Forumul il vizitez ocazional, pentru ca nu pot sa suport ineptiile invelite in ambalajul religiozitatii. Dar chiar si asa rar cum il accesez, tot constat multa fatarnicie si formalism: cat de des ne spovedim, ce carti religioase folositoare mai citim, ce rugaciuni obisnuim sa spunem etc, etc. Dar cand vine vorba de sentimente autentice, atunci se duce intr-o clipa spoiala crestina si ies la iveala:
nesimtirea- Irina Cornici a murit pentru ca asa "a vrut" Dumnezeu si cu asta ne-am pus cugetul la adapost !
intoleranta -catolicii sunt eretici, mitropolitul Corneanu este apostat , trebuie caterisit ca ne pricepem noi bine la ce inseamna puritatea credintei !
vanitatea de cea mai joasa speta - noi suntem ortodocsi, deci suntem superiori ereticilor catolici si protestanti si avem mai multe bile albe pentru a obtine un loc mai bun in rai!
Unii dintre voi nici nu va dati seama ca nu sunteti crestini ci antihristici !!! Manifestati o forma de religiozitate condamnata ferm de Hristos in Evanghelia dupa Matei.
Si pentru voi citez urmatoarele versete din aceasta Evanghelie, poate cu ajutorul Lui Dumnezeu va mai treziti la realitate:
" Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.
Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?
Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea. "
Sunt multi dintre voi care, daca nu "proorocesc" , preiau in schimb cu mare satisfactie tot soiul de "proorociri" din surse nesigure despre iminenta sfarsitului lumii si despre pedepsele care ii asteapta pe pacatosi, fara sa va puneti o secunda intrebarea daca nu sunteti si voi in randul lor.
Vedeti demoni peste tot , mai putin in inimile voastre, si ajungeti sa venerati ca pe sfinti si martiri tot soiul de dereglati mintal si escroci in sutana care se pretind mari exorcisti.
Postati intr-una stiri despre "minuni" golite de sens si "semne" inutile, pentru ca fara sens si inutile sunt toate asa zisele minuni care nu produc o revolutie in sufletele voastre astfel incat sa fiti capabili sa vedeti starea jalnica in care multi dintre voi va aflati.
Nu minunile , nu exorcizarile, nu proorocirile trebuie sa reprezinte preocuparea crestinului ci identificarea cu aproapele sau, care nu este doar cel care-ti impartaseste parerile, grija fata de cel in nevoie, facerea de bine dupa putinta fiecaruia si fara asteptarea unei recompense . Lucrurile acestea ne aduc mantuirea, o spune la fel de ferm Hristos tot in Evanghelia dupa Matei la capitolul 25, dar pe acesta va las sa-l cititi singuri si sa comparati cele doua forme de viata religioasa si sa vedeti pe care dintre ele o traiti voi de fapt!
|