![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am observat ca se vorbeste despre "miruire" si "mirungere" ca si cum ar fi acelasi lucru.
MIRUNGEREA = una din cele 7 Sf.Taine ale Bisericii Ortodoxe care consta in ungerea cu Mirul Mare ,adica Sf.Mir care se face o data pe an de intregul Sinod al Bisericii si la care se pun pt preparare 40 de mirodenii iar slujba de sfintire este o ierurgie.Acest Sf.Mir se imparte bisericilor pt ca este folosit numai dupa Taina Botezului cand se unge noul botezat,astfel dandu- i-se pecetea Sf.Duh. MIRUIREA = este ungerea cu ulei sfintit (sfintirea se face de orice preot cu rugaciunile de rigoare)a oricarei persoane care participa la o slujba ,indiferent ca este biserica de mir sau manastire...si indiferent de tipul slujbei. CONCLUZIE : Mirungerea se face cu MIR(un preparat special facut din ulei si 40 de mirodenii sfintite de intregul Sinod al Bis in frunte cu patriarhul)si se unge imediat numai un nou botezat...iar Miruirea se face cu ulei sfintit in care se adauga sau nu diverse arome (de aceea uneori miroase frumos)si se ung toti credinciosii participanti la o slujba religioasa dupa ce aceasta s-a terminat. OBS !!!! Miruirea se mai poate face si particular de fiecare credincios ,acasa folosind acest ulei sfintit cumparat sau daruit de catre un preot(calugar)...dar numai daca are o motivatie sanatoasa (dupa ce face o rugaciune,daca are o durere corporala sau simte o ispita iar femeile sa nu fie in perioada lunara...) |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte buna si la obiect diferentierea facuta. Desi "mirungerea" pare acelasi lucru cu "miruirea", pot spune ca sant doua operatiuni total diferite. Cred ca este pacat sa amestecam notiunile asa doar de dragul vorbelor. Marele Mir este impartit de episcop bisericilor pentru mirungerea copiilor o data cu taina sfantului botez. Ganditi-va ca la o viata noua, trebuie si o haina noua. Miruirea se face cu ulei sfintit la sfantul maslu sau la alte slujbe.
Oare se pot amesteca iepurii cu nutriile? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gandeam ca miruirea se poate face zilnic dupa ce te-ai trezit, te-ai inchinat si ai luat anafura, ori ca pleci la drum, ori ca stai acasa. Copiii nu prea au ispite si nici dureri corporale. Nu trebuie sa fie dati cu mir? De ce femeile nu au voie in acea perioada? Doamne Ajuta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca am fost suficient de explicit in aceasta problema, dar sper ca Dumnezeu ne v-a lumina cand v-a considera necesar despre aceasta. Dragostea lui Dumnezeu Tatal cu iubirea Fiului si cu puterea de viata facatoare a Sfantului Duh sa ne lumieze pe noi pe toti. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa am crezut si eu, dupa cum spui si tu "Pacatosu". Am intrebat insa mai multi preoti si pana la urma duhovnicul meu mi-a spus ca cele care tin de perioadele de "boala" ale femeii nu este ceva exterior (nu e ceva de la care te poti abtine), asa ca putem sa ne impartasim, sa stam in biserica. Cu blandete parintele mi-a explicat ca asta a fost inteleasa gresit de-a lungul timpului si a obligat femeia sa nu participe la slujbe. Mi-a dat exemplu in special pe femeia care s-a apropiat de Iisus. Ce ne-am face intr-o astfel de situatie? Nu mai mergem la slujbe, nu ne mai impartasim?
Da, cu credinta si rugaciune nu trebuie sa lipsim din biserica nici macar atunci. Eu ma refeream insa la miruirea facuta zilnic Doamne Ajuta |
|
|||
|
|||
![]()
Si parintele meu mi-a spus ca barbatul nu este mai curat decit femeia ,numai datorita constructiei corpului . Ce , o femeie care nu are ciclul lunar e curata ? Ce anomalie !
Daca cineva sta mai departe in astfel de situatii este ca asa-i cere cugetul ei ,asa se simte ea mai bine .Respect ,dar nu e regula . Era vorba de mir .Ce inseamna "nu va atingeti de unsii mei si nu vicleniti impotriva profetilor mei" ? Cine sint unsii `? Cine stie ? Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
"Gandeam ca miruirea se poate face zilnic dupa ce te-ai trezit, te-ai inchinat si ai luat anafura, ori ca pleci la drum, ori ca stai acasa. Copiii nu prea au ispite si nici dureri corporale. Nu trebuie sa fie dati cu mir?
De ce femeile nu au voie in acea perioada" Asa cum am spus miruirea se poate face zilnic oricand,nu numai dimineata...mai ales copii. Femeile au aceasta restrictie dupa cuvantul vechi testamentar intarit de Maintuitorul prin venirea Sa...sa ne gandim ca in acea perioada nu e voie sa te atingi de nimic din ce-i sfintit...si asta tine de ascultarea si respectul fata de Cuvantul lui Dumnezeu asa cum inclusiv Maica Domnului ca femeie l-a avut. |
|
|||
|
|||
![]()
M-am adresat lui ama...ea mi-a pus aceasta intrebare si am uitat sa specific.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Taina suferintei | Melissa | Spiritualitatea ortodoxa | 48 | 31.08.2012 22:09:58 |
Sfanta taina a spovedaniei | DAMIAN | Pocainta | 12 | 20.10.2010 16:33:28 |
Taina | yulyus | Rugaciuni | 0 | 28.01.2010 22:45:07 |
Despre Taina Spovedaniei | adimirea | Generalitati | 10 | 10.11.2009 15:09:52 |
|