![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca adevarul e mereu la mijloc. Imi aminteste de un pasaj din Biblie : "I-a inchis in neascultare pe toti, ca sa aiba mila de toti"
Ortodoxia rusa e un model de cum o viata sociala dificila si obidita,si un imperiu condus mereu cu mana de fier, poate naste sfinti. .Si pe la noi insa au aparut destui sfnti (duminica trecuta a fost sarbatorit Gheorghe pelerinul un sfant din ardeal ) Iar apoi din ratiuni numai de Dumnezeu stiute, "caci pe cine iubeste pe acela il si loveste" a venit dictatura comunista si peste rusi , care ca pe vremea asupririi romane in perioada martiriului , a incercat si mai mult credinta lor si a popoarelor asuprite de ei. Deci ortodoxia nu a avut succes social si politic ,pentru ca avea forta spirituala si putea face fata incercarilor satanei, pe cand occidentul,plapand si ratacit , a fost menajat si a avut in schimb beneficiul libertatii si al progresului tehnic. Noi trebuie sa fim la mijloc, sa multumim lui dumnezeu pentru binefacerea libertatii , si a unei vieti pasnice, dar sa fim suficient de pregatiti spirituali de a ne purta crucea , daca stapanitorul lumii ne va incerca iarasi. Doar de Dumnezeu depind perioadele de pace si de razboi , toata Biblia ne pregateste pentru aceste cicluri , singura noastra misiune este sa multumim pentru pace si libertate si si sa ne rugam sa nu ne pierdem credinta in cazul necazurilor de genul dictaturilor. Toti trebuie sa recunoastem ca oricat de mandri si siguri am fi noi pe puterile noastre si simtul nostru civic , nu putem prevede si impiedica dictaturi nici in Germania cea cultivata ,nici in america cea libera, nici in Rusia cea credincioasa. |
|