![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai exact, viciile te-au acaparat si te-au folosit ele pe tine, fiindca desi ai incercat sa folosesti si virtutiile("oricare altele", "gustat efectiv din toate", dupa cum spui),acestea nu amorteau constiinta, nici n-o paralizau pentru ca nu determina dependenta, ci din contra, cer efort si preocupare permanent. Hm, de asta ti-e frica?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Luptă prin lepădare multă de tot ce-i face rău lui Dumnezeu. Omul poate și cu Dumnezeu și cu păcatul dar nu poate Domnul și cu păcatul așa că dacă vrei să nu te trezești singur trebuie să lepezi păcătuirea, mândria, necredința, hula, ocara, blestemul, desfrânarea, înșelarea... prin rugăciune și post. Așa ies toți dracii și satana nu poate birui. Îndrăznește să ai curajul să lepezi lumea. Ea e boala bolilor, adicția adicțiilor! Nu-ți fie frică de întâlnirea cu Domnul care vine căci El e bun însă trufia mândriei tale ucigașe s-ar putea să facă multe rele în timpul întâlnirii până o să fugi de Dumnezeu crezând că El se răzbună pe tine.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 02.07.2020 at 13:23:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
19. Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele.(In3,19) Dupa intalnirea cu Dumnezeu vei avea aliat pe Duhul Sfant pentru ca acest rol il are asumarea chemarii, sa te intareasca cu puterea Fericirii Vesnice in lupta cu satana(cu tine insuti). Se observa ca deja ti-ai asumat chemarea daca ai ales o astfel de formulare, care oricum se sustine in lupta contra satanei. 11. Iar când vă vor duce ca să vă predea, nu vă îngrijiți dinainte ce veți vorbi, ci să vorbiți ceea ce se va da vouă în ceasul acela. Căci nu voi sunteți cei care veți vorbi, ci Duhul Sfânt.(Mc13,11)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As dori sa mai adaug că m-am înscris la Facultatea de Teologie greco-catolică.... Mi se pare cea mai bună alegere din ultimii 10 ani, deși sunt angajat și nu pot renunța la job, mă voi strădui sa ma dedic formării mele spirituale și academice în vederea preoției... Țin sa reamintesc ca am mai fost student la teologie ortodoxa, dar am renunțat datorita turbulentelor din acea perioada, chiar treceam prin cea mai tumultuoasa perioada a mea... Singurul aspect asupra căruia as mai insista este găsirea unui îndrumător spiritual....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ispita nu poate fi evitata, ea trebuie sa vina, nimeni n-o poate ocoli. Chiar si Iisus a fost ispitit, pentru ca asa functioneaza creatia(universul), Imparatia lui Dumnezeu. Prin ispita se verifica daca tainele Imparatiei lui Dumnezeu propovaduite prin prooroci, Iisus, apostoli, preoti s.a.m.d. au fost insusite si aplicate de "ucenic" la momentul ispitei; nu ajunge ca invatatura sa fie ascultata si sustinuta, ci, prin ispita, sa fie si verificata aplicarea corecta a ei la timpul potrivit, la ispita. Niciodata ispita(chiar subtila si vicleana) nu va fi mai mare decat puterea sufleteasca de a trece cu bine peste ea, insa numai invatatura absolvita si certificata deschide nivelul urmator de invatatura, deopotriva cu incredintarea(din partea lui Dumnezeu) de misiuni duhovnicesti corespunzatoare cu nivelul absolvit. Citat:
Ma bucur ca te incumeti sa te lepezi de tine insuti prin studii teologice, lepadare ce o fi inceput "tumultos" pe bancile ortodoxe; gresesc? De ce spui ca inscrierea la Teologie grco-catolica este cea mai buna alegere doar din ultimii 10 ani? Ce alegere mai buna ai luat inainte?
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 27.07.2020 at 06:29:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce Teologie Greco-catolică?.... E bipolara, ca și mine :)))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred că vom ajunge în ziua în care la teologie se va vorbi orice de la artă sacră, la stiluri muzicale, la istoria religiilor, numai mărturisire Patristică nu. Nu văd cum ar fi teologia o lepădare de tine însuți, mai degrabă teologia poate fi spre osândă pt că știi ceva mai mult decât media și nu ai putut duce cu viața spirituală, la nivelul la care știi. Chiar scrie în Biblie despre sluga care mult va fi bătută 47. Iar sluga aceea care a știut voia stăpânului și nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult. 48. Și cea care n-a știut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puțin. Și oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, și cui i s-a încredințat mult, mai mult i se va cere. Mamă, noua Eră, parcă ai fi oficiant la ONU religiilor, nu primesc adeziunea mascată la o religie planetară prin căi diplomatice de tipul Sinodul din Creta.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 27.07.2020 at 23:46:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat: