Citat:
În prealabil postat de Iorest
Nea Baconschi (sper că i-am ortografiat corect numele)
|
Numele corect este Baconsky.
Cealaltă variantă a apărut probabil ca să pară mai român decât este.
Citat:
|
L-am mai văzut și eu pe la Trinitas TV, dar n-am știut că era chiar așa de prezent. Bineînțeles că asta incumbă culpă și asupra Preafericitului, dar asta nu înseamnă că vina Preafericitului ar anula vina sau culpa „protopopului” IPS Streza. Amîndoi „frăciorii de la Bossey” au probleme mari și mai devreme sau mai târziu vor trebui să dea socoteală în fața Bisericii, chiar și aici pe pămînt.
De altfel, din punctul meu de vedere, nu există imunitate absolută pentru nicio funcție ierarhică. În condițiile în care vor fi găsiți vinovați, Biserica are dreptul să își facă ordinea la ea în casă și deci să îi caterisească, indiferent ce ar fi ei, patriarhi, mitropoliți și așa mai departe.
Citat:
Nu mi se pare un individ de promovat pe trinitas tv sau în alte medii ortodoxe, poate nici nu e ortodox din moment ce a fost ambasadorull României la Vatican.
|
Păi nu știu dacă el este promovat sau este promovat, dacă mă înțelegi ce vreau să zic. Adică de către cine este promovat. Că mie după analiza faptelor,
mi se pare că de fapt Baconsky este „șeful” lui Streza și poate și al Preafericitului, s-a mai văzut și cazul Bănescu Vasile care se crede un fel de „patriarh” fără învestitură, dar vorbește clar de multe ori fără nicio aprobare din partea Preafericitului, iar dacă în anumite chestiuni Preafericitul tace și lasă să prevaleze unele teze ale „preafericitului” Bănescu, atunci s-ar putea ca în viitor Preafericitul să aibă probleme pentru această pasivitate.
Mie îmi este cât se poate de clar că IPS Streza are probleme foarte serioase, care în mod clar îi pun sub semnul întrebării vrednicia în funcțiile pe care le ocupă. Vedem că în materie de educație, Iohannis și FDGR și-au făcut și își fac de cap atât în ceea ce privește anumite ore de religie, cât și învățămîntul în limba germană din cuprinsul Eparhiei Sibiului, ceea ce ne duce la concluzia că
într-o anumită măsură „chiriarhii” sînt Iohannis, FDGR, iar nu „marele” Streza.
Acum vedem că Baconsky dă directive și face prelucrare politico-ideologică prin intermediul „Telegrafului român”, ceea ce duce la concluzia că
într-o anumită măsură „chiriarhul” este Baconsky, iar nu „marele” Streza.
Păi dacă vedem care sînt faptele și vedem bine că „marele” Streza este așa de incapabil în atâtea chestiuni ce țin de presupusele lui competențe, dacă vedem că de fapt alți „chiriarhi” (Iohannis, FDGR, Baconsky) fac legea, ca să zic așa, cel puțin în anumite chestiuni și în anumite măsuri,
n-ar fi fost și n-ar fi mai bine pentru Biserică și pentru „protopopul” IPS Streza să își prezinte DEMISIA din funcțiile pe care le ocupă? Că vedem bine că „frăciorul de la Bossey” și alții din Sinodul BOR nu se gândesc să îl caterisească. N-ar fi fost și n-ar fi mai bine ca acest personaj să plece, de bună voie sau silit de Biserică, ca să curme cât mai poate din
atâta și atâta rău pe care l-a făcut și continuă să îl facă?