Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2024, 06:17:53
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Păi n-am zis că ar fi astfel de caz. Ziceam că tu ai zis „atunci n-ar fi interzisa casatoria dupa hirotonire” și îți spuneam că aici e vorba de interzicerea recăsătoriei de regulă fiindcă preoții sunt deja căsătoriți. E normal să nu fie permisă, în mod normal nu era permisă nici mirenilor dar se fac excepții și se dă voie deși e descurajat.
Sa fim sinceri, tu ai deviat argumentarea dupa ce ai fost taxat pentru "perla" ca "motivul principal al cununiei este apropierea de Dumnezeu împreună a două persoane" si o "intorci ca la Braila" ca tu ai zis ca eu zisesem...

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Asta știu că tu crezi mereu că lumea înconjurătoare e toxică, de parcă Dumnezeu ar fi creat ceva rău. Dar asta nu e și gândirea ortodoxă după cum am arătat anterior.
Primul lucru creat de Dumnezeu a fost mantuirea, adica scopul intregii creatii ulterioare si primii 2 oameni ajunsi in "pragul mantuirii" au cazut 100% din prima. Gandirea pseudo-ortodoxa (de care tu n-ai pomenit nimic anterior) ne invata sa aruncam vina pe ei ca noi din cauza lor(!!!) in aceeasi proportie pacatuim si murim. Deci Dumnezeu nu pe noi ne-a facut asa, ci pe ei.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote

Tags
betie, desfranare, familie, repros

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 19:35:48
Ce intelegeti prin citatul acesta Marcel_Ionut Spiritualitatea ortodoxa 10 03.11.2012 17:24:26
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 18:13:39
(totul) Despre desfranare NeInocentiu Generalitati 184 31.08.2011 23:18:33
Ce intelegeti prin.......... mara2008 Nunta 12 30.06.2010 08:27:25