Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2009, 21:27:50
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elom Vezi mesajul
Unele suferințe m-au făcut să-i înțeleg mai mult pe anumiți oameni; altele însă m-au radicalizat.
Mi-a plăcut mult această replică.Și pe mine la fel.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 19:39:01
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Deoarece felul în care primim suferința ne poate aduce pe calea cea dreaptă sau ne poate duce la deznădejde vă provoc acum când se apropie Săptămâna Patimilor cu o întrebare.
Suferința ne face mai buni sau scoate ce este mai rău din noi?
Depinde, buni sau rai ne facem noi insine cu ajutorul lui Dumnezeu sau al demonilor (depinde pe care il alegem). Suferinta, cred eu, mai mult ne ajuta sa ne separam in buni sau rai, mai mult ne impinge sa luam o decizie.

Totusi, stiu multi care s-au indreptat in suferinta, deci as zice ca in marea majoritate a cazurilor, suferinta ne ajuta sa devenim mai buni.

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 19:43:23
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Nimeni nu e bun sau rau în mod definitiv. Într-o clipa poti deveni rau chiar daca toata viata ai fost bun, printr-o miscare a vointei spre ceva rau.

Suferintele ne fac mai întelepti, suferinta largeste capacitatea noastra de a gusta si întelege existenta. Fara suferinta omul e superficial si incapabil de fericire.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 20:46:36
laraG laraG is offline
Senior Member

Locație: timisoara
Implicit

Din propria-mi experienta de o viata, marturisesc sincer ca suferintele prin care am trecut au fost un remediu dumnezeiesc de curatire a impuritatilor adunate in suflet , am constientizat pacatul.Dupa orice suferinta, lacrimile si rugaciunea mi-au adus bucuria .
Vechi 09.07.2009, 20:52:46
Anca-Miha
Guest

Implicit

Si pentru mine suferinta a fost si este foc purificator. Prin suferinta am constientizat ca fara Dumnezeu nimic nu pot.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 21:00:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Si pentru mine suferinta a fost si este foc purificator. Prin suferinta am constientizat ca fara Dumnezeu nimic nu pot.
Dar concret, Anca, pe tine cum te-a facut suferinta, mai buna sau mult mai rea ?
Vechi 09.07.2009, 21:06:17
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Pe mine, suferinta m-a facut sa inteleg mai bine natura omului, a celor din jur, m-a facut sa ma inteleg mai bine pe mine insami, suferinta m-a facut sa vad altfel realitatea inconjuratoare si sa o consider atat de relativa, dar si efemera, m-a facut sa-mi dau seama ca viata exista pentru ceilalti...suferinta m-a facut sa-mi pese de lucrurile pe care tind sa le inteleg...iar daca-mi pasa, cu siguranta Dumnezeu nu poate fi prea departe.
Vechi 09.07.2009, 21:09:54
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Dar concret, Anca, pe tine cum te-a facut suferinta, mai buna sau mult mai rea ?
Bine-nteles ca mai buna, cum poate fi altfel..."cu Dumnezeu " ?
Vechi 09.07.2009, 21:36:49
laraG laraG is offline
Senior Member

Locație: timisoara
Implicit

Draga Ory, esti minunata!Postarile tale sunt mangaiere si imi incalzesc simtirile sufletului.Dumnezeu ti-a daruit multa suferinta dar si multa intelepciune pentru anii tai cei tineri.
Fie , ca talantii inmultiti de tine sa aduca slava Dumnezeului nostru Cel Ceresc!
Vechi 09.07.2009, 22:29:46
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit Suferinta

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Deoarece felul în care primim suferința ne poate aduce pe calea cea dreaptă sau ne poate duce la deznădejde vă provoc acum când se apropie Săptămâna Patimilor cu o întrebare.
Suferința ne face mai buni sau scoate ce este mai rău din noi?
Pe mine necazurile m-au facut sa merg la biserica in fiecare Duminica m-au facu mai buna,mai inteleapta mai aproape de oameni, le inteleg mai mult necazurile ii ascult mai atenta, am inteles ca fara Bunul Dumnezeu sint nimic.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum putem sa devenim buni Rodica50 Intrebari utilizatori 23 12.12.2010 21:53:31
despre visrionisti.Sunt buni sau rai? mithrandir Secte si culte 52 26.07.2010 16:17:58
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
oameni buni sfatuitime va rog mihailo1983 Intamplari adevarate 23 08.09.2008 19:19:10