Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2018, 16:57:01
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Daca tu crezi ca cineva care spune clar ca nu crede ar face parte din Biserica inseamna ca neintelegerile tale cu privire la invatatura sunt cu mult mai mari decat am crezut eu pana acum. Nu doar din punct de vedere religios e fara sens, dar si din punct de vedere logic. Adica este unul din credinciosii din Biserica, dar nu e credincios. Poate deveni in viitor, cand devine credincios, evident.
asta pentru ca tu nu esti un crestin adevarat. tu nu intelegi ce este cu adevarat crestinismul, eu, daca L-as recunoaste pe Dumnezeu, as fi un bun crestin, pentru ca eu inteleg despre ce este vorba in crestinism. mai mult decat atat, eu stiu ce este Biserica si in alt topic a pus cineva un cuvant al preotului Necula din care razbate cate ceva. Biserica este locul care ii aduna pe cei care cred in Hristos, dar este mai mult decat atat, Biserica si-a asumat sa-i duca Cuvantul in lume si sa-i adune langa ea pe toti cei rataciti, ceea ce este cu mult mai important. din orice punct de vedere crestinesc ai incerca sa intelegi, unul care s-a ratacit de credinta este mai important pentru Biserica si pentru oricare preot decat unul care crede. daca ai fi un adevarat crestin ai intelege asta. crestinism nu inseamna respingere, nu inseamna segregare ci inseamna iubire. ce-ti zici tu sau altii, ce bate campii necredinciosul asta aici, ne spune el noua ce e crestinismul... da, va spune. iti spune, de fapt. pentru ca in momentul in care te bati cu pumnul in piept si spui ca Tu esti credincios, altul nu! ei bine, in momentul ala esti in alta parte, nu esti de partea cea buna... uite, nu e vorba de mine, de x sau de y, ci de tine. tu trebuie sa mergi la un preot si sa-i spui trairile tale, pentru ca la un moment dat ai sa-ti maresti cu mult starea asta, vei considera ca ai anumite drepturi. vezi tu, a fi credincios e mai greu decat a nu fi, pacatele-s mai mari si mai multe.

eu recunosc, nu cred. ma bate gandul de ani buni sa merg la spovedanie, dar cum pot sa ma duc si sa incep cu Doamne, stii ca nu cred in Tine! pentru ca numai asa as incepe, nu altfel. daca nu ar trebui sa incep cu asta mi-ar fi usor, dar nu merge, pentru ca daca iau hotararea asta trebuie sa spun cu glas tare si ceea ce-mi spun in minte.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2018, 21:20:45
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
eu recunosc, nu cred. ma bate gandul de ani buni sa merg la spovedanie, dar cum pot sa ma duc si sa incep cu Doamne, stii ca nu cred in Tine! pentru ca numai asa as incepe, nu altfel. daca nu ar trebui sa incep cu asta mi-ar fi usor, dar nu merge, pentru ca daca iau hotararea asta trebuie sa spun cu glas tare si ceea ce-mi spun in minte.
Ce te reține, un soi de teamă sau de rușine?

Btw pe un alt topic afirmi contrariul: https://www.crestinortodox.ro/forum/...5&postcount=26

Ești sigur că nu crezi în El sau mai degrabă nu-L iubești? :)

Last edited by simpllu; 25.10.2018 at 21:50:02.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2018, 06:05:49
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
...

Pretioasa intrebare!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 26.10.2018, 19:17:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ce te reține, un soi de teamă sau de rușine?

Btw pe un alt topic afirmi contrariul: https://www.crestinortodox.ro/forum/...5&postcount=26

Era si greu sa-si dea cineva seama ca el spune acolo ca el crede in existenta istorica a lui Iisus, nu ca e si credincios.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2018, 19:37:35
Senior Member

Implicit

Măh deșteptule, tu în perioada rătăcirii tale vrei să spui cu nu ai fost mădular al Bisericii, ai fost rebotezat sau cum?
Reply With Quote
Vechi 26.10.2018, 19:55:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Măh deșteptule, tu în perioada rătăcirii tale vrei să spui cu nu ai fost mădular al Bisericii, ai fost rebotezat sau cum?
E clar ca nu stii despre ce vorbesti, doar aroganta e de tine. Obsesia asta o au toti ecumenistii, sa-i bage pe toti in Biserica si in Rai (evident in credinta lor). Ce poti vorbi cu unul care nu stie nimic dar crede ca le stie pe toate si are doar o aroganta agresiva. Ca fara respect ai aratat cu indestulare pana acum ca esti, nu doar fata de mine.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2018, 20:14:00
Senior Member

Implicit

Eu am vorbit strict de faptul dacă este sau nu în Biserică, mădular al Bisericii, nu de mântuire.
Totuși, un răspuns la întrebarea mea ai?
Reply With Quote
Vechi 26.10.2018, 20:24:09
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am vorbit strict de faptul dacă este sau nu în Biserică, mădular al Bisericii, nu de mântuire.
Totuși, un răspuns la întrebarea mea ai?
Am un raspuns la intebare, l-am si dat. Dar tu nu ai urechi sa asculti, esti prea plin de tine, pui doar intrebari retorice, crezand ca stii toate raspunsurile (nestiind nimic, de fapt). Eu ii raspund si el imi pune aceeasi intrebare, doar userul catolic mai facea asta.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2018, 21:33:13
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:

Aberatii...

Tu crezi in Dumnezeu si se citeste de la o posta lucrul asta.
Si se vede cum te trage Duhul prin toate cele din jurul tau sa iti lamuresti indoielile si nelamuririle.
Prin forum si prin restul.
Si are rabdare cu tine si te asteapta sa te convingi...
Si te trage sufletul (se vede asta) spre spovedire si te impinge si constiinta... Dar tu nu vezi toate astea ce ti se intampla..

Du-te la spovedanie si vezi la fata locului. Planifici si visezi ce anume legat de spovedanie? Pt ca toti pleaca bucurosi de acolo... Succes si sa ne spui cum te simti dupa. Si lasa textele si scuzele, orice preot e bun.

Esti ca un bolnav de cancer care asteapta sa vada ca si ultimul bolnav de cancer este vindecat 100% de tratamentul vechi de zeci de ani doar ca sa se convinga el la fata locului pt ca altfel refuza tratamentul... Ce anume astepti sa te convingi? Moartea? Boala? Durerea?

Last edited by gpalama; 25.10.2018 at 21:37:43.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2018, 06:03:44
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
...
eu recunosc, nu cred. ma bate gandul de ani buni sa merg la spovedanie, dar cum pot sa ma duc si sa incep cu Doamne, stii ca nu cred in Tine! ...
Asta este dovada ca, in adancul inimii tale, crezi pentru ca mustrarea constiintei tale a iesit la suprafata si nu vei avea liniste pana nu ingenunchezi in fata lui Iisus.
O alta dovada va veni cand vei simti linistea de la sfarsitul spovezii.

Pacatele care incarca a ta constiinta te zoresc spre Spovada, nu mintea ta.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare