![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[SIZE=3][COLOR=green]De ce spun asta? Cam asa procedeaza cantareata aceea de muzica lautareasca, Gabi Lunca... Acum e o pocaita. Umbla numai cu batic pe cap, vorbeste doar de credinta si biserica si-si reneaga trecutul...[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Cum se numeste asta? Oare ipocrizie?[/COLOR][/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar sa nu fim asemenea fratelui "fiului risipitor" sau asemenea acelor credinciosi din bisericile noastre care, cred ca sansa mintuirii este doar a celor care au fost in biserica din copilarie.Nu uita de tilharul de pe cruce care a spus Mantuitorului"pomeneste-ma Doamne cind voi veni intr-u Imparatia Ta"si s-a mantuit, sau, pacatoasa care a spalat cu lacrimi picioarele lui Iisus. Desi nu este ortodoxa poate Gabi Lunca este cu adevarat credincioasa si de ce sa judec eu,om pacatos care nu stiu faptele fratelui meu! Dumnezeu ne iubeste pe toti si ne ofera sansa mintuirii si chiar a sfinteniei.Trebuie doar sa nu fim asemenea lucratorilor celor rai. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sfintenia este implinirea umanului, este firescul vietii si corespunde planului lui Dumnezeu, pentru ca omul a fost creat sa ajunga la "asemanarea" cu Dumnezeu sau cum spune Sfantul Vasile cel Mare:"omul a primit porunca sa devina dumnezeu prin har".
Sfintenia nu este o stare uniforma. Asa cum se deosebesc stelele prin stralucirea lor, asa se deosebesc sfintii in imparatia cerurilor, fiecare participa la Dumnezeu potrivit progresului duhovnicesc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS: Si sfintii din calendar au fost oameni, la fel si cei ce sunt sarea lumii in clipa de fata...
|
||||
|
||||
![]()
Nimeni nu ajunge la asemanarea cu Dumnezeu prin propriile puteri. Cel ajuns la sfintenie, se odihneste in iubire. A nu se uita: nu se odihnesc toti la fel.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma-inalti usor,/pe fir de gand purtata,/As vrea sa urc/mai sus,mereu mai sus/si...sa ma lasi,/acolo sus,uitata/la cap de drum/ce are,numai dus!/(din poezia Odihna) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfant, Sfant, Sfant ESTE Domnul Savaot | Eugen7 | Dogmatica | 4 | 16.01.2013 00:00:33 |
Cal.. sfant? | Creutzfeldt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 09.05.2012 13:00:53 |
caut un SFANT! | ilieradu | Generalitati | 3 | 15.12.2010 19:16:21 |
nume de sfant | ginabadea | Botezul | 12 | 05.11.2010 23:02:30 |
Ce sfant este? | pacatoasa | Generalitati | 8 | 04.09.2009 00:11:34 |
|