Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2019, 16:57:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Demonstrează in maxim 3 fraze ca ortodoxia este sau deține adevărul absolut,in asa fel încât chiar si unul care nu stie nimic despre ea să poată înțelege.Ca poate intr-o lume plină de calculatoare unii mai vad si elefanți.
Nu stiu, nu mi se pare prea potrivit cum o spui, pare ca un fel de porunca spusa cu superioritate. In ortodoxie nu se pune pret pe a face cat mai multi aderenti, ca la neoprotestanti. Interesul e al tau sa afli adevarul, nu al meu sa-ti demonstrez ceva.
Legat de ceea ce ai intrebat, e suficient si un singur argument, cel mai important. Acest argument a fost folosit intotdeauna ca sa se arate adevarul, in toata Sfanta Scriptura, l-am dat si eu de fiecare data: minunile arata unde este adevarul, nu demostratiile filozofice. Explicatiile legate de minuni sunt o alta discutie, am detaliat acest subiect pana acum pe forum. Pe scurt: evreii dupa venirea lui Hristos nu au mai avut nici minuni, nici profeti, desi aveau pana atunci; necalcedonienii nu am auzit sa mai aiba minuni sau sfinte moaste, desi au trecut sute de ani de cand s-au despartit de Biserica; catolicii aua vut minuni care se regasesc in paganism si nu in crestinism etc. Exista mult mai multe exemple, nu am de gand sa detaliez.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare