![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar le îmbârligi.... In primul rând fa distincția clară între a ataca ceva și a apăra ceva... Singurul care ataca aici ești tu. Eu nu am atacat biserica ortodoxă, creștinismul sau nicio alta religie...Pur și simplu incerc sa dezbat, analizez,critic din anumite puncte de vedere,aspecte de natură istorică, doctrinară....Și cel mai important comparativ și integrat in istoria religiilor. Tu ataci orice este infarara ortodoxiei... Deci cine este ignorantul aici?Tu care nu cunoști nici ortodoxia, nici sfera "new age" și încerci să pari mare savant in ambele....Sau eu,cel care am afirmat mereu că toată spiritualitatea și toate religiile sunt căi veridice spre Absolut, însă niciuna perfectă... Cei care gândesc că tine sunt plăgile rațiunii,ale spiritualității și ale oricărei metode de gândire, trăire etc.. Îți repet,eu critic doar modul în care ai expus ideile tale,nu pe tine că om,spirit... In primul rând trebuie sa învățăm să gândim,studiem, judecăm , analizăm și după să emitem opinii despre ce am citit, văzut,studiat, ascultat etc.. Eu vad ortodoxia integrată în arborele spiritualității universale... Ortodoxia crede că ea este arborele Adevărului Absolut iar restul este desprins din ea și trebuie tăiat că fiind eretic.. Asta este singura chestie cu care nu sunt in acord cu ortodoxia in acest aspect... Însă a afirma că tot ce nu este în acord cu ortodoxia este o erezie...Cea mai mare "tâmpenie",cu tot respectul față de părinți, sfinți și orice alte mari personalități ortodoxe... Însă capacitate unui om de a trăi în duh,de a fi un vindecător, profet sau orice alte capacități avute de persoane din cadrul ortodoxiei nu indică că opiniile lor trebuie luate că adevăr absolut.Bun nu este nimic greșit în a ne lua modelele și a urma sfaturilor lor.Insa a le impune și a dezintegra orice nu este în concordanță cu ele este dezastruos.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 15.09.2022 at 09:19:54. |
|