Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2025, 01:08:12
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Cateodata te complici prea mult in vorbe, parerea mea...

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
1 Ioan 5:19 VBRC2020
[19] Știm că suntem de la Dumnezeu și că lumea întreagă zace sub [puterea] Celui Rău.

Pai din care dumnezeu sunteți voi,dacă ziceți că Lumea Întrega zace sub puterea Celui Rău.
Cel rau = Imparatul acestei lumi = BANUL = MAMONA = Lumea Materiala

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Ioan 14:30 VBRC2020
[30] Nu voi mai vorbi mult cu voi, pentru că vine conducătorul lumii, dar nu are nicio putere asupra mea.

Daca se referă la Creator,se înșeală, fiindcă are TOATĂ PUTEREA!

Dați-mi un singur pasaj din Vechiul Testament unde se menționează vreodată că Satan va fi stăpânitorul acestei Lumi?
Mamona nu are nici o putere asupra lui Iisus care l-a invins, a invins materialismul si toate ofertele facute de Mamona lui Iisus in Pustie: avere, COROANE, PRESEDINTII, corporatii, Microsoftul, pamanuri rare, armate uriase, portavioane cu drone la dispozitie, tone de aur, vile si terenuri de golf in Florida .

Deasemenea prin poruncile sale si recomandarile zilnice date( haine, mancare, modul de abordare a lumii si comunicarea cu oamenii, iertarea, iubirea TUTUROR( fara sa verifici PASAPOARTELE, nu numai a etniei tale) ne-a indicat din plin cum sa o facem si noi.

Si da, BANUL(mamona) are toata puterea in lumea asta materiala...deci depinde pe cine alegi sa slujesti.

CLAR ca PE AMANDOI NU POTI SLUJI, pe Creator si pe Mamona

Satan este o porecla data uneia din multele forte de convietuiesc alaturi de noi, FIINTE FARA ORGANISM, INORGANICE, care pot crea o gramada de neplaceri, dar nu sunt nici bune nici inerent rele, decat agasante...si pot fi accesate daca chiar tii musai.

Totul este foarte simplu. Nu este nevoie de complicatenii.

Aici:
https://www.youtube.com/watch?v=2k1M3yomp20
Isus a intrat în Templu și i-a scos afară pe toți cei ce vindeau și cumpărau în Templu. A răsturnat mesele.

Vezi cumva ca Iisus le verifica buletinele sau pasapoartele negustorilor din templu sau ca s-a luat exclusiv numai de o etnie?
Da de unde, i-a gonit pe toti, pe: evrei, africani, indieni, slavi, greci, persani, mongoli, chinezi.
I-a luat pe toti la suturi.

Last edited by cozia; 10.07.2025 at 01:41:28.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2025, 08:27:59
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Eu sunt Hristocentric si aceasta ar trebui sa fie raspunsul la toate : Hristocentrismul.
Nimic din lumea vazuta din cea nevazuta sau din divinitate nu se explica altfel decat prin Hristos. |Hristos e cheia la toate :
-daca esti bolnav, te vindeci prin Hristos,
-daca esti fericit,inseamna ca iubesti si deci implinesti porunca Lui
-daca esti trist , El fericeste pe cei ce plang cu mangaiere
-daca esti ateu , El pune ca si citeriu al accederii in Rai : sa hramnesti/vizitezi/primesti pe aproapele
-daca esti rational , El iti ofera ratiunnea suprema si nebuna a Crucii
-daca esti evreu sub Lege , El iti ofera implinirea Legii :"A-ti auzit ca s-a zis sa nu ucizi, dar Eu va spun..."
-daca il cauti pe Dumnezeu cel Unul, El este singura cale catre El.
-daca esti inger ,singura posibilitate de a il auzi direct pe Dumnezeu este Cuvantul ,mai ales intrupat

Nimeni nu va descoperi vreodata ceva adevarat si util despre Dumnezeu Unul, decat prin El. El a fost lasat ca mijlocitor pentru specia umana,in calea sa de la creatie,cadere si in final mantuire si adevar.
El este invierea ,si Judecata ,si aceastea sunt cele mai importante 2 aspecte pentru om.
Pot sa am toata intelepciunea lumii,daca la Judecata ea va fi considerata inutila, la nimic nu mi-a folosit.

Cat despre tema ta ,scuze ca nu am avut rabdare sa citesc argumentele, poti intelege pentru ca ele combateau chiar Hristocentrismul meu.
Dar chiar si pentru cei care neaga rolul Sau de Domn si de Mantuitor al omenirii ,de singura Cale, sunt vesti bune, raspunsul pentru acestia e tot la El. Nici macar pe ei nu ii refuza
Reply With Quote
Vechi 14.07.2025, 11:53:32
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

A afirma că este un SINGUR DUMNEZEU,și anume YHWH,nu înseamnă a îl nega pe Hristos!

Marcu 12:29 VDC
[29] Isus i-a răspuns: „Cea dintâi este aceasta: ‘Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn’

Chiar Iisus a spus acest ADEVĂR!

Citând din Vechiul Testament:

Deuteronomul 6:4 VDC
[4] Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn.

Acesta este Shema ISRAEL, adică marturisirea de credință.

Monoteismul pur biblic și cel a revelației originale.

Iisus Hristos este Fiul și Mărturisitorul lui YHWH!

In continuare se menționează din nou cine este SINGURUL DUMNEZEU ADEVĂRAT,iar Iisus este tocmai trimis pentru a-L mărturisi.

Ioan 17:3 VDC
[3] Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, SINGURUL DUMNEZEU ADEVĂRAT, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.

Iar rolul lui Iisus este de a face cunoscut NUMELE LUI DUMNEZEU/ HASHEM, tuturor!

Ioan 17:25-26 VDC
[25] Neprihănitule Tată, lumea nu Te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut și aceștia au cunoscut că Tu M-ai trimis. [26] Eu le-am făcut cunoscut NUMELE TĂU și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu să fiu în ei.”
Vechi 15.07.2025, 19:49:34
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Important din ce ai zis este daca in final consideri ca Fiul este egal cu Tatal , cu exceptia nasterii : Unul e nascut celalalt nascator. Indiferent ce denumiri si roluri folosesti ,daca nu il consideri pe Fiul egal cu Tatal in dumnezeire, atunci nu il jignesti doar pe Dumnezeu ci si pe propriul tau copil daca ai.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare