![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci întruparea oricum trebuia să aibă loc, nu zice despre înger că are chipul și asemănarea Sa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
22. Și S-a coborât Duhul Sfânt peste El, în chip trupesc, ca un porumbel, și s-a făcut glas din cer: Tu ești Fiul Meu cel iubit, întru Tine am binevoit.(Lc3,22)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frăția ta ai spus că dptdv Hristos nu mai are trup după Înălțare, ulterior având citatele când s-a arătat de 3 ori apostolilor și a și mâncat nu mai văd ce era de spus. Ioan 32. Și a mărturisit Ioan zicând: Am văzut Duhul coborându-Se, din cer, ca un porumbel și a rămas peste El. Sfânta Evanghelie după Matei Marcu Cap. 3 16. Iar botezându-se Iisus, când ieșea din apă, îndată cerurile s-au deschis și Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel și venind peste El. Sfânta Evanghelie după Marcu Matei Cap. 1 10. Și îndată, ieșind din apă, a văzut cerurile deschise și Duhul ca un porumbel coborându-Se peste El. Duhul Sfânt s-a pogorât și ca limbi de foc, doar la Luca scrie că s-a pogorât ca un porumbel trupesc, la restul scrie ca un porumbel, și doar Ioan Botezătorul a văzut porumbelul, deci e posibil să se fi arătat doar lui, de ce nu spun mai mulți că au văzut un porumbel. Despre niciun ipostas al Sfintei Treimi Tată-Fiul și Sfântul Duh nu scrie că ar fi după chipul și asemănarea îngerilor, deci acea afirmația a mea ce ai extras-o era corectă pe fond.