![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum inteleg si eu care e diferenta dintre perspectiva pe mare si pe uscat. Pe mare apare un unghi de refractie _____/ si vezi imaginile de la vapoare de parca ar veni pe o linie dreapta ______ si ai impresia ca vasele dispar in jos dupa curbura desi ele sunt aproape si nu au cum sa dispara atat de abrupt. Defapt ele dispar dupa unghiul de refractie a luminii prin mediul transparent apa-aer de deasupra marii care baga imaginile de sus in lina de vizibilitate paralela cu apa. Doar le vezi clar la cativa zeci de km, destul de aproape si brusc dispar in jos de parca ar cadea pe o panta dreapta, e clar ca exista un unghi de refractie acolo care creeaza aceasta iluzie optica care ascunde vasele. Pe uscat muntii, dealurile, oamenii nu dispar nicaieri dupa curbura sau pe o panta ci ii vezi contopindu-se cu linia orizontului pe masura ce te departezi. Pe sosea vezi masina sau casele departandu-se pana devin un punct ce intra si nu se mai deosebeste din linia orizontului, nu dispare dupa nicio curbura si perspectiva se invata la desen in sensul ca tot ce se departeaza se micsoreaza pana intr-un punct. Ok am inteles! Chiar si experimentul cu laserul facut de PARA din linkul pe care ni l-ai dat dovedeste lipsa curburii! Se vede clar in film linia dreapta albastra peste apa filmat noaptea!! Isi bate joc comentatorul dar e ceva clar, 10m =/= 0m. Indubitabil exista o linie dreapta laser ce uneste 15 km peste mare cand ar trebui sa existe o parte bombata a marii de 10m incat laserul sa se loveasca de ea!! In concluzie fizic, mi-e clar ca pamantul si marile nu e glob!!!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 29.03.2021 at 13:24:45. |
|