Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2024, 02:15:02
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Din afurisire:

Pentru ocrotirea slujirii noastre și respectarea răspunderii noastre în fața Sfântului Dumnezeu, în conformitate cu prevederile art. 4, paragraful 9 din Carta Bisericii Greciei (L. 590/1977- FEK A’ 146) excomunicăm/afurisim pe (rupem comuniunea cu) cei care au votat împotriva Legii divine, cu tot ceea ce presupune aceasta, inclusiv prin neinvitarea lor la oricare manifestările Parohiilor noastre,până la pocăința concretă a acestora prin anularea de către Parlamentul Național a acestei legislații rușinoase [legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex – n.n.]

E bine, am auzit că și în America sunt preoți care nu dau voie la Sfânta Împărtățanie dacă ai votat pentru avort, ai fost la manifestări LGBT, ș.a.

Din păcate, cred că articolul exagerează efectele acestor afurisiri. Biserica greacă nu are așa multă putere, o știe toată lumea. Poate se agită câțiva acum, dar le trece. M-aș bucura să mă înșel.

Last edited by RappY; 27.02.2024 at 02:17:25.
Reply With Quote

Tags
grecia, homosexualitate

Thread Tools
Moduri de afișare