Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2011, 12:24:41
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Calatorule prin ploaie,
Raspunde-mi te rog la o intrebare simpla: ce vei mai zice cand acesti catelusi dragalasi iti vor mutila sau ucide copiii tai care vor iesi sa se joace prin parc?
Realitatea de afara nu prea lasa loc de utopie.
Domnule Florin Ionut, exista o vorba care spune "ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca." Eu, dupa experienta proprie, as transforma vorba in "ai grija ce nu-ti place sau ce urasti, ca aia vei avea." Revenind la ciinii vagabonzi: acum vreo 12 ani locuiam in Bucuresti, iar ciinii erau peste tot, si in blocuri, si in parc, si pe strada. Erau discutii la TV-pro si contra lor. Eu eram contra. Spuneam exact la fel: omul primeaza, ce ne facem cu copii, e mizerie si lipsa de igiena datorita lor. Eram chiar inversunata in sustinerea parerilor mele si ma contraziceam cu cei care erau de alta parere. "Cum pot pune unii un animal deasupra omului?", sau "In loc sa adopti un ciine, mai bine adopti un copil."-sint lucruri pe care le spuneam adesea. Au trecut anii, m-am casatorit si culmea: sotul meu aduna ciinii si pisicile de pe strada. Avem 9 ciini si 2 pisici (efectiv micsorat, ca am mereu grija sa intreb daca adopta cineva un animal, iar daca vor, le dau). Iata ca exact ceea ce am judecat sau nu mi-a placut, asta mi se intimpla. Am ajuns la concluzia ca toate creaturile Domnului merita respectul nostru. Si tare multa bucurie aduc aceste animale! Nu va puteti imagina cum e cind vii acasa, iar pe sub poarta se vad 9 boticuri de animale care te asteapta!

Acum lumea s-a obisnuit si ne aduce catei sau pisicute si ni-i lasa la poarta. O data am gasit o cutie cu doua pisicute si o punga cu lapte. Erau foarte, foarte, frumoase. Am intrebat in jur daca le vrea cineva si s-au gasit repede doritori, pentru ca erau asa frumoase. A doua zi, una din persoanele care a luat o pisicuta, mi-a spus ca a dus pisicuta acasa, a pus-o intr-o cutie si i-a dat-o fetitei, care avea vreo 7 ani. Iar fetita, entuziasmata, i-a spus: "esti ce-a mai buna mamica de pe pamint." Iata, uneori, ce putin trebuie sa facem, pentru a fi "cei mai buni de pe pamint".
Vechi 19.02.2011, 12:24:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit fapte

http://www.presaonline.com/stiri/soc...zi-243346.html
http://www.sibiul.ro/stiri-locale/om...calduri/21617/
http://www.ziare.com/craiova/stiri-a...-caini-1259594
http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-fe...entarii/1.html
...
Internetul e plin de articole de genul asta.

Sfantul Trifon a blestemat animalele care strica recoltele:

http://www.crestinortodox.ro/slujbe-...fon-99021.html

Sa ma scuzati daca nu ma las sensibilizat de cainii maidanezi care ataca oamenii de pe strada si copiii care ies seara sa se joace in parcuri. Daca un singur om ar avea de suferit din cauza lor - si avem atatea exemple - , atunci eu iau mitraliera si ma duc sa le rezolv problema existentiala. Crestineste vorbind.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 19.02.2011, 12:32:21
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Thumbs down

FlorinIonut
Sa ma scuzati daca nu ma las sensibilizat de cainii maidanezi care ataca oamenii de pe strada si copiii care ies seara sa se joace in parcuri. Daca un singur om ar avea de suferit din cauza lor - si avem atatea exemple - , atunci eu iau mitraliera si ma duc sa le rezolv problema existentiala. Crestineste vorbind.

........................
Sa ma ierti....dar cate clipuri nu sunt cu bestii UMANE, chinuind animale nevinovate...caini si alte cele...
Iar despre afirmatia ta de acum, pe mine una m-ai convins: nu doar despre ce fel de om esti si ce suflet ai, cat mai ales de felul crestinului ortodox care esti...Si stii ce iti zic? Doar atat : fie tie ....dupa sufletul tau, prin gratia divina....ca de platit rautatea , o plateste fiecare , mai devreme ori mai tarziu..Nimic nu justifica inumanul din om....iar constiinta si constienta ne separa de necuvantatoare....Sa te ierte Dumnezeu...

Last edited by calator prin ploaie; 19.02.2011 at 12:34:45.
Vechi 19.02.2011, 12:37:45
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Sincer... nu va inteleg.
Luati foarte personal lucrurile astea.
Ideea este simpla: locul cainilor nu este pe strada, liberi!
In acest sens trebuie facut ceva la nivel national...
Daca ati avea copilul muscat de un caine maidanez, ca jumatate de fata umbrita de cicatrice...va garantez ca v-ati modifica opinia. Si nu in sensul eutanasierii... in sensul strangerii de pe strazi pentru ca unii sunt periculosi.
Eu sunt de acord cu sistemul american, cainele este luat de pe strada, este testat si daca nu are sanse sa fie adoptat sa fie eutanasiat intr-un mod nedureros.
Vechi 19.02.2011, 12:43:35
Banned

Implicit Ai dreptate Diana

Ai rezon Diana....dar vezi incrancenarea lui Florin? Si sa cred ca ea vine din prea plinul bun sufletesc al lui? Ar fi bine sa punctezi ca sa se termine toata discutia de aici , pt oricum glasul nostru tot nu se aude unde trebuie...Iar eu devin tot mai trista !
Vechi 19.02.2011, 12:53:41
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Ai rezon Diana....dar vezi incrancenarea lui Florin? Si sa cred ca ea vine din prea plinul bun sufletesc al lui? Ar fi bine sa punctezi ca sa se termine toata discutia de aici , pt oricum glasul nostru tot nu se aude unde trebuie...Iar eu devin tot mai trista !
Nici eu nu sunt de acord cu abordarea lui Florin,
Am vazut foarte multi caini otraviti, e infricosator sa le vezi chinul, cainele meu a murit otravit in mai putin de 5 min. Il plimbam, am vazut ca a luat ceva de jos, am incercat sa-i scot din gura, la cateva secunde vad ca deschide botul si ii curgea apa, nu intelegeam de unde. Deodata observ o privire pierduta, tremura. Am fugit plangand in casa sa ma ajute mama ca moare. In ultimile momente nici nu ma cunostea, se ferea de mine. I-am fortat laptele si apa cu sare pe gat, parea sa reactioneze in asteptarea tatalui meu cu o injectie... A venit si veterninarul si a zis ca asa otrava el nu a mai vazut... Si totusi, a murit... abia am avut timp sa reactionez. Prin cartier cadeau cainii secerati cu spume la gura... era dureros si normal ca nimeni nu a fost pedepsit. Se spunea ca primaria ar fi pus otrava, altii suspectau niste vecini. Atunci au murit si multi caini cu stapan.

Am tinut la cainele asta ca la niciunul de dinainte si de dupa. Stiam ca e pentru mine, l-am gasit in scara, era minuscul. L-am adus in casa si mama a zis sa ies afara. Am plans ca eu nu intru in casa fara caine. Am convins-o... si ea l-a indragit. Arata ca un caine lup in miniatura. Era adorabil si scheuna de cate ori ii pronunta mama numele meu... Era ca umbra mea, daca ma ridicam se ridica, daca cantam urla cu mine, ce mai plangea cand il lasam in casa...

Din acest motiv pledez pentru o injectie, una care sa nu le cauzeze nici un fel de reactie, sa fie ca o anestezie...

Last edited by dianagroza; 19.02.2011 at 12:57:38.
Vechi 19.02.2011, 12:56:24
Banned

Implicit

Dumnezeu sa duca sufletele nevinovatilor caini unde le e sortit sa fie , iar cei cu suflete haine, am convingerea ca vor fi pedepsiti...Imi pare tare rau pentru catelul tau...
Vechi 19.02.2011, 12:58:45
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dumnezeu sa duca sufletele nevinovatilor caini unde le e sortit sa fie , iar cei cu suflete haine, am convingerea ca vor fi pedepsiti...Imi pare tare rau pentru catelul tau...
Hai sa nu exageram... din cate stiu eu animalele nu au suflet :))
Vechi 19.02.2011, 13:17:16
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Draga Guardian....nu exagera ca atentezi la inteligenta si rabdarea noastra...Nimeni n-a sustinut ca animalele ar fi egale sau superioare omului....DAR...e dreptul lor la viata...si ca-ti place ori nu , au fost create tot de Tatal Ceresc...NIMENI nu are dreptul sa impuna moartea lor, dar se pot lua masuri de stopare a inmultirii lor...Iar daca exista exemplare in mod real violente , da, se pot eutanasia frumos si bland....In scripturi nu este incurajat uciderea lor ....sa fiu iertata...Dumnezeu NU a lasat sacrificarea cainilor , pisicilor...ci sta scris explicit ce carne sa se manance....
Si stii ceva? Fiecare gand rau sau fapta de rea credinta se va plati....Asa ca...
Va felicit pentru luciditatea de-a concede, pana la urma,ca acei maidanezi violenti trebuie totusi eutanasiati !
Desigur, ca noi nu vrem sa fim intelesi gresit, in sensul ca nu dorim macelul cainilor de dragul artei de-a ucide !!! Si pentru asta suntem de acord sa fie deportati in custi si spatii,special amenajate,pentru a scapa de la o moarte sigura !!!
Insa vedeti dvs, idealul e frumos, dar realitatea sumbra !
V-ati intrebat cine asigura,si din buzunarul cui cheltuieli de 200-300 lei noi, pentru intretinerea unui singur caine pe parcurs de o luna ???
Sa luam de la gura copiilor orfani si a pensionarilor,sau din salariile bugetarilor, cum sa facem ???

Ar mai fi solutia,singura viabila, ca tocmai iubitorii cainilor sa se angajeze in mod voluntar si solemn,ca sa mearga periodic,pentru a ingriji si hrani din banii lor acele animale !
Daca s-ar face o cheta pubilca chiar si eu as dona o suma !
Deci solutii ,modalitati,sunt, numai sa fie bunavointa intre oameni !
Vechi 19.02.2011, 17:08:41
Banned

Wink

Nimeni n-a spus ca n-ar fi solutii...Am afirmat raspicat ca de s-ar crea o politie a animalelor ca in occident m-as inscrie...Sa vezi tu atunci amenzi si oamenilor pretinsi iubitori de animale...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Cainii vagabonzi- eterna problema a romanilor ! Radu32 Generalitati 141 15.08.2010 21:57:15
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 16:35:05