![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Intreb si eu: o pedeapsa severa, ii opreste pe altii sa mai faca afpta respectiva?
Exista 3 componente care impiedica o fapta rae: 1. Educatia acasa 2. Sa vezi fapta respectiva si consecintele ei, sa vezi durerea pe care o faci 3. Sa introduci pedepse care sa transmita un mesaj clar de tipul: daca faci, toata viata o tragi 4. Sa expui si sa transmiti informatia despre pedepse 5. Sa faci educatie legislativa la nivel de natiune, pe diferite teme. Il doare pe X-ulescu undeva daca legea ii zice cu suspendare, 2 ani sau 5 ani din care face 2 pentru viol. Te intreaba in fata si petnru al 2-lea cat primesc? |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca toti cei ce comit o infractiune nu o fac cu gandul ca vor fi prinsi si vor ispasi o pedeapsa, altfel majoritatea n-am mai face-o. Deci nu-i intereseaza foarte mult care e pedeapsa. De exemplu, in SUA am citit ca nu se constata o diminuare a infractiunilor in functie de pedepsele aplicate. Dar pedepsele ar trebui sa fie mari pentru fapte grave pentru ca aceia care comit infractiuni de acst gen sa nu aiba ocazia sa le faca din nou in scurt timp. Pentru ca majoritatea nu se indreapta si au tendinta sa comita aceleasi infractiuni.
|
|