![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Chiar dacă am inceput acest subiect în urmă cu câțiva ani,revin asupra lui fiindcă trebuie să-l “actualizez” întrucât rulează pe o versiune mai veche de concepții ale mele,și se pare că există un consens sau mai degrabă o lipsă de consens în privința lui,în acest studiu al “Răului”.
Vom rămâne pe linia biblică, deocamdată, însă vom urmări evoluția “Răului” din Vechiul Testament în Noul Testament,în special “tranziția” dintre cele două. Interesant este că ce “nu spune” Biblia,sau mai degrabă unde ea tace, vorbesc alte cărți. In acest aspect Cartea lui Enoh vorbește pentru ambele “testamente” ,dat fiind faptul că a fost exclusă din ambele canoane, atât iudaic cât și creștin. Însă le influențează semnificativ pe amândouă. Este oare o diferență între rău și Satan? Adică înclinația omului spre rău are de-a face cu Satan? Este el Sursa Raului din Om? Mulți am tinde să credem asta, deoarece toți punem pe seama lui orice lucru rău. Există două direcții majore în privința lui Satan. Una ar fi cea de zeu păgân și cealaltă ar fi cea de înger căzut. Mai există și o a treia mai puțin cunoscută,dar prezenta in iudaism, probabil parțial și în Islam și anume de înger creat de Dumnezeu exact in acest scop de a ispiti omul, procuror/acuzator,cel care acționează în numele lui Dumnezeu,sub comanda LUI. Noi vom merge acum pe firul biblic pentru a investiga și a înțelege cum este prezentat Satan ,demonii și alte ființe ale “răului”,ale întunericului,etc. Fiindcă știm bine că era interzisă vrăjitoria, necromanția,astrologia, cultul altor zeități și alte asemenea forme in Vechiul Testament. Iar acestea nu păreau să fie “opera” lui Satan,cel care era îngerul lui,care era sub comanda LUI. Avem deasemenea celebrul pasaj in care fii lui Dumnezeu și-au luat femei, și au făcut copii,care au devenit uriași, și eroi. Practic îngerii nu pot procrea,nu? Greșit, Iisus tocmai așa a fost procreat prin intervenția unui înger, însă la comanda lui Dumnezeu! Există multe aspecte încă neclare, însă le vom parcurge și încerca să înțelegem. In multe pasaje din Vechiul Testament,Satan era locuitor al împărăției,locuia cu Dumnezeu, alături de Fii Lui. Deci nu era căzut,nu era revoltat,nu lupta împotriva lui Dumnezeu,ci era subordonat Lui. Pe când demoni nu aveau nicio treabă cu Satan,ei erau simplii idolii,sau zei ai altor popoare. Dar să mergem direct pe textele din vechiul testament,care sunt de obicei asociate cu Satan in creștinism. 1. ȘARPELE Geneza 3:1, 4, 14 VBRC2020 [1] ȘARPELE era cel mai VICLEAN dintre toate ANIMALELE câmpului pe care le FĂCUSE Domnul Dumnezeu….. [4] Și ȘARPELE a zis către femeie: „Nicidecum NU VEȚI MURI! [14] Domnul Dumnezeu i-a zis ȘARPELUI: „Fiindcă ai făcut aceasta, BLESTEMAT să fii mai mult decât toate animalele și decât toate ființele câmpului; pe pântece să umbli și ȚĂRÂNĂ SĂ MĂNÂNCI în toate ZILELE VIEȚII TALE! In iudaism, ȘARPELE nu este asociat cu Satan! Se specifică clar că este un animal, pedepsit asemenea și el pentru că a testat oameni, fiindcă dacă era Satan,atunci ar fi acționat în NUMELE LUI! Practic fiecare este răspunzător de alegere să,nu este”vina” Șarpelui,el doar a oferit niște argumente,și oamenii au ascultat. Fiindcă înclinația spre “rău” exista în ei! Și ea nu are de-a face cu ȘARPELE sau cu Satan! Ea există în fiecare om! Însă vom discuta mai târziu cine este acest Șarpe,din Geneza, care logic,în Creștinism este asociat cu Satan. Însă în iudaism,nu… 2.Cain Geneza 4:7 VBRC2020 [7] Dacă FACI BINELE, nu-i așa că poți ține [fruntea] sus? Dar dacă NU FACI BINELE, PĂCATUL stă cuibărit la ușă. El caută să fie PESTE TINE, dar tu trebuie să-l STĂPÂNEȘTI ”. Avem o explicație extrem de simplă și eficientă asupra ideii de Bine și Rău! Și introducerea noțiuni de Păcat,care apare în momentul când nu faci Binele! Practic Cain a fost stăpânit de Păcat,de lipsa Binelui, respectiv Rău,nu de Satan! Și din acest motiv,el devine primul ucigaș din invidie,din gelozie! Geneza 4:8-12, 15 VBRC2020 [8] Cáin a vorbit cu Ábel, fratele său. Când erau pe câmp, CAIN s-a RIDICAT împotriva lui ABEL, fratele său, și L-A UCIS. [10] Domnul i-a spus: „CE AI FĂCUT? GLASUL SÂNGELUI fratelui tău STRIGĂ către mine din PĂMÂNT. [11] Acum, așadar, FII BLESTEMAT pe PĂMÂNTUL care și-a deschis gura ca să BEA SÂNGELE fratelui tău din MÂNĂ TA! [12] [15] Domnul i-a spus: „ ORICINE îl UCIDE pe CAIN, de ȘAPTE ori va fi RĂZBUNAT ”. Domnul i-a pus un SEMN lui Cáin, ca NICIUNUL dintre cei care îl vor găsi să NU-L UCIDĂ. Avem aici prima descendența a Liniei Blestemate! Linia lui Cain,care reprezintă natura umană condusă de UCIDERE,de INVIDIE de distrugere,de egoism etc. Toți cei care au fost urmașii lui Cain au trăit fără Dumnezeu, înfara Legilor Divine, blestemați de Dumnezeu! Deci, încă o dată,nu exista niciun Satan in peisaj! Totul este rezultatul acțiunilor și alegerilor umane! Este greu când vezi că nu mai exista un “Satan” pe care sa dai vina! Când trebuie să-ți asumi greșelile, să-ți asumi înclinația spre rău! Să lupți, să-i reziști, să alegi tu Binele! Deși, conform Bibliei, linia lui Cain ar fi dispărut la Potop, există anumite interpretări care menționează ca ea s-a perpetuat mai departe. Adică este destul de clar și vizibil ca ea există! Mai ales că Dumnezeu practic blestemându-l să nu moară,a ales sa imortalizeze acest Rău! In plus,nu se menționează undeva moartea lui Cain! Va urma…
|
|||
|
|||
|
Acum continuăm cu cel mai puternic argument în favoarea îngerilor căzuți din Vechiul Testament.
Fiindcă acest eveniment se leagă atât de linia lui Cain, cât și de Potopul care va urma. Aici se amplifică căderea omului, starea de păcat, decăderea,etc. Și vom vedea din nou că acest element al Răului nu are nicio treabă cu Satan! 1.Nefilimii Geneza 6:1-2, 4 VBRC2020 [1] Când OAMENII au început să se ÎNMULȚEASCĂ pe fața pământului și li s-au născut FETE, [2] FIII lui DUMNEZEU au văzut că fiicele oamenilor erau frumoase; și-au luat de SOȚII dintre TOATE cele pe care le-au ALES. [4] URIAȘII erau pe PĂMÂNT în zilele acelea, chiar și după ce au venit FIII lui DUMNEZEU la FIICELE OAMENILOR și le-au NĂSCUT [COPII]. Aceștia sunt VITEJII din vechime, OAMENI RENUMIȚI. Bun,aici este punctul ZERO,după acest eveniment vine imediat Potopul, fiindcă lucrurile au scăpat de sub control. O teorie sugerează că fii lui Dumnezeu,sunt de fapt urmașii lui Set,cel care a mers pe calea lui Dumnezeu,iar fiicele oamenilor sunt urmașii lui Cain,cel din linia blestemata. Fiindcă acest termen de fiu al lui Dumnezeu,nu semnifică neapărat un aspect supranatural,ci se referă chiar la unii oameni, precum judecători , conducători etc. Practic asta este teoria mai rațională, acceptată de majoritatea rabinilor. Însă mai există o interpretare, mult mai interesantă și spectaculoasă.l, acceptată mai degrabă în cercurile esoterice ale iudaismului,și care se potrivește mai bine cu creștinismul,și cercurile moderne ale spiritualității creștine. Pentru a înțelege exact cine sunt nefilimii, pentru a înțelege cine ,sunt eventual îngerii căzuți,cum au apărut URIAȘII, pentru a înțelege din ce “materie” este și Satan,și ce înseamnă cu adevărat un ÎNGER, potrivit bibliei,hai sa vedem cine sunt: 2.VEGHETORII - WATCHERS - IRIN Daniel 4:13 VDCL [13] Am VĂZUT în VEDENIILE CAPULUI meu pe PATUL MEU și iată un VEGHETOR și un SFÂNT s‐a COBORÂT din CERURI. Frumoasă imagine,am ales traducerea Cornilescu Literala, fiindcă în celelalte este tradus “strajer”,care mi se pare impropriu. Deci acești VEGHETORI erau cele mai relevante ființe din Vechiul Testament,ei făceau LEGEA,pe Pământ,ei erau extensiile lui Dumnezeu. Ei stăpâneau Pământul! Cartea lui Enoh, vorbește extensiv despre acești VEGHETORI, însă trebuie făcut un studiu exclusiv despre ea. Însă Enoh, chiar menționează că acești VEGHETORI aveau personalitate și VOINȚA PROPRIE! Dar și în Daniel, vedem ce influență aveau acești VEGHETORI! Daniel 4:17 VDCL [17] HOTĂRÂREA aceasta este din PORUNCA VEGHETORILOR și CEREREA este prin CUVÂNTUL SFINȚILOR, ca să CUNOASCĂ cei VII vii că CEL PREAÎNALT DOMNEȘTE asupra ÎMPĂRĂȚIEI OAMENILOR și o DĂ ORICUI VREA și RIDICĂ peste ea pe CEL mai de JOS din OAMENI. Pentru a înțelege că Satan este unul dintre acești îngeri sau VEGHETORI, iată că un rol fundamental pentru ei este să cutriere Pământul! Zaharia 1:10-11 VDCL [10] Și bărbatul care stătea între mirți a răspuns și a zis: Aceștia sunt aceia pe care i‐a TRIMIS DOMNUL ca SĂ CUTREIERE PĂMÂNTUL. [11] Și au răspuns ÎNGERULUI DOMNULUI care stătea între mirți și au zis: NOI AM CUTREIERAT PĂMÂNTUL și iată tot PĂMÂNTUL este în PACE și LINIȘTE. Foarte similar cu cel făcea Satan, înainte să vină la Dumnezeu,în pasajul din IOV: Iov 1:7 VDCL [7] Și DOMNUL a zis SATANEI: De unde vii? Și SATANA a răspuns DOMNULUI și a zis: Din CUTREIERAREA PĂMÂNTULUI și UMBLAREA pe el. Practic tot ce înseamnă fii lui Dumnezeu, sfinți, prinți, veghetori,ochii Domnului și orice alți termeni care nu au trimitere la o persoană sau om sunt acești ÎNGERI! Toate arată aparatul divin prin care Dumnezeu conduce Lumea,nu sunt doar fabulații,sau metafore,sau basme. Îngerii sunt total diferiți față de ce ne arată iconografia creștină,sau cultura populară,sau arta occidentală sau orice alte concepții am avea noi despre ei. Bun, revenind la, Nefilimi Numeri 13:32-33 VDCL [32] …. Țara, pe care am străbătut‐o ca s‐o iscodim, este o țară care MĂNÂNCĂ pe LOCUITORII ei și tot POPORUL, pe care l‐am văzut în ea, sunt OAMENI MARI de STATURĂ. [33] Și acolo am VĂZUT pe URIAȘI, pe fiii lui Anac, din URIAȘI; și noi eram în ochii noștri ca niște LĂCUSTE și tot așa eram și în ochii lor. Deci , după POTOP, iată că URIAȘII încă existau și practicau canibalismul. Deci,cum este posibil? Moise,face chiar o clasificare a acestor neamuri de uriași, fiindcă nu era doar așa câte o persoană izolată,cu erau popoare întregi. Deuteronomul 2:10-11 VBRC2020 [10] (Înainte, aici locuiau EMÍMII, un POPOR MARE, NUMEROS și ÎNALT [la STATURĂ], ca ANACHÍMII. [11] Și ei, ca și ANACHÍMII, erau considerați REFAÍMI, dar moabíții îi numeau EMÍMI. Deuteronomul 2:20-21 VBRC2020 [20] Și aceasta era considerată ca o țară a REFAÍMILOR. REFAÍMII locuiau mai înainte în ea și Amón îi numește ZAMZUMÍM: [21] un POPOR MARE, NUMEROS și ÎNALT [la STATURĂ], ca ANACHÍMII. DOMNUL i-a NIMICIT dinaintea lor. Ei i-au alungat și au locuit în locul lor, Deci avem și nume după care erau cunoscuți acești uriași sau REFAÍMII. REFAÍM este denumirea generală, adică dată tuturor uriașilor,și celelalte denumiri,date în funcție de unde locuia. Fiindcă vedem ca erau un popor mare și numeros. Deuteronomul 3:11 VBRC2020 [11] (Numai OG , regele din Basán, mai rămăsese din NEAMUL REFAÍMILOR. Patul lui, un PAT de FIER, nu este oare la Rabá, [cetatea] fiilor lui Amón? LUNGIMEA lui este de NOUĂ COȚI și LĂȚIMEA de PATRU COȚI, după cotul unui om). Practic patul avea undeva la 4 metrii! Însă cu timpul s-au “stins” acești URIAȘII….
|
|||
|
|||
|
Deci nu numai tot ce i în poveștile nemuritoare este adevărat dar și legendele Olimpului , Ulise, povestirile lui Homer despre uriași fioroși și alte ființe din lumi paralele.
Într-adevăr viața și lumea este un mare mister.
Revelația monumentală oferita nouă RECENT de Dumnezeu drept dovadă a revărsării DUHULUI SFÂNT: Poveștile despre Baba Yaga , Hansel și Gretel, Scufița Roșie, vampirii șamd nu numai ca sunt reale și DOVEDITE ci se și derulează de sute și mii de ani pe Pământ. SĂ LUĂM AMINTE…ca negreșit vor urma altele! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deși pare o statuie,pare mai degrabă o ființă pietrificată! Oricum detaliile sunt prea perfecte, și nu pare o creație artistică. In fine,nu prea se știu multe detalii despre ea, însă clar așa arată un "înger căzut",sau Veghetor sau poate altă ființă astrală. Chiar dacă ar fi o statuie,este destul de unică. Adică știți că rușii au săpat o groapă în Siberia, foarte adâncă unde au înregistrat și voci din iad. Ei bine acolo au găsit și acesta ființă pietrificată. https://youtu.be/BHG03qVrAzE?is=BBYgMitSa6RDTz2M Mai jos va las și ce au înregistrat,tot în zona unde a fost descoperită "Statuia". Undeva la aproximativ 5 km în adâncul pământului,au înregistrat,ce pare a fi IADUL. Acuma la modul serios,sunt niște sunete pe care nu le recomand oricui,așa că ascultați pe propria răspundere...Nu zic ca ele ar fi din iad sau nu vreau să le dau conotații religioase. Însă studiul textelor religioase este una,și studiului a ceea ce ce descoperim și pare a se potrivi cu ele este cu totul altceva. Textele nu sunt 100% exacte, însă redau pe cât au putut la acea vreme realități pe care nici macar acum nu le-am înțeles sau studiat pe deplin. https://youtu.be/nyXtHeHNldE?is=iTghg6osUrNZXL3G
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 28.04.2026 at 19:35:07. |
|
|
|||
|
|||
|
Indiferent cum este raul si de unde vine ,un singur lucru ne intereseaza viata noastra.
Iar importanta raului este exact aceea cxare i-o da viata noastra Daca a fost nevoie de intruparea Fiului lui Dumnezeu si de patima lui pe cruce ,ba chiar de moartea Sa, cum am putea zice ca influenta raului asupra noastra e mica. Daca raul ne-a dus la moarte, si puteam disparea definitiv, ce rau mai mare ar putea fi pentru specia umana. Lupta cu raul e insusi scopul vietii noastre e calea ce ne desparte de imparatia lui. Nimic altceva ,nici cunoasterea,nici vesnicia de am avea-o , nu ne-ar fi de folos , daca am fi sub stapanirea acestui rau. Nu e un simplu procuror pentru noi,un acuzator, caci prin ispita sa ne poate face sa cadem , si nimic nu ne mai ridica la loc, decat doar Dumnezeu insusi. Nu trebuie sa dam vina doar pe el, pentru raul care il facem, dar trebuie sa luptam cu pacatele noastre , asta e lupta noastra cu raul |
|
|