Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2024, 10:48:40
florin_g florin_g is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.07.2024
Implicit Termeni din Psihologie

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Daca nu va e cu suparare, poate sunt putin off topic, sa ne lamuriti si noua (mie) urmatorii termeni : 1. psihologie clinica; 2. psihanaliza;3. analiza tranzactionala. E posibil ca primii doi sa-i mai fi definit pe undeva, imi cer iertare daca cumva am uitat sau din neatentie si ignoranta nu am bagat la cap. Multumesc, Doamne ajuta!
Cu riscul de a raspunde mai tarziu (dar mai bine dacat niciodata) am sa incerc sa clarific un pic termenii mentionati

1. Psihologia clinica - se ocupa in special cu cazurile cele mai ”dure” din domeniul Psihologiei si Psihiatriei - psihologii din aceasta ramura lucreaza ideaproape cu psihiatrii si sunt de obicei prezenti in spitale sau clinici.

2. Psihanaliza - este prima teorie si metoda de tratament psihologic (https://alexgheorghiu.ro/psihologie/...e/psihanaliza/). Este cea care practic a pus Psihologia pe harta stiintei. Desi profunda, are multe critici mai ales dpdv al metodologiei de cercetare - practic inexistenta la vremea crearii sale. In ziua de azi este mai rar folosita - iar ce se foloseste este o varianta adusa la zi in care multe dintre conceptele initiale au fost ajustate.

3. Analiza Tranzactionala - este un mod de a privi interactiunile dintre oameni. Exista 3 tipuri de rol: Parinte, Adult si Copil - iar fiecare rol este folosit de noi in diferite situatii. Aceste asumari de rol, odata identificate, pot ajuta la identificarea si corectarea unor modele de comportament.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare