Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2009, 10:31:50
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit o povata frumoasa

Citat:
În prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
Tocmai am cititi ceva ce mi-a mers direct la suflet si am sa-ti scriu si tie, chiar daca e putin cam mult, eu cred ca merita:

Iar lumina a inceput sa dantuiasca precum numeroasele sunete ale unei harpe si am auzit un glas spunand: "Eu sunt Cel pe Care tu Il cauti; alipeste-te de Mine. Numele Meu este:EU SUNT"
Sfantul Ierarh Nicolae Velimirovici -"Rugaciuni pe malul lacului"

Cred ca nu mai e nevoie de comentarii!
Asa este. No comment.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 14:13:27
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tzantzarika Vezi mesajul
Sunt divortata - nu m-a batut, nu m-a inselat - n-am nici unul din motivele clasice ca sa am dreptul sa divortez. Pur si simplu iubirea a murit. N-am mai putut sta cu el. Eu sunt cea care a vrut divortul.
Si acum ce fac? Ce pot face in continuare? Am cunoscut pe altcineva. Traiesc cu el de aproape 2 ani.
Mai am vreo sansa sa nu ma simt atat de vinovata cand intru intr-o biserica - sa nu ma simt condamnata?

Am fost la preoti - m-am spovedit - ei sunt tare ingaduitori - dar eu nu ma simt usurata dupa spovedanie.
Am sa-ti spun o poveste adevarata: O femeie de la tara! Tanara fiind s-a casatorit cu un om bun, cum se spunea atunci. N-au apucat sa faca copii, caci a fost luat pe front. L-a asteptata femeia cat a putut si , dupa razboi, cand credea ca nu mai traieste, a acceptat sa se ia cu un altul. Acesta era cam dus. Era un om violent, rau. A continuat sa stea cu el si , intre doua batai, i-a facut si un copil. Se trezeste la un moment dat ca se intoarce sotul! Chiar si in situatia data sotul ii cere sa se intoarca acasa, ca o accepta cu tot cu copil. N-a vrut. A ramas cu violentul. Cu timpul acesta a neomenit-o rau de tot; pe vremea comunistilor s-a apucat sa faca avorturi si a intrat la puscarie. Nu stiu daca nu cumva din pricina ca ar fi reusit sa nenoroceasca vreo femeie. Iesita din puscarie a continuat viata de calvar cu violentul. Imbatranind, usor-usor, a observat ca violenta concubinului se transfera la copii si nepot. Nepotul, ajuns la maturitate,intr-o criza demonica, reuseste sa-si injunghie tatal. Voia sa-l omoare si pe violent , dar acesta a scapat.
Femeia noastra a ajuns sa moara in chinuri , batuta pana in ultimile zile de viata, infometata, alungata de acasa, ...A murit in chinuri.. A trait acest calvar numai pt ca si-a parasit barbatul !

Last edited by IonelS; 02.08.2010 at 14:17:08.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 15:13:50
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit ,,ascultam dar nu implinim'

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Am sa-ti spun o poveste adevarata: O femeie de la tara! Tanara fiind s-a casatorit cu un om bun, cum se spunea atunci. N-au apucat sa faca copii, caci a fost luat pe front. L-a asteptata femeia cat a putut si , dupa razboi, cand credea ca nu mai traieste, a acceptat sa se ia cu un altul. Acesta era cam dus. Era un om violent, rau. A continuat sa stea cu el si , intre doua batai, i-a facut si un copil. Se trezeste la un moment dat ca se intoarce sotul! Chiar si in situatia data sotul ii cere sa se intoarca acasa, ca o accepta cu tot cu copil. N-a vrut. A ramas cu violentul. Cu timpul acesta a neomenit-o rau de tot; pe vremea comunistilor s-a apucat sa faca avorturi si a intrat la puscarie. Nu stiu daca nu cumva din pricina ca ar fi reusit sa nenoroceasca vreo femeie. Iesita din puscarie a continuat viata de calvar cu violentul. Imbatranind, usor-usor, a observat ca violenta concubinului se transfera la copii si nepot. Nepotul, ajuns la maturitate,intr-o criza demonica, reuseste sa-si injunghie tatal. Voia sa-l omoare si pe violent , dar acesta a scapat.
Femeia noastra a ajuns sa moara in chinuri , batuta pana in ultimile zile de viata, infometata, alungata de acasa, ...A murit in chinuri.. A trait acest calvar numai pt ca si-a parasit barbatul !
Postez plecind de la aceasta povestioara nu pt. ca as avea ceva, pro sau contra, cu fratele care a postat-o ci pt. semnificatia si posibilele ei urmari !

Deci , povesti sunt multe , frumoase si pilduitoare pe care le folosim din dragoste pt. aproapele, pt. a-l ajuta la modul magistral, deosebit de senificativ, pt. a-i trezi constinta si pt. a-l intoarce din pacat, pt. a-l invata ce este binele, buna rinduiala si implinirea poruncilor dumnezeiesti, pt. a-l feri de salbaticia diavolului disimulata in ,,dreptate si obiectivitate". Multi sunt cei care posteaza pilde, povesti scurte si pilduitoare . Mai toti stim cite una si uneori chiar o spunem .
Insa , in adevarul fiecarei zile sta parerea de rau si tristetea ca inca nu am auzit noi, cei mai multi de pe forum, si de frati ori de surori care sa fi spus ;

,,..eu am luat seama de la o poveste, de la o pilda !" sau
,,... am tot patimit intrebindu-ma de unde imi vine raul pina ce am inteles o poveste care era spusa pt. mine !" sau
,, tirziu de tot , un frate m-a pus pe ginduri cu o poveste a sa in care un nevoias facea asemenea mie pina ce s-a hotarit sa se indrepte ! "

De spus, de bine de rau, tot se mai gaseste cine sa mai spuna dar de trezit la adevar si realitate prin implinirea unei pilde nu prea am auzit sa fie pe aici prin partile ecestea de ... forum !!
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 15:35:43
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

ce sa zic, poti trai si singura, mai aproape de Dumnezeu, dar poti sa iti refaci viata, desi nu sunt motive in ziua de azi...oricum meditezi...e alegerea ta.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 20:29:10
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Daca am citit bine Tzantzarika, ai precizat ca ai ales divortul chiar daca ar fi sa pierzi mantuirea si acest gand nu e bun; orice am face in viata trebuie sa luptam pentru dobandirea mantuirii iar nu sa renuntam asa cu buna stiinta la ea
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 20:40:00
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Am sa-ti spun o poveste adevarata: .........
Dumneata stii caile si judecata lui Dumnezeu?
Nu ti-e teama sa pui cu atata precizie degetul pe "morala" acestei "povestiri adevarate"?
Dar daca femeia respectiva ajungea sa moara o moarte pasnica, lina, fara durere... ce concluzie mai trageai?
Vechi 02.08.2010, 20:47:40
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Probabil ca nu ai mai fost satisfacuta sexual asa cum voiai tu,daca este sa spunem lucrurilor pe nume. Asta cu "iubirea a murit" sunt texte.Eu zic ca cel mai bine era ca Dumnezeu chiar de la inceput sa nu-ti dea posibilitatea sa iti gasesti vreo pereche si sa stai asa,singura si sa te dai cu capu' de pereti,pentru ca,atunci cand cu adevarat ti-ar fi dat pe cineva,sa inveti sa pretuiesti cu adevarat lucrul ala,nu sa iti bati joc cu nerusinare si mai apoi sa spui ca "iubirea a murit".Probabil ca ti-ai batut joc de omul ala,si asta inseamna ca...mai mult nu vreau sa mai zic,intelegi tu cam la ce as fi vrut sa ma refer.....

Tu esti cumva asemanatoare cu cele care fac avorturi........adica sunt femei care Dumnezeu le-a dat posibilitatea sa aiba cati copii ar fi vrut fara nici o probleme si ele si-au batut joc de darul asta,facand avorturi peste avorturi.Si altele care si-ar fi dat si jumatate din viata,plus toata averea ca sa aiba macar un copil.....dar stai linistita k Dumnezeu vede......Cunosc cazuri exact ca ale tale care s-au terminat prost,tot datorita prostiei si nerecunostintei pentru ceea ce li s-a dat.....
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 21:12:23
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriel 30 Vezi mesajul
Probabil ca nu ai mai fost satisfacuta sexual asa cum voiai tu,daca este sa spunem lucrurilor pe nume. Asta cu "iubirea a murit" sunt texte.Eu zic ca cel mai bine era ca Dumnezeu chiar de la inceput sa nu-ti dea posibilitatea sa iti gasesti vreo pereche si sa stai asa,singura si sa te dai cu capu' de pereti,pentru ca,atunci cand cu adevarat ti-ar fi dat pe cineva,sa inveti sa pretuiesti cu adevarat lucrul ala,nu sa iti bati joc cu nerusinare si mai apoi sa spui ca "iubirea a murit".Probabil ca ti-ai batut joc de omul ala,si asta inseamna ca...mai mult nu vreau sa mai zic,intelegi tu cam la ce as fi vrut sa ma refer.....

Tu esti cumva asemanatoare cu cele care fac avorturi........adica sunt femei care Dumnezeu le-a dat posibilitatea sa aiba cati copii ar fi vrut fara nici o probleme si ele si-au batut joc de darul asta,facand avorturi peste avorturi.Si altele care si-ar fi dat si jumatate din viata,plus toata averea ca sa aiba macar un copil.....dar stai linistita k Dumnezeu vede......Cunosc cazuri exact ca ale tale care s-au terminat prost,tot datorita prostiei si nerecunostintei pentru ceea ce li s-a dat.....
Si aspectul crestinesc al mesajul dvs. este... care?
Vechi 02.08.2010, 21:22:38
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Dumneata stii caile si judecata lui Dumnezeu?
Nu ti-e teama sa pui cu atata precizie degetul pe "morala" acestei "povestiri adevarate"?
Dar daca femeia respectiva ajungea sa moara o moarte pasnica, lina, fara durere... ce concluzie mai trageai?
Eu nu judec. N-am facut decat sa narez o viata de caine. Ce se poate intampla daca ai parte de taina casatoriei si apoi iti lasi sotul sau sotia ? Tu ce-ti inchipui ca ar face Dumnezeu cu tine ? O sa te invite iarasi la taina cununiei cu un nou partener ?

Interesul ei este sa nu sufere ! Daca maine da de necaz o s-o ajuti tu ?

Last edited by IonelS; 02.08.2010 at 21:26:11.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 23:12:55
o copila o copila is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Locație: Timisoara
Implicit

Imi dau si eu cu parerea....

Problema ei este ca vrea sa traiasca bine aici pe pamant, nu se gandeste la ce se va intampla cu sufletul ei dupa moarte. Daca s-ar gandi, ar gasi singura raspunsul la intrebarea ei.
Auzeam deunazi...."ce trebuie sa fac ca sa nu mai pacatuiesc?"..."gandeste-te ca maine vei muri"
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Departe si aproape de Dumnezeu tatolivia Intrebari utilizatori 0 12.05.2012 18:05:14
Cat de departe e sfarsitul? Lucian008 Generalitati 21 03.05.2012 16:03:33
Pavel Corut face praf crestinismul(sunt socat)Pazeste-ne Doamne! tigerAvalo9 Generalitati 43 11.04.2010 23:39:07
citeste si da mai departe carmina Stiri, actualitati, anunturi 1 01.02.2010 21:14:13
sunt departe ..si singura.. mioara Rugaciuni 18 20.12.2006 14:53:48