Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2011, 19:35:44
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Domnule dar tu confirmi ce zic eu! Deci: Lista actuală a cărților Sfintei Scripturi din Biserica Ortodoxă nu se bazează întru totul pe nici o hotărâre a vreunui sinod! Apoi traducerea nu stiu daca e gresita! Cat despre sinod nu stiu daca poate gresi. Cred ca nu poate gresi in privinte de dogme!
Bairstow,m-ai pierdut pe drum.Fie cum spui tu.Pina la urma discutia era alta.Nu stiu ce sa zic de dogme si BOR.Nu ma pricep asa de bine ca sa ma pronunt.Apropo,o chestie paradoxala:versiunea King James Version,ca si traducere,se aseamana mai mult cu versiunea ortodoxa decat cu versiunea protestanta romana(Cornilescu).Poveste lunga si complicata.Oricum eu tocmai am comandat doua editii protestante traduse in romana ca sa ma edific ASAP asupra a numitor ratiuni ale traducerii Cornilescu.Multumesc pentru raspunsuri,scuze pentru ca ma intrat brusc in discutie.

O seara placuta.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 20:03:45
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

E iata un domn adevarat. Nu cauta galceava doar si-a expus o problema! Traducerea protestanta mi-a dat putine batai de cap domnule Scotsman! Cum un om care aduce jerfa e ca si unul care ucide? Dar mai mult m-a frapat ca eu fiind ortodox nu intelegeam treaba cu tamaia! Deci trebuie sa te pui si in locul meu. Cred ca la ora actuala acest forum este cel mai activ dintre toate forumurile. Dumnezeu sa ne arate adevarul domnule Scotsman si raspuns bun sa dam la judecata!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 20:35:33
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Tricequesmintus, ai citit vreodata Didache?
Da, am citit.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 20:36:59
Banned

Implicit

Citat:
Aceea biblie a fost tradusa mai demult si are posibile greseli. Important e cum e bine sa fie tradusa biblia! E tradusa de Anania dupa cate stiu eu! Ar putea sa fie si a doua versiune a Vechiului Testament! Ea nu este deloc asemanatoare cu cea protestanta deoarece de la jertfa unu vitel a fi egala cu o bataie de om e cala lunga pana la jerfa unui vitel e egala cu uciderea unui om! Eu stiu traducerea catolica care este ca a noastra! Pai ti se pare tie normal cacine aduce jertfa un vitel e ca si cum ar ucide un om? Sau ca cel care tamaiaza (dar preotii de atunci tamaiau) aduce inchinare idolilor?
Citat:
Dar tu il criticii?!?
Chiar tu zici ca acesta s-a inspirat dupa o traducere engleza! Cat despre Sfantul sinod el nu reprezinta biserica ortodoxa in totalitate iar o astfel de greseala (nu e neaparat o greseala deoarece stim ca sunt doua mari curente de traducere una fiind septuangita!) nu afecteaza cu nimic invatatura bisericii ortodoxe! Pana la urma citind mai atent am observat ca oricum aceasta traducere nu aduce la o erezie sau un lucru fals! Pe cand traducerea protestanta e gresita voit! Oricum aici e alt subiect...
Domnule bairstow sunteți amuzant. Vedeți că e mai bine să ne ținem de subiectul topicului, altfel o dăm în bâlbâieli. Și poate ar fi bine să vă informați de pe saituri serioase, eventual oficiale, înainte de vă lansa în speculații pe marginea altor culte. Mulțumesc pentru înțelegere.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 20:40:02
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Da, am citit.
ei, acolo scrie de duminica, ca primii crestini o serbau !
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 21:14:23
Banned

Implicit

Citat:
ei, acolo scrie de duminica, ca primii crestini o serbau !
Faptul că scrie de "duminică" demonstrează că lucrarea a fost interpolată. Termenul "duminică" - Dies Domini a fost introdus câteva secole mai târziu față de prezumtiva dată a scrierii Didascaliei. Pe vremea aceea era în uz termenul Dies Solis pentru prima zi a săptămânii. Chiar și în decretul duminical al lui Constantin cel Mare de la 321 se folosește Dies Solis și nu Dies Domini.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 08:52:45
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Faptul că scrie de "duminică" demonstrează că lucrarea a fost interpolată. Termenul "duminică" - Dies Domini a fost introdus câteva secole mai târziu față de prezumtiva dată a scrierii Didascaliei. Pe vremea aceea era în uz termenul Dies Solis pentru prima zi a săptămânii. Chiar și în decretul duminical al lui Constantin cel Mare de la 321 se folosește Dies Solis și nu Dies Domini.
poate ca nu e asa, pe ce te bazezi? poate paganii foloseau Dies solis iar crestinii Dies domini !
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 10:44:01
Senior Member

Implicit

Nu inteleg la ce se refera acest adventist ca o dau eu in balbaieli! Nu eu am vorbit pe marginea acestui subiect! Daca ai chef de glume dute in alta parte! Crestini nu ar fi renuntat la sabat daca trebuia respectat asa cum nici adventii de azi ori cat ar fi ei de pacaliti ( sa ne lamurim asupra schimbarilor de dogme din credinta adventa: pana acuma acesti perfectionisti, caci ei isi schimba mereu crezul cand li se dovedeste ca gresesc, considerau ca a bea bauturi alcoolice este interzis! Dar cand s-a demonstrat ca vinul care ei il traduceau must era defapt vin au intors-o. Azi acesti pagani nu consuma bauturi alcolice, in inchipuirea lor deoarece si pasta de dinti are alcool, dar ei au voie sa consume mai nou alcool!.) nu ar renunta la sabata si la ideea ca intr-o zi papa va obliga crestini sa munceasca in sabat si Duminica ii va obliga pe toti sa se odihneasca. Mintea unor eretici nu pot sa vada un Dumnezeu care ne iubeste ci un Dumnezeu care iti da o zi de odihna care sa te bage in iad. Paralelismul dintre evreii din vremea lui Iisus habotnici care facusera din sabat o zi in care nu aveai voie sa faci nimic se vede si astazi la adventi care sunt convinsi ca Dumnezeu te poate pedepsi mai ales daca nu respecti sabatul! Prostia merge mai departe si White are o viziune (dupa mine White =666 a fost o antihrista) in care legea sabatului e cea mai calcata lege!!! Deci evrei o calca mai putin chiar daca nu il cunosc pe Iisus! Trageti concluzile potrivite oameni buni .
Reply With Quote
Vechi 21.01.2011, 10:50:44
Senior Member

Implicit

Totusi sa nu ne imbatam cu apa rece. Asa cum Pustan predica in biserica ortodoxa si isi face cruce (el find penticostal! ) si pe bisericile advente mai nou gasim semnul crucii! Desigur daca ne-am intoarce in timp am vedea ca acest lucru ar fi fost considerat de un crestin adventist o blasfemie dar nu si acum de aceea am zis sa nu ne imbatam cu apa rece! Ei isi schimba crezul mereu si sa nu ne mire ca peste putin timp vor interpreta Evrei cap 4 ca facand referire la ziua de Vineri!
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 07:38:34
Banned

Implicit

Citat:
poate ca nu e asa, pe ce te bazezi? poate paganii foloseau Dies solis iar crestinii Dies domini !
Nici pe departe! Ori consideri că Sf. Constantin a fost un păgân? Anyway, a fost un păgân până pe patul de moarte, chiar dacă a fost filocreștin; dar nu mă așteptam din partea unui ortodox să-l includă în această categorie!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11