Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2009, 17:13:34
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sa ne fie clar, atat timp cat omenirea zace in suferinta, Dumnezeu nu se scalda in fericire. Si asta pentru ca ne iubeste.Nu mai stiu cine a spus asta, dar mi-a placut mult: "Cine are o iubire are o suferinta/Cine are doua iubiri are doua sufe*rinte/Cine are o suta de iubiri are o suta de suferinte/Cine n-are nici o iubire, n-are nici o suferinta".
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 13:45:32
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Durerea ne face intelepti,cumpatati.Suferinta e venin,fara sens!
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 15:50:17
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Daca am invata sa iubim,poate am deveni puternici si inteligenti si fara suferinta.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 16:11:20
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Hristos a biruit moartea prin iubire, nu prin inteligenta. Asa ca iubirea ii da omului adevarata putere, nu ratiunea. Dar nu aceasta este tema topicului, ci suferinta. Eu ori de cate ori am suferit fara sa-mi pierd iubirea, suferinta m-a inaltat, iar atunci cand am ramas doar cu suferinta, acesta nu mi-a adus decat inchidere, ura, dusmanie, deznadajde ... Nu-i cer lui Dumnezeu suferinta, ii cer sa-mi dea putere sa iubesc, ca atunci cand mai apare suferinta, sa nu apara decat insotita de iubire.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 17:38:58
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

In lumea noastra, iubirea adevarata este combinata si cu suferinta.
In Imparatie, nu o sa mai fie.

Cred ca putem face din suferinta o trambulina catre mantuire, ca si din moarte (cu moartea pe moarte calcand). Insa este greu.
Vechi 01.10.2009, 19:01:26
linistea's Avatar
linistea linistea is offline
Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: bucuresti
Implicit

pe mine suferinta m-a facut mai rea ,n-am nevoie sa sufar ca sa-l caut pe Dumnezeu
m-a facut totusi cumva....si anume nu-mi mai doresc nimic in mod special decat un singur lucru...sa devin eu proiectul meu ...sa experimentez cu mine.....sa-mi cunosc limitele...nu vreau sa ma laud dar am suferit f mult si fizic si psihic.....nu pot sa spun ca m-a modelat suferinta ci nevoia de a fi mai aproape de Dumnezeu...
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 19:13:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Hristos a biruit moartea prin iubire, nu prin inteligenta. .
Iubirea este tot o forma de inteligenta superioara a fiintei din setul de inteligente multiple care se studiaza in psihologia pedagogica.

Iar daca este sa vorbim despre inteligenta de actiune Mintuitorul s-a folosit si de ea atunci cind disparea din multimile care erau in punctul de a-l bate.

..iar unii suferinta ii face mai rai, ...chiar mult mai rai si hrapareti
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 15:53:12
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ce parere aveti despre suferinta de a vedea fiinta iubita alaturi de tine suferind? Cum ne poate face aceasta suferinta mai buni - pe amandoi?
Fani, suferinta celui iubit trebuie sa fie si a ta, nu doar a lui. Nu in zadar se spune ca prin casatorie am devenit un trup. Asa ca cei casatoriti nu pot spune: sufera sotia mea sau sotul meu. Corect este sa afirme - sufar prin suferinta lui sau a ei.

Suferinta rodeste in om, ne poate face mai buni, doar atunci cand nu e udata cu ura si revolta impotriva lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 16:48:56
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
In lumea noastra, iubirea adevarata este combinata si cu suferinta.
In Imparatie, nu o sa mai fie.

Cred ca putem face din suferinta o trambulina catre mantuire, ca si din moarte (cu moartea pe moarte calcand). Insa este greu.
Cea mai "smintitoare" chestie la crestinism (din punctul meu de vedere; unii zic ca e aceea cu indumnezeirea omului, dar in nebunia mea eu mai curand m-as vedea indumnezeita decat in stare sa rabd o durere sau pierdere) - si in special la prtodoxie, din cate am citit pana acum - e ca se vorbeste des despre suferinta, ca e necesara pentru mantuire. Am avut si inca mai am de fiecare data o strangere de inima cand citesc asa ceva pentru ca adevarul e ca eu nu am chef de suferinta, mi-e frica de ea si as prefera sa ma mantuiesc si fara. Dar cred ca au dreptate parintii. Eu poate n-o sa ajung la masura aceea, dar cred ca au dreptate cand spun ca trebuie sa ne bucuram si aducem slava lui Dumnezeu cand suferim de orice (boala, nedreptate, necazuri), pentru ca am impresia ca abia bucuria aceea e reala, deoarece nu mai este _conditionata_ de bunul nostru plac.

Sa ne bucuram cand toate ne merg bine e firesc, nu-i nici o taina aici.
Dar sa ne bucuram cand nu doar ca nu primim jucaria ci cand jucaria ni se ia... nah, asta tine deja de alta lume, alta fire, alt duh, alt film.

Am citit si ca prin suferinta (inteleasa, asumata si orientata spre Dumnezeu) se iarta pacate, se smereste si se curata sufletul.

Si din cate am priceput pana acum, iubirea e strans impletita cu suferinta pentru ca daca iti iubesti aproapele, te doare pentru el cand rataceste, cand e bolnav, cand trage din punga cu aurolac, cand te uraste, cand isi face rau singur, cand nu poate sau nu vrea sa inteleaga, cand constati ca orice ai face nu poti sa-l ajuti si sa-l scoti din iadul interior/exterior etc. Cred ca de-asta la incercari multi zicem ca "nu-mi pasa de x" si-o repetam ca pe o litanie, incercand sa ne imunizam impotriva suferintei, tocmai pentru ca ne pasa si suferim din cauza asta. Ba te mai trezesti uneori si ca te simti vinovat ca nu esti tu in locul celui din fata ta, asta e un feeling la care nu i-am dat inca de cap, de unde vine si cam incotro merge si mi-e si frica sa-l duc la capat.

Nu stiu cum dar cred ca astea te pot face mai bun daca Il ai pe Dumnezeu inaintea ochilor asa, la modul aproape nebunesc, cu incapatanare si indaratnicie chiar si impotriva tuturor evidentelor si oricate ti se intampla si oricat de tare dor, sa strangi din pumni si dinti si sa zici Slava Tie, Doamne.

Bineinteles ca n-o sa stiu niciodata cum e , concret , cat timp inca mi-e teama de lucrurile astea, dar tocmai teama asta ma face sa simt ca eu mi-s in eroare si cumva in afara bucuriei intr-un fel pe care nu-l pot explica mai bine de-atat. Adica eu cam simt ca au parintii dreptate cu suferinta desi nu-mi place.
Vechi 27.04.2010, 16:54:58
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

E foarte bine ca doresti sa te mantuiesti fara suferinta. E bine sa stim ca e un pacat sa cauti sa suferi crezand ca asa te mantuiesti mai usor. Dar atunci cand cazi in suferinta, trebuie sa o primesti fara a te ridica impotriva lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum putem sa devenim buni Rodica50 Intrebari utilizatori 23 12.12.2010 21:53:31
despre visrionisti.Sunt buni sau rai? mithrandir Secte si culte 52 26.07.2010 16:17:58
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
oameni buni sfatuitime va rog mihailo1983 Intamplari adevarate 23 08.09.2008 19:19:10