![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Religia e abstractă, religia nu poate păcătui, însă oamenii, ierarhii, cei care manevrează sceptrul puterii canonice, pot păcătui. E ca și cum ai spune că nu duhovnicii ortodocși erau informatori ai securității, ci religia ortodoxă.
|
|||
|
|||
|
În primul rînd, eu nu am spus că „asta zice”, ci că într-acolo dă de înțeles. Ceea ce nu este foarte diferit, însă el crede că discursul echivoc ar fi o trăsătură a ortodoxiei. Poate a „ortodoxiei” lui false.
Avînd în vedere tipul de discurs al acestui personaj, el pare foarte asemănător cu tipul de discurs care este „recomandat” prin ghidul metodologic al noilor manuale de „Istoria Evreilor” (nu vorbesc despre Șoah, pentru că este un subiect prea vast și asupra căruia nu am suficiente lecturi ca să îmi permit să exprim păreri sintetice care oricând pot fi interpretate injust de oameni de rea voință). Și dau câteva exemple din ghidul respectiv, pentru a se vedea că tov. STREZA (Liviu) aplică și „dumnealui” astfel de ghidaje, în mod tacit, pe ascuns, „noaptea ca hoții”, supușilor din Biserica „lui”. Citat:
Citat:
(Prin această remarcă, nu înseamnă că sînt de acord exact cu formulările matale, și fac această precizare pentru a nu se înțelege că dacă nu îți dau replică la formulările matale asta ar însemna că aș fi 100% de acord cu tine.) Last edited by David_1859; 25.03.2024 at 11:39:17. Motiv: corectură |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Da? Cu ce parte nu ești de acord?
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 25.03.2024 at 16:58:48. |
|
|