Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Biserica orotodoxa in randul multora are o imagine ca fiind prea dogmatica si neadaptata fiind perceputa ca o Biserica cu prea multe slujbe, si reguli , si cu mai putina empatie,bucurie ,comuniune care ar face oamenii mai sensibili la mesajul sau.
|
Lasă mă asta în seama păstorilor Bisericii, nu răspunzi tu de sufletul lor, singurul scop e să lucrăm fiecare cu el în dreptul lui și atât nu să-i convingi și pe alții.
Dacă era să fi fost preot, erai deja pe cale.
Citat:
Poate daca ai rabdare,mai tarziu vei descoperi ca nici interlocutorul nu e de fapt in dezacord cu tine , ci doar cauta cum sa aplice mai viu invatatura.
|
Eu văd că oamenii care participă la slujbele Bisericii și nu merg doar Duminica, aplică mai viu învățătura decât unul care scrie pe net, despre cum ar merge el la cateheze.
Unul care merge la cateheze deja face practic, ceva despre care celălalt doar schematizează, la fel e și cu pelerinajele și cu practica vieții liturgice a Bisericii.
Citat:
Daca o sa intre vreun preot pe aici, sau daca eu o sa imi validez ideile la Duhovnic poate ca el nu va fi impotriva unor afirmatii,nu stim, si poate va intelege mai bine nuantele in care au fost facute.
|
Nu o să intre niciodată vreun preot pe aici și nici pe alte site-uri fiindcă nu zidește să pierzi timp prețios pe care ar trebui să-l aloci unor enoriași pe care-i vezi la față, deci să pierzi timp cu niște anonimi care reiau aceleași idei cu regularitate.