![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia nu e nici capitalism/mercantilism, nu trebuie să devină comerț cu icoane, afaceri cu obiecte bisericești, cu terenuri, nu e nici democrație absolută, nu votăm noi ce dogmă ni se pare bună sau rea, alegem doar să credem și să ne implicăm religios sau nu, nu să schimbăm după cum ni se pare, nu ne votăm nici măcar Patriarhul nici episcopul, nici mitropolitul, ortodoxia e ierarhică pentru că de sus în jos se impune autoritatea, ortodoxia promovează cultul Sfinților, deci al oamenilor înduhovniciți. Ortodoxia încearcă de princpiu să aibă relații de non-agresiune cu statul și chiar de colaborare în domeniul social-filantropic, cultural, educațional, dar dacă statul prigonește dogmele și învățăturile, trebuie să prefere prigoana pentru adevăr decât beneficiile, salarizările, date la adormirea conștiinței.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 12.06.2021 at 22:22:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Am inteles despre ortodoxie. Multumesc pentru clarificari. Are logica ce zici!
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E normal ca președintele SUA să fie neoprotestant, pentru că neoprotestanții au un establishment de tipul celui bizantin în care încearcă să evanghelizeze ”casa Cezarului” pentru a nu veni o prigoană de la vârf, președinții americani au obiceiul micului dejun cu rugăciune cu liderii religioși și Trump e primul președinte care a participat la un marș pro viață, pro natalitate. În plus părinții fondatori ai Americii au vrut să se distanțeze de influența franceză (în creștere după ce s-au eliberat de britanici) de aceea nu au preluat catolicismul, dar mi-e lene să scriu și nu-mi dau seama ce se deduce din ce scriu. Alea cu kkk mi s-au părut amuzante, domnia legii în fața vandalilor, demolatorilor, infractorilor vamali care călătoresc fraudulos e o obligație pentru fiecare stat. Citat:
Ortodoxia a supraviețuit până acum unor împărați prigonitori, unui regim islamic moderat Imperiul Otoman, unor regimuri tătare care au preluat islamul, comunismului, nazismului Grecia, Serbia ocupate și bombardate în al doilea război mondial, protestantismului scandinav în Rusia țaristă, probabil că va rezista cu greu, dar va supraviețui pe final de veac.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.06.2021 at 00:00:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|