Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2023, 22:43:11
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Eu nu „fac mișto” de nimeni, că nu provin din mediile sociale de joasă speță ale Bucureștilor, unde se „face mișto” și de unde provine și George Simion.
Zici tu că nu faci mișto, dar acuzi că e circărie efortul unor oameni care au investit bani de la nuntă și din cotizații în niște tiruri asamblate de români și pt niște oameni mai săraci, care nu au dispensar ca lumea aproape, sau sunt uitați sau nu-și permit, sau poate sunt tratați cu indiferență în spitalele din oraș, că n-au standarde de igienă.
S-au tot închis spitale, policlinici, Boc a tăiat în carne vie între 2009 și 2012, dar nu e singurul, aceste caravane ar trebui statul să le finanțeze ca să se facă o ecranare generală a sănătății populației, pe diabet, probleme cardiovasculare, chiar cancer la sân etc.

Mă uitam cum un doctor din Târgu Mureș venise din proprie inițiativă în Moldova cu caravana și făcuse el singur în vreo 11 ore, la foc continuu - zeci de EKG-uri fără să aibă tură de schimb ca la spitalul public.

Citat:
Asta este o părere foarte greșită despre mine, să insinuezi că dacă în această dezbatere critic anumite aspecte de la AUR sau din conducerea AUR, asta ar însemna că aș fi partizanul celor vinovați de dezastrul Țării. Dimpotrivă, eu sînt mai critic chiar și decât cei din AUR.
Păi nu insinuez asta citesc numai de la tine, Streza, Necula și acum AUR și Simion, nu PNL care ne ruinează prin facturile la energie care-l ține pe Popescu ministru, care e un vătaf al intereselor economice austriece și o să simțim toți la iarnă la buzunar.

Chiar nu crezi că o să fie oameni care-și pierd locuința că la același consum sau chiar mai mic niște jeguri de speculanți au triplat factura sau au făcut-o de 5x mai mare prin speculă la bursă și taxe mascate în regimul de distribuție ?
Și evident dacă toți se înghesuie la lemne crește prețul și acolo.

PNL, USR si PSD ne-au băgat pe gât regimul draconic din pandemie, ei ne măresc taxele, vând resursă strategică care putea fi folosită să ne îmbunătățească nouă cetățenilor traiul, ne îndatorează, produc analfabeți prin legile învățământului, folosesc învățământul pt înregimentare ideologică woke, deci eu aici văd răul extern.

Last edited by Iorest; 05.07.2023 at 23:21:53.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 10:07:50
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Zici tu că nu faci mișto, dar acuzi că e circărie efortul unor oameni care au investit bani de la nuntă și din cotizații în niște tiruri asamblate de români și pt niște oameni mai săraci, care nu au dispensar ca lumea aproape, sau sunt uitați sau nu-și permit, sau poate sunt tratați cu indiferență în spitalele din oraș, că n-au standarde de igienă.
S-au tot închis spitale, policlinici, Boc a tăiat în carne vie între 2009 și 2012, dar nu e singurul, aceste caravane ar trebui statul să le finanțeze ca să se facă o ecranare generală a sănătății populației, pe diabet, probleme cardiovasculare, chiar cancer la sân etc.

Mă uitam cum un doctor din Târgu Mureș venise din proprie inițiativă în Moldova cu caravana și făcuse el singur în vreo 11 ore, la foc continuu - zeci de EKG-uri fără să aibă tură de schimb ca la spitalul public.

Păi nu insinuez asta citesc numai de la tine, Streza, Necula și acum AUR și Simion, nu PNL care ne ruinează prin facturile la energie care-l ține pe Popescu ministru, care e un vătaf al intereselor economice austriece și o să simțim toți la iarnă la buzunar.

Chiar nu crezi că o să fie oameni care-și pierd locuința că la același consum sau chiar mai mic niște jeguri de speculanți au triplat factura sau au făcut-o de 5x mai mare prin speculă la bursă și taxe mascate în regimul de distribuție ?
Și evident dacă toți se înghesuie la lemne crește prețul și acolo.

PNL, USR si PSD ne-au băgat pe gât regimul draconic din pandemie, ei ne măresc taxele, vând resursă strategică care putea fi folosită să ne îmbunătățească nouă cetățenilor traiul, ne îndatorează, produc analfabeți prin legile învățământului, folosesc învățământul pt înregimentare ideologică woke, deci eu aici văd răul extern.
Ai zice ca numa baietii destepti din energie fura impreuna cu politrucii si bancherii aparati de statul politienesc justitiar securistoid privilegiat, insa iata ce am patit.

Merg spre servici si mi-era foame si trec pe langa Croco si dau de doua fastfooduri micute unde manca toti batranii si saracii. Intru si zic sa-mi iau ceva mancare de post. Miera sete si de o ciorba. Aleg de acolo si comand, o ciorba de tarhon, un polonic de pireu si unul de spanac. Mi le pune in tava de plastic si apoi in punga si zice: 49 roni. Cand aud mi se ridica parul pe spate de spaima amestecata cu furie. Fac un calcul: doi cartofi fierti si zdrobiti, 2-3 frunze de spanac tocate si fierte, niste orez amestecat cu niste clise de porc si tarhon cu apa (n-am stiut ce contine ciorba, credeam ca-i de legume). Cat sa coste productia? Pai cartofii sun 6 lei kg. Mie mi-a pus cam 200g deci 1,5 ron. Cu fierberea si amestecul sa zic inca 0,5 ron. Spanacul e 10ron kg. 2-3 frunze sunt cam 1,5 ron. Cu fierberea si tocarea inca 0,5 ron. Supa de tarhon formata din 100g clisa afumata 30ron kg 3ron, orez si tarhon inca 2 ron. Deci facand totalul avem 2+2+5=9ron. Daca pui un adaus pentru profit de 10% cat ar fi normal ar rezulta ce am comandat =10 ron. M-au taxat cu 50 ron ca am platit si punga de unica folosinta. In concluzie din pix si-au marit profiturile cu 40 ron fata de 1 ron cat era firesc la ce am comandat. Asta inseamna ca au marit pretul de 5 ori ca sa-si mareasca profiturile de 40 de ori.

Atunci cum sa nu te intrebi ce-i cu tzara asta de s-a umplut de hoti ce te ingrozesc cu tupeul si jecmaneala lor care a devenit un sport national?

Deci cum sa ceri pe ceva ce costa 10 roni cu profit cu tot 50 ron?

Pai daca as manca zilnic la acel fastfood ordinar, m-ar costa 1500 ron pe luna o singura masa. Daca as manca ceva si dimineata si seara m-ar costa cam 3000 ron pe luna. Unde sunt restul cheltuielilor obligatorii, apa, gunoi, canal, lift, curent, fond de rulment, impozite si taxe locale pe casa si masina, benzina, asigurari, transport?....

Iata ca am ajuns ca sa nu-ti ajunga 5000 ron pe luna salar si cu ei iti asiguri doar minimul necesar, nu tu concedii, nu tu alte cumparaturi.

In conditile in care un salar sau o pensie este inte 1000-2500 ron, rezulta ca suntem exterminati! De cine? Pai nu AUR e la putere de 34 de ani! Nu AUR au facut din Romania o colonie africana plina de cetateni europeni de rangul 2, 3, ... careia i se fura toate bogatiile pentru a fi primiti in Nato, UE si schenghen cu capul plecat luand lumina de la cezari! Daca pana in 89 ne fura neamul sovietic fara cruce al lui Putin, iata ca dupa 89 ne fura occidentul "crestin" si culmea e ca in ambele cazuri cei de la putere care faceau posibila jefuirea si distrugerea tarii erau romani: regimul, Groazea-Dejectie, Ceausecu, Iliesecu cu demoncratia originala, Constantinesecu, iar Iliesecu cu democratia de cumetrie, Basecu, Iohanisecu... si iata cum din 2024 precis intram in epoca de AUR asa cum ne-a fost prezis si scris de antihristii si ereticii care ne-au blestemat: "dar-ar comunismu-n voi pana va inghite epoca de AUR inclusiv". Cine stie deci ce nenorociri ne mai aduc si cei din AUR cu care voi vota, ca n-am cum sa nu votez cu ei sperand ca nu vor desavarsi si ei blestemul. Insa asa s-a intamplat mereu. Raul mai mic ales dupa ce a ajuns la putere a devenit brusc raul mai mare adeverind zicala ca raul mai mic e intotdeauna raul mai mare dupa formul pisicutza blanda zgariaza rau... fiindca n-are dresaj si joaca blandetea ca ipocritii, ca Zimbiliesecu mai draga animalule! Daca votezi cu astia care ne prigonsesc de 34 de ani stii ce o sa fie, stii ca rau mai mare nu poate sa fie decat cu ei la conducere. Cu AUR insa nu te astepti. N-o sa-ti vina sa crezi ca raul mai mic, brusc o sa devina raul mai mare... si n-are cum sa nu se intample asa din moment ce astia mai batrani o sa-i "ajute"... ca n-are cum fi altfel din moment ce sunt pe pozitii de sefi in toate domeniile strategice. O sa-i ajute sa arunce tara in prapaste, o sa arunce vina pe ei si dupa aia o sa "avem" o colonie dator vanduta pe sute sau mii de ani la care datoria le creste cu fiecare zi. Nu faci nimic dar creste datoria si ti se confisca tara cu colonie cu tot. Cum o sa te mai lupti sa dai hotii afara daca trupele nato sunt la tine acasa si comanda e la ei? Patim ca ruso-ucrainenii, si cu tara distrusa si vanduta si omorandu-ne ca prostii intre noi!

Deci io cu cine ati vrea voi sa votez pentru tara ca sa fie mai bine si nu mai rau pentru tara? Si la ce-mi foloseste daca-mi pierd sau imi vand sufletul la alti cezari-dumnezei ce ne implementeaza o tzara ca afara in loc sa ne implementeze o tara ca inauntru. Pai orice prost stie ca afara-i frig si urat, sateism laudaros viclean si desfranat, munci desarte pentru bani murdari cu care nu o sa poti sa-ti cumperi nici macar necesarul de mancare consumat pe munci.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 06.07.2023 at 10:10:43.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 11:42:18
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Ai zice ca numa baietii destepti din energie fura impreuna cu politrucii si bancherii aparati de statul politienesc justitiar securistoid privilegiat, insa iata ce am patit.
Acolo se fură miliarde.

Citat:
Merg spre servici si mi-era foame si trec pe langa Croco si dau de doua fastfooduri micute unde manca toti batranii si saracii. Intru si zic sa-mi iau ceva mancare de post. Miera sete si de o ciorba. Aleg de acolo si comand, o ciorba de tarhon, un polonic de pireu si unul de spanac. Mi le pune in tava de plastic si apoi in punga si zice: 49 roni. Cand aud mi se ridica parul pe spate de spaima amestecata cu furie. Fac un calcul: doi cartofi fierti si zdrobiti, 2-3 frunze de spanac tocate si fierte, niste orez amestecat cu niste clise de porc si tarhon cu apa (n-am stiut ce contine ciorba, credeam ca-i de legume). Cat sa coste productia? Pai cartofii sun 6 lei kg. Mie mi-a pus cam 200g deci 1,5 ron. Cu fierberea si amestecul sa zic inca 0,5 ron. Spanacul e 10ron kg. 2-3 frunze sunt cam 1,5 ron. Cu fierberea si tocarea inca 0,5 ron. Supa de tarhon formata din 100g clisa afumata 30ron kg 3ron, orez si tarhon inca 2 ron. Deci facand totalul avem 2+2+5=9ron. Daca pui un adaus pentru profit de 10% cat ar fi normal ar rezulta ce am comandat =10 ron. M-au taxat cu 50 ron ca am platit si punga de unica folosinta. In concluzie din pix si-au marit profiturile cu 40 ron fata de 1 ron cat era firesc la ce am comandat. Asta inseamna ca au marit pretul de 5 ori ca sa-si mareasca profiturile de 40 de ori.
E pipărat prețul, din păcate Clujul și alte orașe la care li se face reclamă pt ca samsarii imobiliari să taxeze niște pușcării de apartamente la 70.000 de euro, stau prinse în povara faptului că domnle e oraș bine cotat deci și prețurile trebuie umflate chiar la chestii de necesitate, o masă caldă.

Citat:
Deci cum sa ceri pe ceva ce costa 10 roni cu profit cu tot 50 ron?

Pai daca as manca zilnic la acel fastfood ordinar, m-ar costa 1500 ron pe luna o singura masa. Daca as manca ceva si dimineata si seara m-ar costa cam 3000 ron pe luna. Unde sunt restul cheltuielilor obligatorii, apa, gunoi, canal, lift, curent, fond de rulment, impozite si taxe locale pe casa si masina, benzina, asigurari, transport?....
Ai uitat de niște taxe.
1 Inspecție tehnică periodică - ITP la mașină.
2.Răspundere civilă auto - RCA falimente patronate tot de guvernul P$D, mai nou vor să bage și la trotinete electrice și biciclete electrice:Se schimbă legea RCA. Cei care circulă cu biciclete și trotinete electrice vor trebui să-și facă polițe de asigurare
3. Impozitul pe muncă - angajatorul tău plătește 41% la stat pe lângă ce îți dă ție în mână
4. Taxele pe canalizare, când plouă e tot vina ta de cetățean că plouă și plătești apă meteorică.
5. Taxele mărite pentru extinderea pe fonduri europene, se construiește ceva nou la care x% e din bani europeni, automat o condiție e să crească prețul la bilete dacă se schimbă niște linii de tramvai, prețul la metru cub de apă pt că se trage apă în județ la sate.

Unele proiecte europene sunt fără rost, că s-au mai făcut lucrări în ultimii 10-15 ani în aceleași locuri, doar ca să se umfle primarul cu rata de absorbție pe proiecte.

6. Rovinieta care va fi mai scumpă în funcție de distanță.

7. Taxa pentru cititoare de la distanță ale energiei termice, care vor fi obligatorii și întreținerea lor lunară va avea o taxă care va tot crește probabil.

Legea prin care contoarele inteligente pentru energie termică devin obligatorii, până pe 31 decembrie 2023, în imobilele de tip condominiu, promulgată

Citat:
Iata ca am ajuns ca sa nu-ti ajunga 5000 ron pe luna salar si cu ei iti asiguri doar minimul necesar, nu tu concedii, nu tu alte cumparaturi.
Dacă ai și copii și plătești meditații, after school, un sport, un instrument muzical, te-ai ars statul te bate ca pe hoții de cai.

Citat:
In conditile in care un salar sau o pensie este inte 1000-2500 ron, rezulta ca suntem exterminati!
Păi bătrânii din România încă au casele lor și nu plătesc chirie, dacă ar mai trebui să plătească și o chirie de 300 de euro la oraș, la revedere viață în orașe unde măcar ai acces rapid la spitale.

Citat:
Cine stie deci ce nenorociri ne mai aduc si cei din AUR cu care voi vota, ca n-am cum sa nu votez cu ei sperand ca nu vor desavarsi si ei blestemul. Insa asa s-a intamplat mereu. Raul mai mic ales dupa ce a ajuns la putere a devenit brusc raul mai mare adeverind zicala ca raul mai mic e intotdeauna raul mai mare dupa formul pisicutza blanda zgariaza rau... fiindca n-are dresaj si joaca blandetea ca ipocritii, ca Zimbiliesecu mai draga animalule! Daca votezi cu astia care ne prigonsesc de 34 de ani stii ce o sa fie, stii ca rau mai mare nu poate sa fie decat cu ei la conducere. Cu AUR insa nu te astepti.
Ce poate fi mai rău de atât, trebuie să punem punct influenței austriecilor în economia României, nu suntem o rămășiță izolată a imperiului habsburgic, Austria nu reprezintă nimic nici militar, nu e o putere hegemonică, am adus-o noi în casă prin ticăloșia lui Năstase-Tăriceanu și alții care au nenorocit industria energetică a României.
Nici acum n-au plătit toate miliardele pt privatizarea PETROM și așa pe un tarif foarte mic raportat la valoarea lui.
Hidroelectrica nu trebuie vândută pe model Petrom că se alege praful de prețurile la electricitate.

Scumpești electricitatea, serele de legume se încălzesc și irigă cu electricitate, fabricile, magazinele, școlile, bibliotecile, spitalele, distrugi tot.

Last edited by Iorest; 06.07.2023 at 12:29:50.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 14:50:47
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
Ce poate fi mai rău de atât, ...
Pai un stat politzienesc, securistic, militaro-justitiar, cu politruci santajabili si vanduti plin de pile si privilegii pentru aparatul lor de propaganda si teroare are mare nevoie de nationalism ca sa-si justifice salariile si pensiile speciale si toate privilegiile suplimentare prin faptul ca apara tzara avand in ei un patriotism exagerat care sa le dea dreptul sa silniceasca si sa extermine tot ce nu se supune cezarului ales ce pupa papucul sultanului de la casa alba sau de la bruxel ori bocancii militari ai aliantelor militare putiniste sau proatlantice.

Pentru toti acesti hoti AUR ajuns la putere va fi ca o bula de oxigen incat vazand succesul in alegeri vor adera toti la respectivele valori inghitind tot AURul magulit de atata sustinere exact ca satana care racnind ca din gura de sarpe instigand dupa formula "hotul striga hotii" nu stie pe cine sa inghita mai intai si urmarea va fi ca privilegiatii si specialii vor fi si mai mult privilegiati cu conditia sa jure credinta noului curent suveranist sustinut de dincolo de ocean de Trump, un alt mare suveranist de tip kukuxclan exterminator de mexicani, de chineji si de black no maters.

Asa ca sa nu ne lasam amagiti de barnaivitatea noastra crezand ca din 2024 va fi mai bine. Din pacate si pe astia o sa-i invinga sistemul justitiar corupt, statul paralel, exact ca pe Constantinescu punad biruri si legi cumplite pe spatele poporului sclav folosit doar pentru alegeri. Dar cu ei votez fiindca nu avem altceva mai bun si astia de acuma sunt de 34 de ani la butoane de s-au capatuit punand tara pe capre si pe butuci.

Sa nu deznadajduim si sa nu uitam totusi ca Domnul conduce tara stralucirii din ascuns asa ca cei ce se inalta si se capatuiesc din furt isi iau singuri o mare teapa agonisindu-si un viitor (vesnic) ingrozitor.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 06.07.2023 at 15:07:00.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 14:49:08
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
Păi nu insinuez asta citesc numai de la tine, Streza, Necula și acum AUR și Simion, (...)
Nu este vorba doar despre Simion.
Uite aici o înregistrare făcută numai acum câteva luni a lui Claudiu Târziu în „Basarabia”, unde vorbește cu atâta patos despre reunificare și așa mai departe, și vedem că iată peste numai câteva luni subiectul, care este unul fundamental de politică externă, este efectiv inexistent în programul de guvernare girat de același Claudiu Târziu (și nu doar de el, evident, și de Simion și de alții din conducerea AUR).

https://claudiutarziu.ro/basarabia-e-romania/

Cum poți să mai pretinzi credibilitate și în fața cui cu astfel de manevre?

Nu doar inexistența subiectului în programul de guvernare, ci și însăși această abordare de tip „alba-neagra” este incalificabilă pentru niște oameni care se pretind serioși, de caracter și mai vor să și fie votați.

Și stai liniștit că și Târziu vorbește de mult despre Moldova de Est, probabil chiar dinaintea lui Simion, și dacă dai căutări pe net găsești referiri periodice la așa ceva.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 15:00:12
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Și stai liniștit că și Târziu vorbește de mult despre Moldova de Est, probabil chiar dinaintea lui Simion, și dacă dai căutări pe net găsești referiri periodice la așa ceva.
Eu vorbesc strict din perspectiva cetățeanului, care a votat la locale, parlamentare, europarlamentare, partide mici, sau independenți ce nu au prins pragul excepție 2020 când și atunci erau cotați la 4% în mod mincinos și aveau 8-9% iar PMP era cotată la 5% și avea sub .

Nu știu dacă românii au în primele 5 priorități după care votează criteriul unirii, apropierea se face în primul rând economic, faci infrastructură dinspre Iași spre Chișinău, cu firme cu capital românesc și se întorc banii investiți acolo, nu dai bani gratis unor clanuri oligarhice cum au făcut până acum regimurile PSD-PNL.
Investești bani care se întorc, cum fac austriecii prin firmele lor de construcții porr și ștrabag, și în final ai și infrastructură care unifică orașele.

Fără creștere economică unirea va fi un eșec, pt că ar trebuie egalizate pensiile și veniturile și pt noii cetățeni, până se ajunge la paritate pot trece zeci de ani, așa mai bine faci proiecte transfrontaliere care aduc dezvoltare.

Last edited by Iorest; 06.07.2023 at 15:05:42.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 17:03:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știu dacă românii au în primele 5 priorități după care votează criteriul unirii, (...)
Și ce, vrei să spui că până acum a existat vreodată între primele 5 priorități ale „omului simplu” reunificarea Moldovei de Est cu România, într-o țară ca România, cu atâtea probleme? Și totuși anumite lucruri s-au mai făcut, și totuși un nenorocit ca Băsescu, așa nenorocit cum era, a vorbit despre asta și chiar rula o propagandă într-o anumită vreme, dar măcar menținea subiectul cumva pe agenda publică.

Dar totuși, unul ca Simion și-a creat ani de zile o așa-zisă „legendare” cum că ar fi vreo „avangardă a unionismului” în România. Vedem acum bine că toată acea carieră era una de mucava, o înșelătorie permanentă, dată acum indirect la iveală, ceea ce scade foarte mult și bruma de credibilitate pe care i-o acordau unii și nu mulți la număr.

Dar eu îți mai zic două lucruri. Întîi, o politică reală de stat nu se face doar după sondarea la un moment dat a unor părți ale opiniei publice, și mai ales într-o perioadă de crize. Dacă într-adevăr se credea în anumite idei de interes național, acelea trebuiau pomenite chiar și fără să fi figurat între cele mai acute priorități ale „omului mediu”. Eliminarea acestui proiect, inexistența lui denotă o gravă lipsă de credibilitate în ceea ce privește conducerea AUR și de fapt întregul partid.

În al doilea rînd, este o diferență prea mare între ce spui mata, „top 5 priorități” și eliminarea din programul de guvernare. Faptul că nu este între cele mai stringente teme în societate, nu înseamnă că nu trebuia pusă în programul de guvernare. Putea să fie pusă pe locul 6, 7, 15 etc, nu conta, aspectul foarte grav este însăși lipsa, inexistența din programul de guvernare.

Avînd în vedere acestea, eu cred că la mijloc este o chestie mult mai gravă și nu întîmplător ea este ascunsă intenționat de opinia publică. Probabil că marea majoritate a membrilor AUR nici nu știu care ar fi cauza, pentru că oricum nu ei au luat decizia; înșiși autorii acestui așa-zis program de guvernare nu sînt menționați public, ceea ce evident că trezește noi suspiciuni, inclusiv aceea dacă nu cumva acest „program” a fost „primit în plicuri (eventual chiar galbene)” în integralitate sau măcar anumite părți (spre exemplu cea referitoare la atitudinea vizavi de Moldova de Est).
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 18:04:10
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În al doilea rînd, este o diferență prea mare între ce spui mata, „top 5 priorități” și eliminarea din programul de guvernare. Faptul că nu este între cele mai stringente teme în societate, nu înseamnă că nu trebuia pusă în programul de guvernare. Putea să fie pusă pe locul 6, 7, 15 etc, nu conta, aspectul foarte grav este însăși lipsa, inexistența din programul de guvernare.

Avînd în vedere acestea, eu cred că la mijloc este o chestie mult mai gravă și nu întîmplător ea este ascunsă intenționat de opinia publică. Probabil că marea majoritate a membrilor AUR nici nu știu care ar fi cauza, pentru că oricum nu ei au luat decizia; înșiși autorii acestui așa-zis program de guvernare nu sînt menționați public, ceea ce evident că trezește noi suspiciuni, inclusiv aceea dacă nu cumva acest „program” a fost „primit în plicuri (eventual chiar galbene)” în integralitate sau măcar anumite părți (spre exemplu cea referitoare la atitudinea vizavi de Moldova de Est).
Tu vezi peste tot numai conspirații și lucruri mîrșave, eu văd că Boris Volosatîi sau cum îl cheamă un director de liceu din Chișinău, a ajuns pe listele de vot AUR în diaspora și e în Parlament datorită lui Simion, și a mai băgat în Parlament vreo câțiva dintre care unul a trădat și porcăiește partidul pe unde apucă, deși era un anonim înainte de 2020 și a gafat în repetate rânduri aducând știri negative asupra organizației.

Dpmdv urmărind și reacțiile oamenilor din liveurile lui Simion din 2020, AUR a pierdut pe diaspora voturi pt că mulți îi semnalau că nu voiau să deschidă Volosatîi lista pe diaspora pt Parlamentare, nu știau cine e, nu le plăcea cum sună numele, asta e nici pe diaspora, sau diaspora nu reprezintă numai R.M.

Eu văd că în toate marșurile lor strigă că Basarabia e România, eu nici nu cred că ar fi posibilă unirea fără creștere economică, e o bătaie de joc să te unești doar așa de mucava, de paradă și după câțiva ani să te dezintegrezi ca stat că apar mișcări secesioniste sau autonomiste și în Ținutul Secuiesc și în Gagauzia și alte zone unde nu e omogenitate.

România nu e în stare să-și apere resursele, populația și pământul din actualele granițe, darămite să mai aibă încă 33.846 de km de apărat de populații ostile.

Băsescu a parazitat tema, că-i veneau voturi cât să-l treacă pragul din Basarabia, dar chiar și cu vreo 20.000 de voturi de la basarabeni nu a mai trecut pragul, semn că asta e o temă unionismul care se lucrează în liniște, cu politica pașilor mărunți prin legare economică a Basarabiei de România.

Last edited by Iorest; 06.07.2023 at 18:08:04.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 18:34:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu vezi peste tot numai conspirații și lucruri mîrșave, (...)
Eu știu, poate mata nu știi, dar a mai existat cel puțin o perioadă în istoria României când Moldova de Est era inexistentă în programul de guvernare, și anume la ordinele Uniunii Sovietice. Din punctul meu de vedere, ceea ce și-a permis conducerea AUR să facă, într-un dispreț total față de naționaliști și în general față de oricine, are șanse mari să se încadreze într-o logică asemănătoare cu cea din perioada comunistă, anume logica primirii de ordine din exterior de la „partenerii strategici”. Iar avînd în vedere că orientarea actuală, chiar și a unei părți din AUR, este provestică, cred că astfel de ordine nu au venit, cel puțin deocamdată de la Rusia.

Și nu văd doar lucruri mîrșave, ci și oameni mîrșavi, dintre care unii au îmbrobodit societatea ani sau zeci de ani cu așa-zisul lor „unionism”, pentru ca subit să trîntească ușa în nas și evident și fără a da nici cea mai mică explicație.

Așa se și exlică de ce, și se poate vedea în prezentările postate pe fb, așa-zisele „prezentări ale programului” sînt făcute fără primire de feed-back la fața locului, de pe un fals ton de superioritate, și evident așa încât să evite orice dificultate în care ar fi puși dacă oameni de-acolo chiar i-ar lua la niște întrebări serioase, cum este cea despre care vorbim acum. De unde și deducem că așa-zisa „prezentare a programului” nu are nicio legătură cu dialogul social și așa mai departe, ci nu este nimic altceva decât o propagandă electoralistă, începută cu peste un an înainte de alegerile parlamentare, și pe alocuri tendința de manipulare a celor pe care cred ei că îi pot manipula este evidentă, de-aia se și feresc de orice dialog real cu oamenii.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2023, 19:04:19
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Și nu văd doar lucruri mîrșave, ci și oameni mîrșavi, dintre care unii au îmbrobodit societatea ani sau zeci de ani cu așa-zisul lor „unionism”, pentru ca subit să trîntească ușa în nas și evident și fără a da nici cea mai mică explicație.
Da de ce nu faci matale gât și împotriva PNL și PSD că nu au program de guvernare, că nu au unionismul în program ?
Că te văd excesiv de critic cu niște oameni care nici nu au ajuns la guvernare și care poate vor face 20%.

Ce ți-e ciudă că au 20%, au muncit, au mers prin țară, spre deosebire de PSD și PNL ei când merg prin țară să prezinte ce până la urmă că au avut 34 de ani la dispoziție, 35 cu anul 2024 ?

De când ești tu naționalist că nu te-am văzut nici pe la referendumul pt familie, nici la alte activități, ai câteva luni pe forum și te comporți de parcă dai direcțiile, ca un procuror faci rechizitorii pe aici, ai o răutate latentă față de unii oameni, care în fapt și în fond nu ți-au greșit cu nimic.

Last edited by Iorest; 06.07.2023 at 22:44:18.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare