Este posibil să mă înșel, dar am să pun și eu întrebarea asta mai departe și revin cu un răspuns.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]()
Nah, o asemenea întrebare intră tot la stupizenie :)) ... eu chiar nu pot să pun o asemenea întrebare ... evental să mergi tu la un preot avizat (unul extrem de deschis și deștept) să te lămurească.
|
|
|||
|
|||
![]()
stupizi pot fi si oamenii, dar intrebarile?!? stiu si eu daca exista asa ceva, intrebare stupida?
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]()
Da! :)) O întrebare nu poate exista fără un om care să o formuleze. :))
O mică lămurire, deși sunt convins că ți s-a mai spus: învățătura Bisericii nu se rezumă doar la Sfânta Evanghelie, ci și la Sfânta Tradiție în sânul căreia a luat naștere Evanghelia. Ea nu este mai profundă sau mai însemnată decât Sfânta Tradiție, ci ”unul din chipurile ei”. Pentru o mai bună lămurire, apelez la ”autoritatea” Sf. Siluan Athonitul: https://siluanathonitul.wordpress.co...-si-scriptura/ Asta așa ca să înțelegi stupizenia întrebării, asta din punctul meu de vedere ... ținând cont de faptul că știi despre ce vorbim. Last edited by simpllu; 19.10.2018 at 15:03:55. |
|
||||
|
||||
![]()
S T A T U T U L
PENTRU ORGANIZAREA ªI FUNCÞIONAREA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE Dispoziþii generale Art. 1 - Biserica Ortodoxã Românã este comunitatea creºtinilor ortodocºi, clerici, monahi ºi mireni, constituiþi canonic în parohii ºi mânãstiri din eparhiile Patriarhiei Române aflate în interiorul ºi în afara graniþelor României, care mãrturisesc pe Dumnezeu în Sfânta Treime, Tatãl, Fiul ºi Duhul Sfânt, pe temeiul Sfintei Scripturi ºi al Sfintei Tradiþii ºi participã la viaþa Bisericii prin aceleaºi Sfinte Taine, slujbe liturgice ºi rânduieli canonice. Art. 2 - (1) Biserica Ortodoxã Românã, de origine apostolicã, este ºi rãmâne în comuniune ºi unitate dogmaticã, liturgicã ºi canonicã cu Biserica Ortodoxã universalã P.S. Scuze pentru diacritice, sunt pe telefon și ies aiurea. Ei Ali, judecă și tu daca ești sau nu parte a bisericii. Oprește-te doar la primul articol.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
paradoxul stii care este? chiar daca eu insumi m-as considera in afara, Biserica tot inauntru m-ar considera.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|