Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2026, 10:14:52
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Slava Domnului si pentru atat plus ce se va mai completa in urmatorii ani. Astfel poate vom reusi sa curbam frecventa accidentelor mortale aproape zilnice ingrozitoare din zona Moldovei.
Deja este clar ca aceasta afectiune psihica cretina acuta, nu poate fi tratata prin educatie/exemple, ci doar prin infrastructura, prin autostrazi unde toate masinile circula in aceeasi directie, asa ca pentru dobitoci, si sunt separate fizic de sensul invers de circulatie.
La noi altfel nu se poate. Debilismul este mult prea predominant.
Știu că dvs ați mai menționat în trecut despre pericolul accidentelor la români, ca niciodată și fără echivalent în țările din zonă, deși s-a ajuns la vreo 1400 de km de autostrăzi și drum expres.

Foare mult tineret care piere sau rămâne cu sechele pe viață.

Mi se pare șocant ultimul accident:

https://observatornews.ro/eveniment/...an-651728.html

Puțin daca te apropii de celelalt sens, sau treci cu o roată, chiar și cu 50-60 km/h pe Valea Oltului deja poți să vezi niște accidente periculoase, cică anul trecut au fost 300 de accidente numai acolo.

Nu-mi vine să cred sincer, urmăresc fiecare animație a accidentelor, încercând să învăț câte ceva din ele.

În final concluzia e autostrada Pitești - Sibiu, dar care nu se va face înainte de 2031 cică, fiindcă nu se va străpunge muntele, se vor face segmente care vor fi unite cândva.

Când se va termina Pitești-Sibiu abia atunci va fi unit estul și vestul României, deci e și simbolică acea secțiune.
Vechi 15.04.2026, 14:10:22
ALARIC ALARIC is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2020
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
...
Puțin daca te apropii de celelalt sens, sau treci cu o roată, chiar și cu 50-60 km/h pe Valea Oltului deja poți să vezi niște accidente periculoase, cică anul trecut au fost 300 de accidente numai acolo.

Nu-mi vine să cred sincer, urmăresc fiecare animație a accidentelor, încercând să învăț câte ceva din ele.
...
Sunt anumite scoli care fac cursuri de genul asta, multe situatii le intelegi si din experienta.
Din ce vad, e clar ca soferul masinii galbene nu are suficienta experienta (desi nu a gresit legal cu nimic!). Se aproprie prea mult de axul drumului in curba, fara suficienta vizibilitate si pe un dum destul de aglomerat. Nu se asteapta deloc ca cineva din sensul opus sa incalce axul drumului desi se intampla frecvent. Din pacate e soferul nepotrivit, in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Celalat sofer, cel vinovat e clar ca vine din alta lume unde grija fata de semeni e doar optionala, vad ca are Porsche!
Reply With Quote
Vechi 15.04.2026, 16:25:41
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Sunt anumite scoli care fac cursuri de genul asta, multe situatii le intelegi si din experienta.
Din ce vad, e clar ca soferul masinii galbene nu are suficienta experienta (desi nu a gresit legal cu nimic!). Se aproprie prea mult de axul drumului in curba, fara suficienta vizibilitate si pe un dum destul de aglomerat. Nu se asteapta deloc ca cineva din sensul opus sa incalce axul drumului desi se intampla frecvent. Din pacate e soferul nepotrivit, in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Celalat sofer, cel vinovat e clar ca vine din alta lume unde grija fata de semeni e doar optionala, vad ca are Porsche!
Am fost la orele de legislație predate la școala de șoferi unde am luat carnetul, nu discutam decât chestionare din păcate.

E adevărat că există un curs auto numit conducere defensivă, pe care au noroc unii de prin corporații să-l primească cadou de la firmă, dar evident că un om obișnuit nu va da 500-1000 de euro și nu va avea timp dacă lucrează.

Revenind la accidentul ce-l discutăm nu știu dacă apucă să frâneze vreo mașină, n-am văzut urme de frânare nici încercarea de la porsche să redreseze din volan, la celălalt dacă trăgea de volan era riscul să cadă în afara drumului.

E posibil ca femeia să fi murit fiindcă au fost aruncați în gol, cred că pică fix pe ușa din dreapta unde nu e nicio protecție, îmi aduc aminte că a mai fost un accident cu lovitură în lateral undeva în zona Clujului nu de mult:

https://www.youtube.com/watch?v=yOMQGCDwB2g

Sincer drumul chiar e bun acolo, și s-a făcut treabă bună la multe drumuri din județul Cluj.

Last edited by Iorest; 15.04.2026 at 17:19:40.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare