![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu invit oamenii sa nu se mai duca la biserica, eu atrag atentia ca in marea majoritate a cazurilor, nu apar acele schimbari interioare atat de necesare.. Eu am vizitat cateva manastiri din tara asta, am fost si la Arsenie Boca, ce sa spun, am vazut suferinta oamenilor... am vazut cum suferinta il impinge pe om catre Dumnezeu, cum il impinge pe om sa se lepede de sine. Tu pui foarte mult accentul pe dusul la biserica, eu pun foarte mult accentul pe schimbarea interioara, ca aici e problema adevarata, ca de dus la biserica, chiar si in conditiile date, oamenii se tot duc la biserica, chiar si tinerii. Eu iti vorbesc despre ceea ce se intampla in general, peste tot in tara, nu de ieri de azi, de ani si ani, caci eu am vazut cu ochii mei, si an de an vedem si noi la televizor, cum se imbrancesc oamenii pentru apa sfintita, spune-mi tu mie, unde e schimbarea interioara, unde e iubirea de aproape? Sfintenia vine de la Dumnezeu, nu de la apa, dar cine sa-i spuna omului, cine sa-l trezeasca pe om din somn... nu e nimeni, nu e nimeni Doamne! Nu judec pe nimeni, ci incerc sa-i trezesc pe oameni, sa scriu pe acest forum e doar inceputul, de n-as fi fost atat de prins de propriul meu sine, as fi facut mai multe, insa vremurile ce urmeaza sa vina, si iata ca au si venit, ma imping mai tare si mai tare catre Dumnezeu. Dumnezeu cand iti da, iti si cere. Pacatul nu prea oboseste, el se naste din propriul sine, atata timp cat sinele este inaltat precum o cetate, cu greu scapa omul de pacat, si stim toti foarte clar ce fac unii oameni pentru a scapa de anumite vicii, se inchid in tot felul de institutii menite sa-i tinta, fortat, departe de orice sansa de a reveni la unele obiceiuri foarte daunatoare. Ai spus foarte bine, rugaciunea e foarte importanta, sfatul meu, roaga-te, roaga-te, roaga-te si iar roaga-te, roaga-te cat de mult poti, roaga-te cu patima, roaga-te cu toata fiinta, insista la Dumnezeu pana cand iti va raspunde, crede ca iti va raspunde, crede ca deja ti-a raspuns, eu asta am facut ani in sir. M-am luptat ani de zile cu niste pacate pe care le tot repetam, ajugem la un punct in care nu mai putem, apoi cadeam in genunchi si-l rugam pe Dumnezeu sa ma ierte, in urmatoarea zi o luam de la capat cu aceleasi pacate. Durerea simtita in suflet era foarte mare, prea mare, asta pana cand, intr-o zi Dumnezeu m-a trezit din somnul adanc in care ma aflam. Aceasta trezire m-a invatat foarte multe lucruri despre natura umana, despre Dumnezeu si despre modul in care sistemul satanic il tine pe om departe de Dumnezeu. Sistemul satanic este peste tot, in muzica, in filme, in arta, in politica, in sporturi, in scoala, se inflitreaza chiar si in biserica ortodoxa si in toate celelalte denominatii crestine, este pana si in gandirea umana, mai ales acolo. Eforturile sistemului satanic se concentreaza pe gandirea umana, pe manipularea gandirii umane. |
|