![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
”173. Am stat și m-am sculat de la masă fără rugăciune. (Pentru aceasta se dă Anatemă.)” Se dă anatemă că te-ai sculat de la masă fără rugăciune ? N-am auzit la niciun părinte așa ceva, nici în predică, nici la spovedanie. ”80. N-am făcut cele Șapte Laude zilnic” Unde scrie că noi mirenii cu servici și obligații zilnice trebuie să facem ZILNIC cele 7 laude. Cele 7 laude adică 1. Utrenia *ceasul 1, 2. ceasul 3, 3 ceasul 6, 4 ceasul 9, 5. Vecernia 6. Pvecernița, 7. Miezonoptica. ”La Spovedanie se merge nemâncat, după ce ai postit cinci zile și ai trăit in înfrânare. ” Ce preot mai zice că trebuie să țină mirenii 5 zile post înainte de o simplă spovedanie, neurmată neapărat de împărtășanie care se face în afara posturilor ? Eu nu cred că părintele Cleopa a scris integral acest îndreptar, în 1993 era publicat un îndreptar doar pentru monahi, ulterior editorii e posibil să fi extras ei și de colo și de colea și au comprimat ei un îndreptar și pentru mireni, important e să scrie dacă au făcut editorii intervenții pe text unde e corectura lor și ce e din original. De aceea nici Patriarhia și nici Sfântul Sinod nu și-au asumat o lucrare de această anvergură pentru că te poate băga în ceață un îndreptar care e insuficient explicat sau în care explicațiile și parantezele se întind prea în afară și în care mireanul trebuie să-și bată capul la ce situație se referă, mai mult te poate încurca.