Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2020, 02:00:27
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Am văzut că Paleologu se victimizează și-i consideră pe mulți care-l critică sau reiau știrea active news că sunt veninoși sau ticăloși, el a început complet gratuit acum câteva zile o canonadă la adresa Î.P.S Teodosie preluată de adevărul în care ierarhul era pus la zid că îndrăznise să pună în discuție măcar la nivel de principiu o posibilă înlesnire pt participare cu public la înviere, evident cu anumite prevederi de sănătate.

Dacă ar fi să reiau o idee din textul pe 6 puncte de pe pagina sa, preluată de tot mai mulți, care ar fi capcanele următoarei teze a lui T.P.:

”6) În sfîrșit și cel mai important, dacă ieșim în noaptea de Înviere pe balcoane, dacă aprindem cîte o lumînare și cîntăm "Cristos a-nviat", transformăm întreaga țară într-o imensă biserică. Să fim creștini, nu cretini”, a afirmat el.”
https://www.activenews.ro/stiri-poli...elicita-160957

1. să te complaci cu ideea că e suficient să aprinzi o lumânare, să ieși pe balcon 3-5 minute cât repeți troparul învierii(cât mai în șoaptă să nu deranjezi vecinii), crezând în sinea ta că ai atins o măsură de duhovnicie, ba chiar că ai făcut un act de mărturisire martirică, deci complacere căldicică.

2. argumentația pt stat acasă ca eroism și suficiență să fie preluate cuvânt cu cuvânt până la virgulă și în viitor în nepandemie, în vreme fără restricții, de către niște nesimțiți care caută justificare la confortul lor și neimplicarea lor, că doar de acum au autoritate preoțească, episcopală, intelectualistă.

3. ideea năstrușnică a faptului că omul e o lumină și atât, indiferent de starea lui morală care-i ghidează trăirile și faptele, își este sieși autosuficient, eventual un duh iluminist care nu are nevoie de cercetare la spovedanie și de comuniunea Euharistică.

4. subminarea comuniunii euharistice, ca ax central în viața creștinului cu tot felul de surogate virtuale.

Sigur acum în pandemie nu se prea poate face altceva, probabil vei fi amendat și tu și parohia cu amenzi spre maxim, iar parohia va falimenta neavând surse de venit luni de zile de acum înainte.

Cu toate astea nu scrie nicăieri în Biblie faptul că un creștin e obligat să devină un apologet al cezarului în orice împrejurare, fără niciun fel de rezervă, mai degrabă rolul creștinului este unul de veghetor, care cercetează trezvitor situația.

Ce se va întâmpla dacă din 14 mai urmează o nouă restricție care să interzică și participarea la Înălțare, Rusalii, iar din Octombrie urmează repriza a 4-a de interdicții, victime: pelerinajul Cuvioasei Parascheva, al Sf Dimitrie Basarabov, Crăciunul, Boboteaza șamd ?

Cam câte plecăciuni trebuie să facă creștinul sistemului ticăloșit și neputincios, până când, am înțeles că 2 luni e o restricție, dar situația se poate croniciza foarte urât cu repercusiuni grave în ce privește Integritatea și Autonomia de organizare a vieții bisericești ?

Deja sunt imixtiuni și derapaje jegoase la adresa cultului ortodox nesancționate de nimeni, făcute ca o demonstrație de forță și la intimidare.

Last edited by Iorest; 10.04.2020 at 02:20:12.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2020, 08:14:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

N-auzi dom'le că_cât trebuie?
Că nu suntem noi in stare să punem la îndoială judecata Cezarului?
Reply With Quote
Vechi 11.04.2020, 19:31:41
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 15.11.2020 at 17:04:45.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2020, 01:57:11
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit Avem nevoie de o stare de prezenta, o prezenta spirituala!

Era in urma cu cateva saptamani, era de Duminica in care se citeste Evanghelia Infricosatoarei Judecati. Ma aflam intr-o Biserica in care ma duc de cateva ori pe an. Se citea Sfanta Evanghelie de catre preot, la un moment dat se opreste ptr 30 secunde poate un minut , incepe sa citeasca din nou si dupa putine cuvinte se opreste din nou . Se observa ca glasul dumnealui este schimbat si efectiv nu poate continua. Oprirea a doua oara este mai lunga , atentie chiaar si din partea celor care gandul le zbura in alta paarte. La sfarsit isi cere scuze , dar puncteaza asupra valorii efortului personal ptr schimbarea vietii si ca multi iau in deradere Calea asta Sfanta. A spus ca astazi este o Evanghelie deosebita, si ca a spovedit multi oameni de-a lungul vietii si caa multi isi plangeau viata pe care au dus-o , o mare parte din ea propriu zis au pierdut-o si ca ajungeau sa se caiasca tarziu si isi spuneau:"Daca as fi stiut, daca aveam mintea asta atunci, altfel as fi facut!" A zis mai multe.

Am trecut dupa cateva zile pe la Biserica sperand sa il gasesc pe parintele si sa ii spun ca nu are ptr ce sa isi ceara scuze , ptr ca nu stiu altii, dar eu personal m-am folosit mult de aceasta intamplare binecuvantata. Se vorbeste de FOND APERCEPTIV, altfel spus concentrarea pe momentul prezent :SUNT AICI. Eu nu am fost acolo sufleteste,si spre ghinionul meu de multe ori ma las purtat de ganduri, trupeste sunt in Biserica dar sufleteste NU. Alti preoti atunci cand te vaad ca aai pierdut aatentia ridica vocea . Am fost de-a lungul timpului si in adunari protestante acolo ridica vocea,uneori aproape urla, ca sa iti capteze atentia de parca imediat urmeaza sa iti si traga una. Ceva de genul:"Cum eu vorbesc de Dumnezeu si TU?..."

Ma gandesc asa in capul meu... De ce a ingaduit Dumnezeu toate astea? Poate cati eram asa ca mine in Biserici cu trupul DOAR??? Neatenti cu adevarat la Predica sau slujba. Si EL vrea POATE sa ne atraga atentia :"Nu fiti prezenti doar fizic!" ... Dupa incercarea asta vom merge cu un alt elan la Biserica. Oare ce putea atrage mai mult privirile, decat o Piata San Pietro goala, in care Papa vorbea singur, doar ptr cei de acasa. A fost cea mai mare PREZENTA in realitate,multi au auzit cuvintele Papei.

Astazi voi fi acasa de Sfanta Liturghie, dar voi fi prezent cu sufletul. CRED ca este mai important ca sufletul sa fie acolo. Nu in ultimul rand Dragos zice bine , daca "Cezarul" a stabilit ASA , ASA facem.
Doamne ajuta!
Vechi 12.04.2020, 04:52:52
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 15.11.2020 at 17:05:25.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2020, 22:29:27
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

George Becali declară că va merge la slujba de Înviere în calitate de cântăreț la strană, el face parte din echipa Bisericii care dă răspunsurile.
Video cu faza: https://www.youtube.com/watch?v=xcy9JXuSQBY

Posibil să fie până în 8 persoane în interiorul Bisericii, angajați la curățenie și cântăreți, ei sunt printre cei cu șansă să prindă slujba directă.

E urâtă slujba fără enoriași, am văzut și pe tvr 2 la Vatican într-o țară mult mai afectată erau totuși câțiva.

Fază amuzantă cu G.B.
https://www.mediafax.ro/sport/gigi-b...munca-19066349

"Da, m-au oprit și pe mine sa ma verifice. Mi-au cerut declaratia. Nu aveam nicio declaratie. Păi ce-i aia. Ce sa fac? Eu fac declaratie pentru mine? Sa-mi semnez singur? Eu sunt patron, angajator, eu nu ma duc la munca.

Cum sa ii spui lui Gigi Becali «Unde te duci?». Oamenii ma cunosc, ma saluta, mă respecta, ma felicita pentru ceea ce fac si gata"
Vechi 13.04.2020, 21:32:43
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Haz de necaz cu poetul Mircea Dinescu:

”Eu vă dau o idee! Trebuie plantat repede în curțile tuturor bisericilor din România sparanghel, iar de Înviere putem veni să-l culegem. Că avem dreptul. Se poate culege spAranghel. S-a dat dreptul de a culege sparanghel în Germania, putem să culegem și în România. Și așa, sparanghelul seamănă cu o lumânărică, așa”, a spus Mircea Dinescu într-o intervenție televizată.

Comparația cu perioada de dizidență:
Nu completam nicio declarație și puteam să ies de mai multe ori pe zi. Acum, când avem 30 de ani de capitalism, parodie de capitalism, zic eu, e mai rău. Tot ce e mai frumos în țara asta a fost închis. Parcurile, bibliotecile, barurile etc. În schimb, ce sunt deschise? Spitalele și aeroporturile pentru cules sparanghel”, a izbucnit Mircea Dinescu.

https://newsbv.ro/2020/04/12/dinescu...-sa-l-culegem/
Vechi 17.04.2020, 13:11:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Părintele Constantin Necula: „Îi rog pe oameni să rămână în case. Nu din frica morții, ci pentru că-și iubesc viața“. Adevăratul sens al Învierii !
„A trăi Învierea înseamnă a fi atent la adâncul ei de lumină“, spune părintele Constantin Necula. Preotul sibian îi roagă pe oameni să rămână în case - nu din frica morții, ci pentru că-și iubesc viața.
Într-un interviu acordat publicației sibiene Tribuna, părintele Constantin Necula arată că trăim „o perioadă în care ne smerește lipsa efortului și a tensiunii de altă dată“ - inclusiv pentru preoți care aveau programul supraaglomerat de spovedaniile credincioșilor.
Preotul consideră că în acest moment cea mai importantă rugăciune este cea de pocăință: „În contextul acesta al Covid-ului 19 am început, sper, să ne punem întrebări și asupra greșelilor noastre. Ca oameni și ca sistem. Se văd fisurile și ruperile din rezistența acestora. Vedem că nu banii sunt problema, ci gestionarea lor. Că nu diplomele sunt problema, ci caracterele pe care se afișează știința dobândită“
Părintele Necula nu socotește că restricțiile împiedică oamenii să trăiască adevăratul sens al Învierii. „A trăi Învierea înseamnă a fi atent la adâncul ei de lumină. Și în alți ani cei care sunt acum în linia întâi erau tot în linia întâi. Acum suntem toți. Să învățăm acum să prețuim ceea ce ne lipsește. (...)
Învierea de anul acesta are cu sine și conotația unui post dublat de carantină. Un soi de sihăstrie împreună cu aceia pe care-i iubim și ne sunt familie. Cred, personal, că aici a fost restartarea responsabilității noastre. Reasumarea familiei. Inclusiv prin asumarea distanței sociale, pentru protejarea celor mai în vârstă. Cu alte cuvinte și Paștile acesta este despre Hristos și despre familie“, explică el.
„Biserica are în construcția ei isihia, liniștea. Cumințenia spațiului bisericii este des agresată de necumințenia oamenilor. Nu poate să-ți pară rău că e liniște. Nădăjduim că nu e liniștea dinaintea furtunii, ci liniștea care evită furtuna. Sper ca oamenii să-și hrănească liniștea din liniștea Bisericii. Cred că e important să rămânem dătători de pace unei lumi neîmpăcate cu sine și Dumnezeu“, a spus preotul Necula.
El atrage atenția că numai la cei care își vor lua în serios lecțiile din această perioadă se vor simți schimbări: „Poate că vom învăța să luăm în serios sănătatea personală, să încurajăm vocațiile reale, să dezvoltăm rețelele de consiliere în carieră ale tinerilor în funcție de vocațiile lor reale, nu de pilele și relațiile și ambițiile din sistem. O să observăm împreună dacă schimbările vor fi ample“
Necula vrea să vadă Biserica mai vocală în ceea ce privește activitatea sa caritabilă: „Cred că de data aceasta Biserica trebuie să lase la o parte smerenia și să spună ce face. Nu pentru apărare, ci pentru a-i încuraja și pe cei care o critică să facă mai mult și mai bine decât ea. Mă refer acum doar la ajutoarele care pot fi exprimate și văzute, contabilizate. Ceea ce nu se vede este și ceea ce va rezista cel mai mult. Cuvintele de încurajare, de mângâiere acolo unde este cazul. Trăim într-o incredibilă depresie socială de tandrețe. Ne-au prezentat cifre, procente și ne-au emoționat cu exemple din alte țări ca și cum lucrurile de lângă noi nu au importanță. Biserica sper să-și întărească hotărârea de a-i ajuta pe oameni să se iubească și să se respecte și între crize.“
Mesajul preotului Necula a fost ca oamenii să înțeleagă rostul acestor măsuri excepționale care vor cuprinde și Sărbătorile pascale: „Îi rog pe oameni să rămână în case. Nu din frica morții, ci pentru că-și iubesc viața.“
Vechi 19.04.2020, 15:56:46
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Cum se pune accentul, știre exagerată despre Dan Puric.

https://stirileprotv.ro/stiri/social...-biserica.html

În contextul unei intervenții în direct la Realitatea plus, Dan Puric se referea că Patriarhul a fost inspirat să nu se opună restricțiilor, deoarece s-ar fi putut asista la diversiuni care să acuze Biserica că răspândește covidul, cum a fost și cazul colectiv, unde după ce au murit niște oameni în mod crunt, s-au trezit alții care nu aveau nicio treabă nici cu colectivul și nici cu Biserica să dirijeze curentul de emoție negativă împotriva Bisericii care nu avea nicio vină.

Știrea dă impresia că Dan Puric îi face haimanale pe ghinioniștii care au pierit la incendiu și nu pe cei care după colectiv au abătut în mod abil toată mânia publică spre Biserică prin studiouri, redacții și în mișcările de stradă.

Fiind implicate ingrediente emoționale puternice pecum pieirea în floarea vârstei și memoria unei drame, valul de mânie împotriva lui Puric a prins repede.

Dacă transcrii o afirmație pur textual și nu ții cont de cadrul mai larg în care a fost exprimată și de accentul afirmației, se poate da naștere la astfel de știri.

Pt cei care înțeleg ce e în spatele știrii, e clar că valul de revoltă stârnit împotriva lui Puric, are ca motivație discreditarea lui pentru opiniile eurosceptice exprimate în acea intervenție, e pedepsit cu stil de cei deranjați.

Oricine va fi un vector de euroscepticism, adică critic la adresa U.E. în România va fi bruiat mediatic într-un fel sau altul, deși cea mai occidentală țară Marea Britanie e eurosceptică, motiv pt care a ieșit din uniune.

Hristos a înviat !
Vechi 19.04.2020, 23:17:49
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Implicit

Adevărat a înviat!
Răspunde

Thread Tools