Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2008, 16:14:53
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de irina77
metoda de care zici erzbet nu e nici pe departe sigura in prevenirea a nimic.

vizioneaza si vezi ce zic medicii:
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/171/In-your-face

moartea fizica e de preferat celei spirituale, daca e sa alegem asa.
Am vizionat filmul mai demult.(sau unul asemanator, eram in liceu; reactiile au fost ceva de genul "sexul este cel mai scarbos lucru de pe acest pamant" si "nu voi face sex niciodata"; si eram in liceu...daca ar fi vizionat de copii din scoala generala, ar creea niste traume in viitor) Curios faptul ca se numeste "ortodoxmedia" site-ul(chiar la religie am vizionat filmul)...de fapt prezervativul ofera protectie destul de mare, 97%. Dar sa presupunem ca nu e asa, si ca protectia e mai mica. Oricum decat nimic, macar ofera ceva. Deci decat fara, mai bine cu. De asta ar fi buna educatia sexuala in scoli, mai ales la tara, pentru ca oricum fiecare face ce vrea; acum depinde si cum. Si prin educatie sexuala nu inteleg un indemn la inceperea vietii sexuale(pentru ca nici cu asta nu sunt de acord), dar nici imagini grotesti cu oameni bolnavi, care sa socheze
Reply With Quote
Vechi 14.01.2008, 22:32:54
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
daca a folosit prezervativ ca nu carecumva sa fii luat vreo BTS?
Herpesul genital se poate lua chiar si daca porti 3 prezervative, si asta este cel care duce si la o forma de cancer...

...si uite asa populatia Romaniei devine afectata...ca sa ne intoarcem la oile noastre:D
Reply With Quote
Vechi 14.01.2008, 23:29:55
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Am aflat ca virusul HIV,care este foarte mic,trece prin porii prezervativului cum trece o minge de pinpong printr-un cos de baschet.Nu mai buna este infranarea?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2008, 23:40:41
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Citat:

Americanii au introdus de ani de zile educatia pt abstinenta, si au inlocuit-o pe cea sexuala, tocmai pentru ca si-au dat seama ca se distrug ca neam, lasandu-si tinerii sa-si faca de cap cum cred ei ca e bine.
Da, asta a introdus guvernul Bush. Si ultimele studii arata ca nu a functionat nici pe departe cum trebuia. Fiindca nu li se spune de metodele de contraceptie, si fiindca sexul este considerat cool (deci pot sa vina o mie de profesori sa le spuna ca nu e, tot la fel), s-au inregistrat mai multe sarcini la adolescente. Concluzia: educatia pentru abstinenta, numai, nu este chiar asa de stralucita. Dupa cum spune erzbet, cine are de facut ceva, face, important este ca adultii sa le spuna tinerilor la ce se expun si cum sa se prtejeze, cea mai buna metoda fiind abstinenta, dar mai sunt si altele. Ce sa faci, asta este. Daca de mici copiii vad in familie si in afara familiei destrabalare si nu sunt educati crestineste, degeaba incerci sa ii indrepti la adolescenta.:(
Reply With Quote
Vechi 14.01.2008, 23:42:16
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte
:)Am aflat ca virusul HIV,care este foarte mic,trece prin porii prezervativului cum trece o minge de pinpong printr-un cos de baschet.Nu mai buna este infranarea?
Ai fost informat gresit. De unde ai aflat asa ceva???
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 11:08:52
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de erzbet
daca a folosit prezervativ ca nu carecumva sa fii luat vreo BTS?
Herpesul genital se poate lua chiar si daca porti 3 prezervative, si asta este cel care duce si la o forma de cancer...

...si uite asa populatia Romaniei devine afectata...ca sa ne intoarcem la oile noastre:D
Ai zis foarte bine, "se poate lua"; intr-adevar, prezervativul nu reprezinta o protectie sigura in acest caz. Dar fara el, sansele de a contacta o asemenea infectie sunt mult mai mari. In plus, sunt mai multe BTS-uri; sa nu mai vorbim de cancerul de col uterin, determinat de virusul papiloma(care la barbati nu se manifesta; deci chiar si o femeie care are un singur partener sexual toata viata, risca sa fie infectata cu un asemenea virus in lipsa prezervativului; la cele cu mai multi parteneri, riscul creste simtitor). Si am inteles ca biserica se opune vehement noului vaccin impotriva cancerului de col uterin, deoarece ar favoriza "desfranarea"....
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 12:15:14
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesis
Citat:
Si eu am citit asta de mai multe ori, si erau materiale concepute de medici. Tu de unde ai aflat contrariul?
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 12:17:15
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:

Americanii au introdus de ani de zile educatia pt abstinenta, si au inlocuit-o pe cea sexuala, tocmai pentru ca si-au dat seama ca se distrug ca neam, lasandu-si tinerii sa-si faca de cap cum cred ei ca e bine.
Da, asta a introdus guvernul Bush. Si ultimele studii arata ca nu a functionat nici pe departe cum trebuia. Fiindca nu li se spune de metodele de contraceptie, si fiindca sexul este considerat cool (deci pot sa vina o mie de profesori sa le spuna ca nu e, tot la fel), s-au inregistrat mai multe sarcini la adolescente. Concluzia: educatia pentru abstinenta, numai, nu este chiar asa de stralucita. Dupa cum spune erzbet, cine are de facut ceva, face, important este ca adultii sa le spuna tinerilor la ce se expun si cum sa se prtejeze, cea mai buna metoda fiind abstinenta, dar mai sunt si altele. Ce sa faci, asta este. Daca de mici copiii vad in familie si in afara familiei destrabalare si nu sunt educati crestineste, degeaba incerci sa ii indrepti la adolescenta.:(
Bush a facut si lucruri bune. studii facute de cine, exact? de cei care castiga bani buni din contraceptie? iar ultima idee, iarta-ma, dar e o atitudine de gen drobul de sare.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 14:53:58
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Si eu am citit asta de mai multe ori, si erau materiale concepute de medici. Tu de unde ai aflat contrariul?
Uite, poti sa faci un experiment. Cumpara un prezervativ, umple-l cu apa si asteapta. Si sa vezi ca nici o picatura de apa nu o sa treaca. Daca molecula de apa, care e la fel de mica ca si mlecula de HIV nu trece, inseamna ca e eficient.

Irina77 -- traiesti cumva in America? Eu da. Si vad o gramada de mame adolescente sau foarte tinere si nemaritate. Nu-mi spune -- acele sarcini nu au fost dorite, putini sunt cei care vor copii la 18 ani sau mai devreme. O fi facut lucruri bune, dar nu multe.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2008, 15:57:31
Senior Member

Implicit

E stiintific un astfel de experiment? Mi se pare ca razi de mine.
Uite ce recunosc unii care nici macar nu sunt crestini:
"Din cauza unor pori care exista in mod natural in latexul de cea mai buna calitate (si care au diametrul de pana la 50 de ori mai mare decat diametrul unui virus HIV), precum si datorita unor defecte de fabricatie, depozitare, intretinere sau folosire, exista riscul transmiterii infectiei cu HIV chiar in conditiile folosirii prezervativului. Aceasta metoda preventiva relativa este insa promovata atat de agresiv datorita faptului ca se considera ca monogamia si abstinenta de la relatiile sexuale premaritale sunt concepte perimate, pe care majoritatea nu le mai respecta azi." (de pe un site oarecare de sanatate pentru femei).
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Propunere alinnasser2010 Generalitati 3 14.04.2010 21:20:38
am o propunere: maria-luisa Generalitati 36 14.01.2010 19:20:51
propunere catalinabalhui Stiri, actualitati, anunturi 157 08.05.2009 19:09:51