![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Acu' pe bune, Dumnezeu mi-e martor că-s onest în întrebarea adresată catolicilor și nu fac nici o miștocăreală: pozele de mai sus sunt "pe bune"? Nu e nici o măscăreală trucată?
|
|||
|
|||
![]()
Cred că o parte din ele cel puțin sunt reale. Este cunoscut că unii clerici moderniști au făcut tot felul de "experimente" liturgice.
Pe de altă parte, dacă ești într-adevăr onest, întreabă-te cam care ar putea fi procentul unor asemenea liturghii cu clovni raportat la numărul de parohii romano-catolice din întreaga lume. Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 08:20:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu cartea, da, așa e. Dar măcar nu face asta în timpul Sfintei Liturghii. Sunt convins că procentul este infim, dar... Sfânta Liturghie?? ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvintele pe care Isus le folosește,"pentru mulți spre iertarea păcatelor (Matei 28:28)”, reprezinta eficacitatea Sângelui pe Care Isus Cristos l-a vărsat. Sângele lui Isus Cristos este eficace pentru mântuirea la mulți, nu la toți oamenii. (pag. 25) Formula traditionala: “Acesta este trupul meu. acesta este potirul sângelui meu, al noului și veșnicului legământ: misterul credinței, care pentru voi și pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor” Formula noua: “Acesta este Trupul Meu. Acesta este potirul Sângelui Meu, al noului și veșnicului Legământ, care pentru voi și pentru toți se varsă spre iertarea păcatelor”. Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 09:09:34. |
|
||||
|
||||
![]()
dar ne putem da cu parerea nu, caci AICI pe forum (CRESTIN ORTODOX) suntem LA NOI acasa?
|
|
||||
|
||||
![]()
Problemele lor pot deveni si problemele noastre, de aceea comentam uneori, in scop preventiv, cu riscul de a parea plini de "rautate elementara, viscerala, de amoeba" , exponenti ai restului jalnic al Ortodoxiei si lipsiti de compasiune pentru lumea catolica ce trece printr-un moment dificil, cum spunea dl.Cezar
Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 10:04:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca e o demisie fortata pentru cine stie ce masinatziune diabolica ce v-a urma, nu doar romano-catolicii s-au ars, toti ne-am ars.
Inseamna ca raul are mai mult tupeu si putere ca oricand si asta doar pentru ca exista suficienta rautate in lume, care nu mai poate fi acoperita de rugaciunile sfintilor si cele bune ale celor mici. Iar ce va urma..ne va afecta pe toti si in timp ce la vorbe suntem destui buni, cand va fi vorba de fapte la limita, nu se stie cati vor sta, cert e ca multi vor cadea.
|
|||
|
|||
![]()
Amice, lasa blogurile ortodoxiste, e un lucru demonstrat ca nu fac bine la sanatatea spirituala, nici un "Vatican" n-a zis asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca te incalzeste cu ceva, cea mai nasoala faza la ortodocsi care am putut sa aud la o Liturghie, nu spun de unde, prietenii stie, este sa nu-l pomeneasca pe IPS. Si la sfarsit, cu o predica care numai cu ortodoxia nu avea treaba, in rest trecea prin toate: politica, cipuri, obama, etc. Subiectiv poate, in duh nu prea miroasea a liturghie ortodoxa desi randuiala era in regula.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 13.02.2013 at 10:55:24. |
|