![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.
Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului... Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului. Parerea mea de ortodox convins.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Putem:
1. Exista preoti care, prin munca lor de-o viata, se remarca pe plan teologic si ajung sa contribuie mult la cultura crestin-ortodoxa universala. Preoti care primesc titlul de Doctor Honoris Causa de la mai multe universitati. Care sufera pentru credinta ani de temnita si-L marturisesc pe Hristos toata viata lor. Aparatori ai credintei, cunoscatori ai multor limbi straine noua. Acestia sunt cei seriosi. 2. Exista si ceilalti, preotii "normali", care nu se remarca prin cele de mai sus. Buni si ei, dar nu de talia Parintelui Staniloaie sau Galeriu. Acestia nu sunt "neseriosi", n-am afirmat eu asa ceva... Daca Parintele Staniloaie face o afirmatie dupa o viata de cercetari teologice, atunci eu tind s-o cred. Ceilalti, creada cine ce-o vrea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mantuirea o da Dumnezeu dupa criteriil Sale nu dupa cum credem noi si cui credem noi ca o da sau n-o da, sa nu ne facem judecatori in locul Judecatorului
|
|
||||
|
||||
![]()
corect amice, foarte corect spus
|
|
|||
|
|||
![]()
sunt ortodox convins si mai am de invatat .Ma intreb ;daca ortodxia nu cumva intra in contradictie cu Sfanta Scriptura care spune ''sa nu spui nimanui ava (adica tata )decat Mie'' si as mai avea deintrebat ''-Poate sa-L ingradeasca cineva pe DUMNEZEU ?,spunand eu sunt ortodox ,tu esti.....(de alta confesiune .eu o sa intru mai intai in Rai!) cand Domnul IIsus ia spus celui cea crezut in EL ;''-Azi vei fi cu mine in rai!''Spunea cineva ca religiile ii dezbina pe oameni credinta ii uneste dati-mi voie sa-l cred sper ca intrebarile mele sa nu fie impertinente si chiar sap-mi raspunda cineva la ele va multumesc
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Este normal ca, la inceput sa ai nevoie de ajutor in deslusirea unor pasaje din Sfanta Scriptura. Dar, dupa aceea este bine ca fiecare sa cerceteze Scriptura si in mod individual. Banuiesc ca nu aveti nimic impotriva indemnului de a studia Cuvantul lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|