Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2013, 07:37:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Acu' pe bune, Dumnezeu mi-e martor că-s onest în întrebarea adresată catolicilor și nu fac nici o miștocăreală: pozele de mai sus sunt "pe bune"? Nu e nici o măscăreală trucată?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 07:49:58
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Cred că o parte din ele cel puțin sunt reale. Este cunoscut că unii clerici moderniști au făcut tot felul de "experimente" liturgice.

Pe de altă parte, dacă ești într-adevăr onest, întreabă-te cam care ar putea fi procentul unor asemenea liturghii cu clovni raportat la numărul de parohii romano-catolice din întreaga lume.

Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 07:54:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
pozele de mai sus sunt "pe bune"? Nu e nici o măscăreală trucată?
pozele au fost preluate de aici:http://ro.scribd.com/doc/106138524/9...4%83-Liturghie Sunt vreo 60pag. ce analizeaza "revolutia liturgica", fiind capitole traduse din cartea "Adevărul despre ce s-a întâmplat de fapt cu Biserica Catolică după Vatican II" scrisa de fr. Michael Dimond si fr. Peter Dimond de la Manastirea Preasfanta Familie.

Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 08:20:57.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 08:12:15
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute.
Vezi că p-aia cu dezbrăcatul veșmintelor n-ai nimerit-o.
Cu cartea, da, așa e. Dar măcar nu face asta în timpul Sfintei Liturghii.
Sunt convins că procentul este infim, dar... Sfânta Liturghie??
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 08:23:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sunt convins că procentul este infim, dar... Sfânta Liturghie??
Pana si traditionalistul papa Benedict e prezentat de autorii cartii ca liderul curent al religiei novus ordo (noul rit creat in 1968 de papa Paul al VI-lea) , pentru ca aproba la prefacere cuvintele “pentru toti” in loc de “pentru multi”, cuvinte ce schimba (in opinia lor) intelesul formei de prefacere,deci sacramentul n-ar fi indeplinit in noua liturghie.

Cuvintele pe care Isus le folosește,"pentru mulți spre iertarea păcatelor (Matei 28:28)”, reprezinta eficacitatea Sângelui pe Care Isus Cristos l-a vărsat. Sângele lui Isus Cristos este eficace pentru mântuirea la mulți, nu la toți oamenii. (pag. 25)
Formula traditionala: “Acesta este trupul meu. acesta este potirul sângelui meu, al noului și veșnicului legământ: misterul credinței, care pentru voi și pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor
Formula noua: “Acesta este Trupul Meu. Acesta este potirul Sângelui Meu, al noului și veșnicului Legământ, care pentru voi și pentru toți se varsă spre iertarea păcatelor”.

Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 09:09:34.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 09:30:16
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
S-a referit la catolici.

Tot așa cum popa prins beat la volan acuma câteva zile și cvasi-secta cipistă și altele asemenea sunt problema voastră, a ortodocșilor.

Frumos e ca fiecare să-și vadă bîrna/bîrnele din ochiul lui.
dar ne putem da cu parerea nu, caci AICI pe forum (CRESTIN ORTODOX) suntem LA NOI acasa?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 09:54:38
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
dar ne putem da cu parerea nu, caci AICI pe forum (CRESTIN ORTODOX) suntem LA NOI acasa?
Problemele lor pot deveni si problemele noastre, de aceea comentam uneori, in scop preventiv, cu riscul de a parea plini de "rautate elementara, viscerala, de amoeba" , exponenti ai restului jalnic al Ortodoxiei si lipsiti de compasiune pentru lumea catolica ce trece printr-un moment dificil, cum spunea dl.Cezar

Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 10:04:56.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 10:47:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Daca e o demisie fortata pentru cine stie ce masinatziune diabolica ce v-a urma, nu doar romano-catolicii s-au ars, toti ne-am ars.

Inseamna ca raul are mai mult tupeu si putere ca oricand si asta doar pentru ca exista suficienta rautate in lume, care nu mai poate fi acoperita de rugaciunile sfintilor si cele bune ale celor mici.

Iar ce va urma..ne va afecta pe toti si in timp ce la vorbe suntem destui buni, cand va fi vorba de fapte la limita, nu se stie cati vor sta, cert e ca multi vor cadea.
Vechi 13.02.2013, 10:48:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
asta o fi SMS-ul extraterestru trimis catre "Sfantul" parinte ca vor sa se converteasca la romano-catolicism, ca tot zicea Vaticanul ca vrea sa converteasca extraterestrii
Amice, lasa blogurile ortodoxiste, e un lucru demonstrat ca nu fac bine la sanatatea spirituala, nici un "Vatican" n-a zis asta.
Vechi 13.02.2013, 10:50:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
S-a referit la catolici.

Tot așa cum popa prins beat la volan acuma câteva zile și cvasi-secta cipistă și altele asemenea sunt problema voastră, a ortodocșilor.

Frumos e ca fiecare să-și vadă bîrna/bîrnele din ochiul lui.
Un popa beat sau un preot catolic pedofil e una, dar sa dai cu Liturghia de pamant, chiar si romano-catolica, e cu totul o altfel de bulibaseala, nu stiu daca poti sa intelegi diferenta...

Daca te incalzeste cu ceva, cea mai nasoala faza la ortodocsi care am putut sa aud la o Liturghie, nu spun de unde, prietenii stie, este sa nu-l pomeneasca pe IPS.
Si la sfarsit, cu o predica care numai cu ortodoxia nu avea treaba, in rest trecea prin toate: politica, cipuri, obama, etc.

Subiectiv poate, in duh nu prea miroasea a liturghie ortodoxa desi randuiala era in regula.

Last edited by AlinB; 13.02.2013 at 10:55:24.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare