![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() ZIUA A PATRA NAZARET BISERICA BUNEIVESTIRI Dimineata dupa ce luam micul dejun la restaurantul hotelului,plecam la obiectivele din NAZARET.prima biserica este catolica si e impunatoare .Intram in curte si admiram pe un coridor ,un fel de prispa lata ,icoane mari ale Maicii Domnului din toate tarile crestine ale lumii,iar icoana ce reprezinta pe Maica Domnuluidin Romania, este in dreapta ,nu departe de intrare si are pe Fiul la pieptul ei ,adica ininima ei ,vrea sa ne spuna icoana.Intram in biserica latina ,facuta pe ruinele casei lui Iosif ,pe care le privim de la exterior.Inauntru pe pereti apare in stiga amvonului o icoana mare de 3/1,5 m cu bunavestire ,iar de jur imprejur ,biserica este tapetata cu icoane ale Maicii Domnului din intreaga lume ,adica imbracata in costumul specific tarii respective,chinez ,japonez,spaniol ,tailandez,brazilian....etc,in mozaic BISERICA DE LA FINTINA MARIEI CANA GALILEII HAIFA CEZAREEA PALESTINEI IOPPE SAU IAFFA de azi, LYDDA |
|
||||
|
||||
![]() ZIUA A CINCEA MUNTELE MASLINILOR MANASTIREA TATAL NOSTRU CAPELA INALTAREA DOMNULUI Mai urcam pina la manastirea ruseasca de calugarite cu hramul Inaltarii , de pe ELEONcare este inchisa fiind in renovare .Intram intr-o curte mare cu alee cu pomi umbrosi si ajungem la locul care marcheaza piatra pe care a stat Maica Domnului ,cind s-a inaltat la cer Fiul EI,in partea de sud-est a bisericii,avind deasupra o icoana a MAICII DOMNULUI.Ne inchinam aci si apoi trecem prin curtea cu pomi umbrosi si admiram Ierusalemul de sus si o priveliste minunata a imprejurimilor ,despre care nu stiu nimic pt ca nimeni nu ne explica ce se vede jos ,ce sate ,localitati .Am inteles ca din turn se vede pustiul Iudeii pina la Marea moarta.Lasam in dreapta acest peisaj si intram in paraclisul construit pe locul unde s-a aflat CAPUL SF. IOAN BOTEZATORUL ,unde se mai vede groapa in care a fost gasit si partial din frumosul pavaj original.Ne inchinam si sarutam acest loc sfintit unde a stat ingropat capul SF.IOAN BOTEZATORUL ,ne inchinam si la icoana sfintului,admiram celelalte icoane din paraclis ,aprindem lumainari si dam pomelnice ,caci aici ,pe linga maicile rusoaice sint si maici romince.Plecam spre iesire cind tocmai intrau in acest paraclis un alt grup, straini.La poarta ne luam icoane cu Inaltarea Domnului si mir cu o frunza in el ,verde ,cu mir imbatator ,care cuprinde si uleiuri de la icoane mari facatoare de minuni ,cum este si aceea din aceasta manastire rusa.La poarta le vinde un paznic roman.Intru si la pangar dupa ce imi iau apa de drum de la un robinet aflat linga poarta,dar nu cumpar nimic preturile la rusi fiind cam saltate. Plecam de aici la MUNELE SION |
|
||||
|
||||
![]() AIN –KAREM PUSTIA SF.IOAN BOTEZATORUL SI PESTERA SF. IOAN BOTEZATORUL ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ASEZAMINTUL ROMANESC DE LA IERIHON Terenul a fost donat de de o familie de romani ,familia SAMOILA ,care faceau prescuri pentru diferite manastiri ortodoxe.Alaturi de acest teren ,insuficient pentru costructia manastirii s-a mai cumparat un teren limitrof de catre Patriarhia romana.In octombrie 1999 s-a pus temelia acestui lacas.Azi vedem o manastire gata pe dinauntru si pe dinafara numai din piatra si marmora cu gust asamblate ,cu o pictura frumoasa ,atit in paraclis ,cit si in manastire.Daca in paraclis exista iconostas ,manastirea are in loc de iconostas ,doua coloane de o parte si de alta a a altarului ,noi putind sa admiram si picturile din altar ,de unde ne priveau IISUS HRISTOS si MAICA DOMNULUI.Dam pomeniri ,aprindem luminari si ne rugam ,fiecare dupa puterile sale ,dupa terminare unii isi mai iau cite ceva amintiri pentru acasa.In curte ne privesc niste flori din glastrele puse pe balcoanele cladirii ce inconjoara manastirea,unde sint 80 locuri de cazare in camere de 2-3 persoane cu aer conditionat ,terasa ,baie.Intrarea nu este terminata ,se lucreaza la sala de primire si protocol ,precum si la anticamera de la paraclis.Nu sint terminate nici terasele ,cea de la sala de mese si cea de la etajul intii.Aici pe scari marmora roz este la ea acasa ,ca si pe pereti pina la un nivel oarecare si pe unele terase de la etajul unu.Cred ca nici chiar toate camerele nu sint terminate .Sus pe acoperis ,care este in stil arab ,tip terasa ,se afla panourile solare ce incalzesc apa.Este bine a veni in TARA SFINTA prin firme ca asigura cazarea aici ,pentru ca beneficiati de ghizi foare buni si cu multe cunostinte religioase ,fiind calugari ,dar si istorice,chiar agronomice un pic si ajutati cu o parte din acesti bani la terminarea lucrarilor .Aici mai au un teren linga asezmint unde se preconizeaza a se face o BAZA DE TRATAMENT PENTRU BOLI DE PIELE ,REUMATICE SI GINECOLOGICE ,fiind aproape de Marea Moarta.Daca doriti sa ajutati asezamintul romanesc de la Ierihon puteti trimite ajutor prin orice fililala a BCR DIN TARA: -CONT LEI:2511.31-25.106ROL cod IBAN RO 92-RNCB-5040-0000-0025-0106 CONT USD:2511.31-25.108,cod IBAN:RO38-RNCB-5040-0000-0025-0108 -CONT EURO:2511.31-25.107,cod IBAN:2511.31-25.107 cod IBAN:RO65-RNCB-5040-0000-0025-0107 DIN STRAINATATE se pot folosi urmatoarele coordonate:ROMANIAN ORTHODOX PATRIARCHATE-ROMANIAN CHURCH,46 SHIVTEI ISRAEL STR95105,JERUSALEM,ISRAEL la banca:”LEUMI LE ISRAEL”-KING GEORGE BRANCH,22KINGGEORGE STR94262,JERUSALEM,ISRAEL:cont:302632/16[tip-070/3]CODiban:lumii il it tlv Nr.oficial de contal clientului in moneda tarii este:902-330-302629/85 . Dupa Sfinta Liturghie am luat masa si al plecat in PUSTIA IORDANULUI la MANASTIREA SFINTUL GHERASIM |
|
||||
|
||||
![]() MAREA MOARTA PENTRU A FACE O BAIE IN APA FOARTE SARATA.Aproape de manastire se afla statiunea sotiei lui SADAM HUSSEIN al Iordaniei ,draguta ,de 10 euro intrare izolat si 5 euro in grup.In stinga cum intram se afla magazine si terasa cu servire cu de toate ,de unde se poate admira marea moarta ,pina la care trebuia sa coborim mai multe trepte .In dreapta se aflau cabinele de schimb si un mgazin mare cu CREME cu minerale si cu aloe vera ,creme renumite ,dar nu prea ieftine ,dar cred ca totusi ieftine daca ne gindim ca la noi nu se gasesc ,sau daca se gasesc la ce pret saltat ar putea fi aceste creme cu alge si minerale si sare din marea aceasta hipersarata si ...unsa.Pe fundul ei scafandri au gasit urme si obiecte ale celor care au trait in cetatile SODOMA SI GOMORA.Si mai zic unii cu tupeu ca homosexualitarea nu e pacat ci normalitate!!Pai sa se duca la marea moarta si sa se convinga !!Cumpar si eu doua sapunuri ,au albe si negre ,alea albe miros placut si sint si cu glicerina si doua creme ,caci se dau doua creme la pret de una...zic ei ,sau doua pungi cu creme la un pret .In sfirsit cobor si ajung pe malul apei ,intru si fac gresala sa inot putin ..si vai de ochii mei ,caci a trebuit sa ies ca sa mi-i clatesc .In apa nu trebuie sa faci nimic decit sa plutesti, apa calda,fiind cu o concentratie de sare foarte mare si unsa.Nivelul ei este cu 396m sub nivelul marii Mediterane si la 1154 sub nivelul Ierusalimului,avind o suprafata mare de 17/77 km cu o adincime maxima de 400 metri si deci 800 m sub nivelul mediteranei.Admiram pe partea dinspre IORDANIA muntele Galaadului .Nu ne aflam in partea in care se afla stilpul de sare ce o reprezinta pe femeia lui LOT ,careia i-a parut rau dupa localitatea ce trebuia sa o paraseasca !!.Aceasta intimplare este un aviz si pentru noi sa nu ne atasam prea mult de aceasta lume desarta!Aci se gaseste in apa si mult namol negru pe care l-am aplicat pe partile durerose ale oaselor ce sufereau din cauza reumatismului.Ne-am facut poze si dupa baie am mai stat sus pe spatiul verde amenajat cu scaune ,la povesti .S-a inserat si pe malul celalalt se vedeau foarte frumos luminile ce se aprindeau in noapte.Am plecat spre Ierihon pe la ora 20 si dupa luarea mesei am facut o plimbare prin orasul IERIHON |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Decat o asa “teza” plina de “greseli” mai bine punctai locurile unde ar trebui sa mearga pelerinul cand ajunge acolo, umila mea parere. Peste o singura chestie nu am putut trece cu vederea: Manastirea de la Ierihon. “Intelepcine”, “cu intelepciune sa luam aminte”! Terenul pe care astazi gasim Sf Manastire Romaneasca de la Ierihon NU a fost niciodata donat de nimeni!!! Parintele Ilarion Argatu a cumparat la data de 29 Aprilie 1991 impreuna cu maica Stan Natalita contra sumei de $20000 un teren cu o suprafata de 833 metri patrati la Ierihon de la Dimitrie Constantin Samuil, cetatean care plecase cu multi ani in urma din Romania. A fost visul de o viata a Sfintiei Sale sa construiasca o manastire romaneasca la Ierihon si numai Dumnezeu stie cu cata osteneala a agonisit acei banuti, din pomelnicele crestinilor. Ca drept recunostinta si ca o rugaciune permanenta a trecut numele lor in caietele Sfintiei Sale. Intinam memoria Parintelui Argatu sa NU il pomenim cand vorbim despre Asezamintele Romanesti de la Ierihon, ba mai mult, sa ascundem osteneala Parintelui sustinand ca terenul a fost donat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca ei pun in circulatie informatii eronate, sau incomplete. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Decat o asa “teza” plina de “greseli” mai bine punctai locurile unde ar trebui sa mearga pelerinul cand ajunge acolo, umila mea parere
sint punctate locurile de catre firmele de turism religios ..este plin netul de insiruirea simpla pe zile a obiectivelor!..eu mi+am scris impresiile adaugind si din cele ce ne+a spus ghidul ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
multumim mult de tot sofia, pentru impartasirea acestor impresii.
poate ne pui si niste poze aici, sau si mai bine, poate iti faci niste mici albume atasate la user profile-ul tau. asa o sa calatorim si noi pe urmele tale! ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
IMPRESII DIN PELERINAJE | sofiaiuga | Pelerinaje la locuri Sfinte | 92 | 25.10.2020 18:35:30 |
Pacatele straine | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 20 | 10.01.2013 12:04:33 |
Bauturi tari si animale necurate | NeInocentiu | Secte si culte | 0 | 12.05.2012 20:44:58 |
Impresii din pelerinaje -anul 2009 | sofiaiuga | Pelerinaje la locuri Sfinte | 4 | 31.08.2009 21:23:06 |
Despre religiozitate in diferite tari | BogdanF | Generalitati | 0 | 04.07.2008 09:51:37 |
|