Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2020, 12:54:37
PocsanCatalin PocsanCatalin is offline
Member

Data înregistrării: 28.02.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Elucubratii... filosofie goala, fara valoare, nici macar teologica.

Hristos a zis altceva. Daca ziceai ceva de Hristos si cum se asuma....

Vorbesti despre schimbare si asumare, dar nu stii ce este.

Eliberare? Stii ce este asta? Eliberarea este sa il asumi pe Hristos. Sa il intelegi si sa lucrezi ce a zis El.

Iar asumarea lui Hristos este in comunitate, intr-o comunitate unica.

Totul pleaca de la Hristos. In Biserica. Nu exista alta forma si formulare pentr uce trebuie facut si inteles... Totul se intemeiasa in Biserica. In Biserica Una. In Biserica Ortodoxa.
Matei 16:24 "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie."

Vad ca aici Iisus vorbeste despre o lepadare de sine, ceva ce noi trebuie sa facem, te poti duce la biserica toata viata, dar daca nu are loc o schimbare interioara, degeaba te duci... De mic am observat cum oamenii se duc la biserica, se spovedesc, asculta scripturile, apoi, cand se intorc acasa, se intorc la vechiul "Eu". Cei care cu adevarat traiesc schimbari interioare, sunt cei care au trait suferinte inimaginabile, atat de mari, incat "Eul" lor s-a destramat complet si au putut sa se apropie de Dumnezeu mai mult ca niciodata. Stiu ca nu poti intelege, dar "Eul" este cel ce sta intre om si Dumnezeu, citeste scripturile si vei vedea acest lucru. Acest "Eu" este mostenirea satanica a umanitatii. Tanjeste sa fie mereu in centrul atentiei, nu-i ajunge nimic, se crede cel mai tare, cel mai bun, cel mai destept, crede ca le stie pe toate, vrea mereu mai mult decat are, totul se invarte in jurul sau, se crede nemuritor, el insusi se face pe sine dumnezeu.

Daca tu crezi ca Hristos va face totul pentru tine, fara ca tu, fiinta umana, sa nu ridici un cap de ata, gresesti amarnic.

Marc 10:17-22 Și când ieșea El în drum, alergând la El unul și îngenunchind înaintea Lui, Îl întreba: Învățătorule bun, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică?
Iar Iisus i-a răspuns: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât unul Dumnezeu.
Știi poruncile: Să nu ucizi, să nu săvârșești adulter, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, să nu înșeli pe nimeni, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta.
Iar el I-a zis: Învățătorule, acestea toate le-am păzit din tinerețile mele.
Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru îți mai lipsește: Mergi, vinde tot ce ai, dă săracilor și vei avea comoară în cer; și apoi, luând crucea, vino și urmează Mie.
Dar el, întristându-se de cuvântul acesta, a plecat mâhnit, căci avea multe bogății.

Iata cum acel om bogat nu a putut sa se lepede de sine, atat de tare era inrobit de propriul "Eu" incat n-a fost capabil sa inteleaga ca bogatiile lumesti sunt trecatoare si ca adevaratele bogatii sunt cele ce dainuiesc pentru totdeauna, cele duhovnicesti. Iata ce inseamna lepadare de sine, este ceva ce doar noi putem face, dar cum sa faci asta cand tu esti robul propriului tau sine, cand tu nici macar nu te cunosti pe sine insuti...... Nu te astepta ca Hristos sa faca El asta pentru tine, insa vei avea nenumerate ocazii sa te trezesti din acest somn adanc.

Multe am de spus, dar cine sa auda...
Reply With Quote
Vechi 09.07.2020, 15:36:42
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

De ce sunt sectanții pierduți și în cădere liberă de la Dumnezeu în duhul Lumii?

Păi în primul rând pentru că după ce se botează ei numai la maturitate imitând botezul sf. prooroc Ioan Botezătorul ei toți împreună devin o adunare de papi infailibili. Ei nu mai păcătuiesc niciodată și nu se mai spovedesc, nu se mai pocăiesc, nu mai folosesc tainele date în Biserica Ortodoxă, nu se împărtășesc cu Hristos deci împreună cu papa își fac voia lor deși îl neagă ei pe papa și formează cu viclenie marele papalâc-babileu al lumii lor căzute în care ar vrea să stăpânească toate popoarele și pe toți oamenii și îngerii, recunoscându-se pe ei înșiși unicii sfinți și târându-i pe toți prin necredința și încăpățânarea lor în dezbinare și pierzare în jos de pe Calea Ortodoxă de împăcare cu Dumnezeu.

Deci papalâcul lumii e format din slugile papalității, ”unicul” sfânt și din mulțimea de pocăiți sectari care odată ce s-au pocăit prin botez nu mai au nevoie de pocăință toată viața lor ci vor să fie socotiți sfinți și ei așa cum e socotit papa.

Lumea și duhul lumii și omenirea în general e în cădere libere imitând căderea îngerilor căzuți pe calea cea largă. Deci tot ce e afară din Calea Ortodoxă e în cădere liberă. N-o spun eu, e scris în scripturi și Hristos a mărturisit Adevărul.

Deci să nu fim naivi ci să urmăm sfinții pe Calea ORTODOXĂ, a ținerii poruncilor, a viețuirii prin ascultare de Dumnezeu și dacă ne cere Cuvântul lui Dumnezeu, să ne pocăim și să ne îndreptăm mereu prin Sfintele Taine ale bisericii ortodoxe.

Orice alte comunități și căi sunt de la lume, de la lumea căzuților ce se află în cădere.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 09.07.2020 at 15:50:16.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2020, 15:52:35
MGTOW4life
Guest

Implicit

Eu nu stiu dacă sunteți troll sau doar vă încumetați să mâncați cele nepotrivite din prostie.
Palamidă ăla e doar un produs al sistemului, dar dvs sunteți un caz special...
Reply With Quote
Vechi 09.07.2020, 17:02:02
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MGTOW4life Vezi mesajul
Eu nu stiu dacă sunteți troll sau doar vă încumetați să mâncați cele nepotrivite din prostie.
Palamidă ăla e doar un produs al sistemului, dar dvs sunteți un caz special...
Multe vorbe, zero valoare. Cam ca toate posturile tale.

MGTOW4life - ce pot sa zic, din posturile tale se vede ca esti un produs al... inculturii in toate directiile. Nici teologie nici nimic. Cel putin sa fi avut un fundament teologic de la care sa pleci. Aruncator de vorbe in toate directiile, daca tot iti permiti sa vorbesti urat despre acest nume.

Nu ai in nici un post o constructie si nici o argumentare pe vreun subiect. Nul total. Aruncator de vorbe.. Vezi-ti de barna din ochii tai produs al inculturii..
Reply With Quote
Vechi 10.07.2020, 16:44:26
MGTOW4life
Guest

Implicit

Citat:
Multe vorbe, zero valoare. Cam ca toate posturile tale.

MGTOW4life - ce pot sa zic, din posturile tale se vede ca esti un produs al... inculturii in toate directiile. Nici teologie nici nimic. Cel putin sa fi avut un fundament teologic de la care sa pleci. Aruncator de vorbe in toate directiile, daca tot iti permiti sa vorbesti urat despre acest nume.

Nu ai in nici un post o constructie si nici o argumentare pe vreun subiect. Nul total. Aruncator de vorbe.. Vezi-ti de barna din ochii tai produs al inculturii..
Hai, nu mai plânge. Se vede prin transpirația literară de om căutător, deși are impresia că a găsit calea. Eu inteleg că ți s-a urcat ego-ul la cap și te-a sculat cu fundu'-n sus. Nu se merită să te smiorcăi în halul ăsta. Uite îți fac pe plac și îți spun că ești mai tare ca Hristos în zi de duminică după înviere.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2020, 06:52:38
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MGTOW4life Vezi mesajul
Hai, nu mai plânge. Se vede prin transpirația literară de om căutător, deși are impresia că a găsit calea. Eu inteleg că ți s-a urcat ego-ul la cap și te-a sculat cu fundu'-n sus. Nu se merită să te smiorcăi în halul ăsta. Uite îți fac pe plac și îți spun că ești mai tare ca Hristos în zi de duminică după înviere.
Spuse vulpea visand la struguri acri ca nu poate sa-i ajunga.... Nu le ai, si arunci cu ce mai stii si tu. Vai de mama ta.
Ti s-a urcat tie aroganta protestanta pana peste cap si visezi ca orice este oricum. Din fundul putului gandirii protestante refulezi chestii... Opreste-ti mizeriile, ca oricum esti in prin santul teologiei si nu te pricepi.
Cand esti ca voi protestantii prin mlastinile si mizeriile hulei, este greu sa dai lectii. Ca sa vorbim de ego, mai aroganti si prost crescuti ca voi protestantii si ca tine prin posturile pe care le arunci e greu de gasit.

Ce este deranjant este bataia de joc fata de numele unui sfant pe care ai facut-o. Nici Dumnezeu nu aveti si nici bun simt. Aici se vede de unde suntetii. Sunteti prost crescuti si prost educati. Va numiti crestini si tot ce stiti este sa va bateti joc de sfinti si sfintenie... Fii ai diavolului, care va bateti joc de orice este sfant... Injura-ti familia, daca tot te pricepi la asta...

Last edited by gpalama; 11.07.2020 at 06:55:13.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2020, 22:49:22
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Cand esti ca voi protestantii prin mlastinile si mizeriile hulei, este greu sa dai lectii. Ca sa vorbim de ego, mai aroganti si prost crescuti ca voi protestantii si ca tine prin posturile pe care le arunci e greu de gasit.
Frate Palama, individul cu care polemizezi nu-i sigur ca este protestant.
Si chiar de-ar fi, generalizarile pe care le faci nu dovedesc nici smerenie, nici buna crestere si nici nu-ti confera o mai mare autoritate de a da lectii.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2020, 15:47:32
MGTOW4life
Guest

Implicit

Citat:
Ce este deranjant este bataia de joc fata de numele unui sfant pe care ai facut-o. Nici Dumnezeu nu aveti si nici bun simt. Aici se vede de unde suntetii. Sunteti prost crescuti si prost educati. Va numiti crestini si tot ce stiti este sa va bateti joc de sfinti si sfintenie... Fii ai diavolului, care va bateti joc de orice este sfant... Injura-ti familia, daca tot te pricepi la asta...
Cuplul despre care eu vorbesc este net superior a ceea ce voi numiți "dumnezeu" și vrednic de inchinare. Relația lor de iubire este atât de specială și deosebită încât
*" 8.Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup.9.Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă."
In momentul in care șarpele va fi nimicit ei vor fi una și în același timp el împreună cu ea. Spun asta pentru că eu sunt martorul cel credincios și da în mine se petrece acest fenomen(templul lui Dumnezeu)
Reply With Quote
Vechi 09.07.2020, 22:38:48
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PocsanCatalin Vezi mesajul
Iata cum acel om bogat nu a putut sa se lepede de sine, atat de tare era inrobit de propriul "Eu" incat n-a fost capabil sa inteleaga ca bogatiile lumesti sunt trecatoare si ca adevaratele bogatii sunt cele ce dainuiesc pentru totdeauna, cele duhovnicesti. Iata ce inseamna lepadare de sine, este ceva ce doar noi putem face, dar cum sa faci asta cand tu esti robul propriului tau sine, cand tu nici macar nu te cunosti pe sine insuti...... Nu te astepta ca Hristos sa faca El asta pentru tine, insa vei avea nenumerate ocazii sa te trezesti din acest somn adanc.
Urmarea acelui dialog, potrivit tradiției patristice, e că acel tânăr a vândut tot ce a avut, i-a urmat lui Hristos, iar în final a devenit episcop în Asia Mică.

Poate că fără a respecta poruncile de bază din legea veche și fără a urma rânduiala, nici nu ajungea episcop și nici măcar nu avea dialogul cu Iisus Hristos.

Dintr-o predică:
”Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că, potrivit Tradiției bisericești, dregătorul bogat și-a vândut averile, iar banii i-a împărțit săracilor și apoi a devenit unul dintre ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos, iar mai târziu a ajuns episcop în Asia Mică.”

https://ziarullumina.ro/actualitate-...eu-149924.html

Poate că Iisus i-a cerut să-și vândă averile știind că avea să urmeze formarea de comunități creștine, unde fiecare contribuia, iar un episcop chivernisea agoniseala comună spre interesul obștii.
Dacă tânărul rămânea cimentat în societatea de dinainte, rămânea la legea veche și nu mai era parte din comunitățile creștine.

Poate atunci au fost rațiuni practice ca să-ți vinzi averea că se formau noi comunități unde trăiau la comun, acum comunitățile sunt formate deja și nu se mai cere asta.

Citat:
Vad ca aici Iisus vorbeste despre o lepadare de sine, ceva ce noi trebuie sa facem, te poti duce la biserica toata viata, dar daca nu are loc o schimbare interioara, degeaba te duci... De mic am observat cum oamenii se duc la biserica, se spovedesc, asculta scripturile, apoi, cand se intorc acasa, se intorc la vechiul "Eu".
Fără Sfintele Taine ale Bisericii, oamenii sunt pradă ușoară la lucrarea cea rea și fie ar deveni fiare, fie s-ar îmbolnăvi la câtă răutate este acum în lume, deci treaba cu ”degeaba mergi la Biserică” e o capcană a potrivnicului care provoacă absenteism la Sfânta Liturghie ca oamenii să fie lipsiți de ajutor duhovnicesc.

Dacă peste 10-15 ani sub 5% din populația României va mai urma viața bisericească, atunci societatea va fi mai rea, nicidecum mai bună, nu vezi că societatea merge din rău în mai rău din 1990 încoace pe măsură ce crește delăsarea de cele sfinte ?

Nu știi dacă acei oameni nu cumva ar fi fost și mai răi de atât fără Biserică.
Creștinii sunt ispitiți mult de potrivnic, iar la multă ispitire și căderi trebuie și multă pocăință.

Realist nu poți să pui pocăință fără a merge la Biserică și de multe ori în drumul pocăinței se roagă cineva pt tine, te pune pe pomelnic, ești pomenit la proscomidie și așa primești deșteptare a minții și putere duhovnicească să pui început bun.

Un ticălos dacă ar merge la Biserică la fiecare sărbătoare și s-ar spovedi complet, la un moment dat s-ar lăsa de păcate pt că s-ar atinge de sufletul lui cercetarea lui Dumnezeu.

Nu știm noi cât e ”de degeaba” mersul la Biserică pt unul și altul, va vedea fiecare la finalul vieții.

Citat:
Cei care cu adevarat traiesc schimbari interioare, sunt cei care au trait suferinte inimaginabile, atat de mari, incat "Eul" lor s-a destramat complet si au putut sa se apropie de Dumnezeu mai mult ca niciodata.
Nu e neapărat asta, mai sunt și cei care au avut o moștenire creștină în familie și n-au așteptat să se întâmple suferințe de tot felul, ci au conștientizat lucid importanța mântuirii și a apropierii de Dumnezeu, poate sunt o minoritate acești oameni, dar ideea e că nu trebuie să se întâmple răul ca să începi un drum al pocăinței.

Last edited by Iorest; 09.07.2020 at 22:50:20.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2020, 23:44:29
PocsanCatalin PocsanCatalin is offline
Member

Data înregistrării: 28.02.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Urmarea acelui dialog, potrivit tradiției patristice, e că acel tânăr a vândut tot ce a avut, i-a urmat lui Hristos, iar în final a devenit episcop în Asia Mică.

Poate că fără a respecta poruncile de bază din legea veche și fără a urma rânduiala, nici nu ajungea episcop și nici măcar nu avea dialogul cu Iisus Hristos.

Dintr-o predică:
”Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că, potrivit Tradiției bisericești, dregătorul bogat și-a vândut averile, iar banii i-a împărțit săracilor și apoi a devenit unul dintre ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos, iar mai târziu a ajuns episcop în Asia Mică.”

https://ziarullumina.ro/actualitate-...eu-149924.html

Poate că Iisus i-a cerut să-și vândă averile știind că avea să urmeze formarea de comunități creștine, unde fiecare contribuia, iar un episcop chivernisea agoniseala comună spre interesul obștii.
Dacă tânărul rămânea cimentat în societatea de dinainte, rămânea la legea veche și nu mai era parte din comunitățile creștine.

Poate atunci au fost rațiuni practice ca să-ți vinzi averea că se formau noi comunități unde trăiau la comun, acum comunitățile sunt formate deja și nu se mai cere asta.

Fără Sfintele Taine ale Bisericii, oamenii sunt pradă ușoară la lucrarea cea rea și fie ar deveni fiare, fie s-ar îmbolnăvi la câtă răutate este acum în lume, deci treaba cu ”degeaba mergi la Biserică” e o capcană a potrivnicului care provoacă absenteism la Sfânta Liturghie ca oamenii să fie lipsiți de ajutor duhovnicesc.

Dacă peste 10-15 ani sub 5% din populația României va mai urma viața bisericească, atunci societatea va fi mai rea, nicidecum mai bună, nu vezi că societatea merge din rău în mai rău din 1990 încoace pe măsură ce crește delăsarea de cele sfinte ?

Nu știi dacă acei oameni nu cumva ar fi fost și mai răi de atât fără Biserică.
Creștinii sunt ispitiți mult de potrivnic, iar la multă ispitire și căderi trebuie și multă pocăință.

Realist nu poți să pui pocăință fără a merge la Biserică și de multe ori în drumul pocăinței se roagă cineva pt tine, te pune pe pomelnic, ești pomenit la proscomidie și așa primești deșteptare a minții și putere duhovnicească să pui început bun.

Un ticălos dacă ar merge la Biserică la fiecare sărbătoare și s-ar spovedi complet, la un moment dat s-ar lăsa de păcate pt că s-ar atinge de sufletul lui cercetarea lui Dumnezeu.

Nu știm noi cât e ”de degeaba” mersul la Biserică pt unul și altul, va vedea fiecare la finalul vieții.

Nu e neapărat asta, mai sunt și cei care au avut o moștenire creștină în familie și n-au așteptat să se întâmple suferințe de tot felul, ci au conștientizat lucid importanța mântuirii și a apropierii de Dumnezeu, poate sunt o minoritate acești oameni, dar ideea e că nu trebuie să se întâmple răul ca să începi un drum al pocăinței.

Este posibil sa fi facut acest lucru, eu nu stiu, pe langa Biblie, nu am citit prea multe carti aferente ei. Eu am vrut sa arat conexiunea dintre Matei 16:24 si Marc 10:21, acelui om bogat, ii mai lipsea un lucru astfel incat sa se lepede de sine, sa renunte la bogatiile lumesti.

Matei 16:24 Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.

Marc 10:21 Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru îți mai lipsește: Mergi, vinde tot ce ai, dă săracilor și vei avea comoară în cer; și apoi, luând crucea, vino și urmează Mie.

Lumea a fost rea din totdeauna, nu este ceva nou, nu este ceva din 1990 incoace... din 1990 incoace lucrurile s-au inrautatit mult mai rau in tara noastra si nu numai aici. Raul triumfa datorita manipularii, prin minciuni deghizate in adevaruri, este foarte multa manipulare in societatea umana, de aceea eu spun, lupta se da la nivel mental, la nivelul gandurilor noastre.

Eu inteleg ce vrei sa-mi spui, eu am spus doar ceea ce am vazut si vad, oamenii se duc la biserica si dupa ce se intorc acasa, ei se intorc la vechiile obiceiuri, si inteleg de ce se intampla acest lucru, omul nu-l cauta pe Dumnezeu cu toata inima si cu tot cugetul. Suferinta il impinge pe om cu adevarat catre Dumnezeu, suferinta il aduce pe om cu picioarele pe pamant, asta e crucea despre care vorbeste Hristos, crucea pe care trebuie s-o purtam toti, nu cruciulita aia pe care multi o pun la gat... Toti fugim de aceasta cruce, nici nu vrem s-o vedem, o singura privire sa-i aruncam si intreaga noastra realitate se tremura din temelii.

Ai dreptate, sunt oameni care aud chemarea Lui Dumnezeu, insa pentru omul cel de zi cu zi, omul lumesc, suferinta este un remediu bun pentru trezirea din morti.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare