Citat:
În prealabil postat de Iorest
Sunt câteva scăpări Èi prin îndreptarul pus pe seama părintelui Cleopa care e pdf pe net, ex la pag.26 scrie
â175. Sunt necumpătat in cheltuieli (bani risipiÈi, bomboane, lux. gumă, Èigări).â
Guma de mestecat e considerat produs de lux de către cel care a făcut enumerarea ?
Èigările sunt produse de lux pt că sunt accizate de stat.
â35. Am dormit în mănăstiri de călugări sau de maici Èi în chiliile lor. Am mâncat carne in mănăstirile unde nu se mănâncă.â
E o problemă să te cazezi în mănăstiri ca mirean dacă dă voie stareÈul ? Dormi unde te pune chilie sau nu.
â44. Am pus perdele, zorzoane, flori de mireasă, panglici Sfintelor Icoane.â
Am văzut case în care era Ètergar la icoane, o fi păcat ?
Astfel de paranteze pot încurca mai mult decât ajuta, în fine per total e mai bun acest îndreptar decât primul apărut pe piaÈă, cu cât e tipărit mai aproape de 2020 un îndreptar, nu mai are atâtea lacune sau limbaj vechi.
Un îndreptar, fiindcă e o muncă laborioasă ar trebui făcut de un comitet de teologi cu experienÈă.
|
Ar fi discutabil daca ai aduce argumente pertinente. Din pacate exagerezi absolut fiecare contraargument intr-o directie necredibila.
Exista o directie buna in fiecare dintre afirmatiile parintelui Cleopa si exista o problema mare pe care o indica. De aceea sunt vailde punctele lui.
Dar mai trebuie si putina buna intentie cand citesti un lucru. Orice se poate intoarce si rastalmaci. Daca vrei sa procedezi asa ...