![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Voi ziceti ca-i "new age" orice enunt care nu este in armonie cu parerea proprie total subiectiva despre otodoxie si despre care, autorul care pune "stampila" New Age, crede(despre parerea proprie) ca ar fi autentica, traditionala; nu este vorba de a eticheta o ideologie/fapta/zicere, ci de o respingere fara argumente. Si Origen a fost acuzat de "new age" fiindca enunturile lui erau prea profunde; s-a spus despre el ca ar fi zis erezii, dar eu am citit doar minunate perle duhovnicesti, fara nicio trimitere la erezii. Am citit Conversatiile lui Neale si poate ca ele cuprind asa-zise exprimari new age, insa eu nu-mi aduc aminte fiindca atunci nu era definit acest nou curent de respingere si nici eu nu eram asa de preocupat despre ortodoxie, dar oricum eu am abandonat citirea mai departe din lipsa de rezonanta pentru mine. Portiunea boldata o vad acum in desfasurare si n-o recunosc ca fiind impartasita de Maestrii(decat daca acestia ar fi calugari avansati), ci de Duhul Sfant sau de ierarhia cereasca, prin Scriptura(cel putin pentru mine), iar secventa doar subliniata o consider ca fiind panteism,nu tot ce-ai scris inainte; Dumnezeu nu poate fi creatia, Dumnezeu nu suntem noi. Am mai spus, n-am citit carti new age, am citit, am cercetat, am meditat Scriptura. E drept ca am citit si Diagnosticarea Karmei (de SN Lazarev, pe care nu-l socotesc new age) cu sufletul la gura si m-a inspirat f mult spre metempsihoza, insa cu confirmari din Scriptura, din care am selectat(subiectiv) doar eu vreo 50-60 de versete. In perioada comunista nu puteai fi preot paroh fara avizul secret al sri, asa ca nu au fost unele situatii,ci a fost o situatie generala, fara binecuvantare. Citat:
Pe de alta parte, admit ca Duhul Sfant poate actiona foarte personalizat, izolat in cazuri deosebite si situatii deosebite, insa...