Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2022, 11:04:14
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Doamne ajuta-ma să-mi găsesc de munca? Da cum sa te ajut mă daca nu pui și tu un cv la vreo firma?
Dacă-și găsește de lucru pierde indemnizația de handicap, am auzit un caz în care o persoană avea o indemnizație pt cancer, s-a operat și imediat cum s-a operat și refăcut a pierdut-o, deși nu era mare suma 500 de lei lunar sau așa cva, dar nu i-a mai pus parafă medicul pt indemnizație.

Dacă se angajează nu e sigur că rezistă perioada de 3 luni de probă, deci îl poate da afară și poate pierde și indemnizația și serviciul, plus calificările care se cer, dacă nu le are doar la salarii mici pe muncă multă.

Dar nu are ce face decât să încerce, măcar știe că a avut inițiativă.

Ce vreau să remarc, jumătate din cancerul social e produs de cum se guvernează, că statul nu mai construiește baze sportive și nu blochează teren pentru piste de atletism, terenuri de sport în care accesul să fie gratis sau subvenționat ca în Țările Scandinave, că statul nu mai construiește fabrici ca să aibă omul loc de muncă aproape de casă, deci 50% din cancerul României e dat de guvernări locale și centrale, celălalt de 50% e dat de cei care au resurse și fac viața grea a celora care au mai puține perspective de trai și de vicii distrugătoare .
Vechi 23.04.2022, 12:07:00
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

Iorest. Eu când i-am dat exemplul cu alergatul nu țineam mortis să alerge, era doar un exemplu. Sunt multe sporturi pe care poate să le aleagă. Și da ,aici sunt de acord cu tine pt ca prima data ar trebui sa tina dieta până să ajungă la o anumită greutate, și apoi să aleagă un sport. Eu de ex i-aș recomanda să-și ia 2 gantere de la decatlon și cu ele își poate lucra toate grupele musculare, dar tot așa treptat, ușor. Sunt atâtea tutoriale pe internet pt sport nutriție sau diete, daca vrea cu adevărat. La faza cu muncitul eu cunosc pe cineva care are un handicap la un picior și merge greu dar ia o pensie și lucrează la un Carrefour. Acuma nu știu toate criteriile pe care se dau pensiile, aici trebuie sa se intereseze el ce poate face. Ideea cu exemplele acelea era să spun că noi suntem datori să încercăm să facem ceva orice ca și oameni și unde nu se mai poate omenește sa cerem ajutor de sus. El daca sta in casa și se plânge non stop că viața e grea, este neproductiv pe toate planurile. Acuma nu vreau sa fiu nici nesimțit sau rău dar dacă Doamne ferește ii mor părinții ce face? Eu zic că sunt oameni care vor să-l ajute, dar el ii condamna pe oameni și pe Dumnezeu pt toate relele și sta ascuns în casă. Eu zic că Dumnezeu ajuta toți oamenii și pe fiecare în felul lui dar și noi să ne străduim puțin. Era o pildă în care cineva zicea : ajuta-ma Doamne sa castig la loto dar el nu juca. Și văzând Dumnezeu că tot se repeta ia zis : eu te ajut să câștigi da baga și tu biletul ăla. Acuma nu zic sa jucam toți la loto dar sper că a înțeles mesajul
Vechi 23.04.2022, 12:40:01
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu de ex i-aș recomanda să-și ia 2 gantere de la decatlon și cu ele își poate lucra toate grupele musculare, dar tot așa treptat, ușor.
E nasol că te plictisești de antrenamente în spațiu închis și acasă, de aceea la sală se antrenează mulți că sunt un grup și își iau forță unii de la alții.
În aer liber iarăși e altceva, din păcate iarna și când plouă abundent sau e vânt nasol îți stagnează progresul riști să te reîntorci la îngrășat galopant.

Citat:
Ideea cu exemplele acelea era să spun că noi suntem datori să încercăm să facem ceva orice ca și oameni și unde nu se mai poate omenește sa cerem ajutor de sus.
Eu știu ce zici dar societatea în care trăim e mult mai rea, chiar și față de anii 2000-2004 să iau un exemplu, am văzut multă bășcălie făcută față de oameni grași și în general de orice defect ar avea cineva.

Plus că el nu are un frate să-l motiveze, dacă e singur la părinți e greu să-și facă un grup lumea te cam dă la o parte, e un fel de lasă-mă să te las în ziua de azi.

Citat:
El daca sta in casa și se plânge non stop că viața e grea, este neproductiv pe toate planurile.
Eu din ce am înțeles a încercat să meargă pe la preoți, dar unii s-au săturat, e un nr limitat de preoți și unii se plictisesc când aud aceleași chestii la spovedanie, mai ales dacă te plângi, deci a ajuns aproape de a epuiza relația duhovnic-enoriaș, mai ales că nu are ceva care să-i dea preotului și să-l facă interesant, bani, sau status social sau diferite pile de care ar avea nevoie preotul, mulți duhovnici caută la fața omului și-i cam dau la o parte pe cei pe care-i consideră neproductivi.

Să fim serioși pt unii duhovnicia e un mod de a-și face relații, de a avea acces la funcții pt copii și soție prin enoriașii angajatori, de a primi donații, de a avea acces la evenimente mondene, e un fel de folosire a funcției preoțești în interes personal.

Spunea Danion Vasile că i-au spus diferiți preoți să nu meargă în mijlocul Bucureștiului să se spovedească la primul preot cum voia că poate fi vătămător de suflet, și duhovnicul trebuie să-l cauți cu mari eforturi în ziua de azi.

Din păcate sunt cam semnele vremurilor din urmă după cum arată coeziunea socială.
Vechi 23.04.2022, 17:17:47
Marcel_Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu faci decât să-i întărești gândirea negativă pe care deja o are. Preoții sunt și buni și mai puțini buni. Așa a fost dintotdeauna. Și până la urmă noi de ce ne ducem la biserica pt preot sau pt Hristos și sufletele noastre? Este o vorbă din Biblia cred care zice : ochiul bun pe toate le vede bine iar ochiul rău pe toate rele. Asta tine și de optica noastră. Și mai bine să căutăm binele in ceilalți, că de văzut rele la asta ne pricepem cu toții. Și eu mă îndoiesc că nu există un singur om în tot orașul ăla să-l ajute. Trebuie sa aibă speranța și credința că va fi mai bine. Și eu sunt un om negativist dar incerc sa nu mă cramponez numai în lucrurile rele. Daca as sta sa analizez tot Raul din lume as înebuni. Daca nu se poate angaja ar putea să stea o lună pe la o mănăstire sa ajute la treburi , sa se spovedească să stea de vorbă cu călugări și tot ar fi mai bine decât nimic. Eu cunosc preot la mine în oraș, chiar duhovnicul meu care a ajutat multi tineri să-și îndrepte viața, să-și formeze o familie buna și chiar a deschis și un centru langa biserica care ajuta copii cu autism. Deci nu mă lua cu exemplele proaste. Că avem și multe persoane minunate dar nu le căutăm ci înghitem toate rahaturile de la tv.
Vechi 23.04.2022, 17:55:06
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu faci decât să-i întărești gândirea negativă pe care deja o are. Preoții sunt și buni și mai puțini buni. Așa a fost dintotdeauna. Și până la urmă noi de ce ne ducem la biserica pt preot sau pt Hristos și sufletele noastre?
Punctual vorbind de ce mergeau cu miile oamenii la Iustin Pârvu când trăia, pt că nu găseau duhovnici lângă casă sau nu-și rezolvau problemele duhovnicești la ei în oraș.

Practic duhovnicul e cel care te ține de mână să nu cazi, sau așa am auzit la Danion Vasile, cam câți preoți mai sunt așa ?

Eu știu preot la care nu te poți spovedi decât cu programare telefonică și vin la el patroni, sau oameni cu stare, pe restul i-a cam dat așa în lături fără să-i jignească, eu ce văd spun, nu spun că toate tipologiile de preoți sunt așa.

Sper să nu fie majoritari, am întâlnit și preot miștocar la spovedanie, spuneam ceva și parcă mă lua în râs vorbea ca din buzunar, eu doar spun că poate dura ani de zile să-ți găsești un duhovnic.

Mai e cazul când preotul nu te știe și e distant rece, până se formează o relație de încredere durează.

Citat:
Este o vorbă din Biblia cred care zice : ochiul bun pe toate le vede bine iar ochiul rău pe toate rele. Asta tine și de optica noastră. Și mai bine să căutăm binele in ceilalți, că de văzut rele la asta ne pricepem cu toții. Și eu mă îndoiesc că nu există un singur om în tot orașul ăla să-l ajute.
Or fi chiar mai mulți preoți care să-l ajute dar până ajunge la ei poate da de dezamăgiri care să-i adâncească deznădejdea sau îndepărtarea, sau poate sunt preoți buni dar la kilometri distanță trebuie să schimbi nu știu câte mijloace de transport ajungi după ora 13 acasă Duminica și când e vreme nașpa afară adică jumătate de an ce faci ?

Citat:
Daca as sta sa analizez tot Raul din lume as înebuni.
Just.

Citat:
Daca nu se poate angaja ar putea să stea o lună pe la o mănăstire sa ajute la treburi , sa se spovedească să stea de vorbă cu călugări și tot ar fi mai bine decât nimic. Eu cunosc preot la mine în oraș, chiar duhovnicul meu care a ajutat multi tineri să-și îndrepte viața, să-și formeze o familie buna și chiar a deschis și un centru langa biserica care ajuta copii cu autism. Deci nu mă lua cu exemplele proaste. Că avem și multe persoane minunate dar nu le căutăm ci înghitem toate rahaturile de la tv.
Eu nu te iau cu niciun exemplu, tu ești un caz fericit, eu zic ce văd, din seminarul teologic sunt preoți profesori care fac diferențe între elevi în funcție de starea materială pe care o au, darămite față de enoriași, e un tipar de gândire format la ei.

Există un curent de gândire care bântuie prin unele parohii despre cum să faci afaceri bisericești din locurile de îngropăciune și alte servicii bisericești, deci sortarea enoriașilor în funcție de pungă se face în unele locuri.

Last edited by Iorest; 23.04.2022 at 17:58:29.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2022, 21:34:51
Marcel_Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Ce sa mai zicem de Mihai Nesu. Poate domnu alin se uita pe acest link.

https://youtu.be/lfmVruaLW5o

Last edited by Marcel_Ionut; 24.04.2022 at 14:36:55.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare