Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2011, 19:43:11
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

adevar anti-catolic nu exista
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 20:50:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
nici bine nu s-a racit in groapa parintele ca vreti sa-l si critic... va rog nu il mai citati pana nu i se face parastasul.. ... din exces de zel si orgoliu de ortodox, poate si din nevinovatia necunoasterii doar a putut zice parintele ca 'ar desfiinta catolicismul'...
As vrea un edit sau sa se stearga, nu vazusem filmuletul..
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 13:25:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pe langa acele experimtente cu apa se pare ca nici conceptiile parintelui Arsenie Papacioc nu le cunosti. Aceasta a vea o parere transanta despre catolici si ecumenism, se gasesc cartile sale si pe net. Nu e nimic nou si nu e nimic jenant in a marturisi adevarul, adica faptul ca exista doar o Biserica, cea ortodoxa. Toti cei care au marturisit adevarul sunt martiri, avem si in Ardeal marturisitori ortodocsi din perioada uniatiei. Despre filocatolicism si ecumenism Parintele Paisie Aghioritul spune: "Cu durere în suflet mărturisesc că, dintre toți filo-unioniștii pe care i-am cunoscut, nu am văzut pe nici unul să aibă nu miez, dar nici măcar coajă duhovnicească. Cu toate acestea, știu să vorbească despre dragoste și unire, deși ei înșiși nu sunt uniți cu Dumnezeu, fiindcă nu L-au iubit."
Alin, adevarul nu trebuie sa-l ascundem, adevarul inseamna bucurie, chiar daca cine il afla nu simte asa cand nu este in el. Dar poate veni in adevar.
Si sa nu-mi zici ca filmul asta a fost inregistrat cu o zi doua inainte de trecerea la cele vesnice si de asta n-a mai aparut pana acum..

Si chiar daca a mai aparut (vreau sa vad unde), este vorba de context, nu cred ca asta il defineste pe parintele Arsenie si nu vreau sa cred ca doar cu asta am ramas de la el, adica ciocan bun de dat in romano-catolici.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 14:03:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si sa nu-mi zici ca filmul asta a fost inregistrat cu o zi doua inainte de trecerea la cele vesnice si de asta n-a mai aparut pana acum..

Si chiar daca a mai aparut (vreau sa vad unde), este vorba de context, nu cred ca asta il defineste pe parintele Arsenie si nu vreau sa cred ca doar cu asta am ramas de la el, adica ciocan bun de dat in romano-catolici.
Parintele Arsenie era transant, chiar spune ca ne dam si viata pentru adevar. Asa ca in multe filmulete spune despre ecumenism, catolici si eterodocsi.
De exemplu cartea aceasta e de mult timp postata pe sfaturiortodoxe http://www.sfaturiortodoxe.ro/singur-ortodoxia/, spune lucruri mai ransante decat in film. Pur si simplu pentru ca acesta e adevarul, nu da nimeni in catolici sau in altii, spune doar de catolicism. Ii face cuiva cinste daca stie adevarul sa taca si sa nu spuna nimic, de frica sau de corectitudine politica? Nu e chiar un pacat acesta?
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 22:03:25
the_Listener
Guest

Implicit

DA ---- adevarul nu se schimba cum vor unii si altii si daca catolicii inca mai au sanse sa se intoarca la ortodoxie si sa lase ereziile ( se va intimpla asta sau se va distruge ) restul de ereticii nici nu pot fi luati in calcul .... asadar singurl adevar este la ortodocsi .... cit despre mantuirea celor care nu sunt orotodocsi e de discutat caci e posibil sa se mantuiasca DATORITA EXISTENTEI IN NEAM A UNUI ORTODOX dar vor fi ffffffffff departe de Dumnezeu .... adica in rfai sunt multe locasuri dar nu toate in prima linie ..... asadar ginditi-va la pilda cu talantii ..... hmmmm
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 22:05:10
the_Listener
Guest

Implicit

parintele ARsenie are dreptate DACA GINDITI ... daca nu o sa discutati dar greseala va fi a voastra ... judecata SUPERFICIALA nu are treaba cu adevarul ..... hmmmm
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 22:47:34
un_nepocait un_nepocait is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
daca catolicii inca mai au sanse sa se intoarca la ortodoxie si sa lase ereziile ( se va intimpla asta sau se va distruge ) restul de ereticii nici nu pot fi luati in calcul .... asadar singurl adevar este la ortodocsi .... cit despre mantuirea celor care nu sunt orotodocsi e de discutat caci e posibil sa se mantuiasca DATORITA EXISTENTEI IN NEAM A UNUI ORTODOX dar vor fi ffffffffff departe de Dumnezeu ....
Spune-mi te rog ca esti un troll pentru ca altfel o sa plang toata noaptea de mila ta....
hammmm....

multa iubire
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 18:55:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
DA ---- adevarul nu se schimba cum vor unii si altii si daca catolicii inca mai au sanse sa se intoarca la ortodoxie si sa lase ereziile ( se va intimpla asta sau se va distruge ) restul de ereticii nici nu pot fi luati in calcul .... asadar singurl adevar este la ortodocsi .... cit despre mantuirea celor care nu sunt orotodocsi e de discutat caci e posibil sa se mantuiasca DATORITA EXISTENTEI IN NEAM A UNUI ORTODOX dar vor fi ffffffffff departe de Dumnezeu .... adica in rfai sunt multe locasuri dar nu toate in prima linie ..... asadar ginditi-va la pilda cu talantii ..... hmmmm
multa iubire
ce este adevarul?
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 19:11:53
mara2008's Avatar
mara2008 mara2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Orasu cu KM 0 inlacrimat...
Implicit

Nici atata lucru nu sti ---tara tara vrem ostas ce este adevaru ?Nicku tau arata clar ca abia buchisesti anumite lucruri.Cand oare te vei maturiza?
Cand oare vei realiza ca trebuie sa gandesti inainte de a posta si nu doar a scrie un rand de dragu de a face un nr de mesaje care sant in esenta=0
Vechi 27.07.2011, 19:48:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mara2008 Vezi mesajul
Nici atata lucru nu sti ---tara tara vrem ostas ce este adevaru ?Nicku tau arata clar ca abia buchisesti anumite lucruri.Cand oare te vei maturiza?
Cand oare vei realiza ca trebuie sa gandesti inainte de a posta si nu doar a scrie un rand de dragu de a face un nr de mesaje care sant in esenta=0
zici ca cine stie ce banalitate am intrebat... daca e asa de simplu de ce nu dai tu un raspuns?nu ma intereseaza sa scriu doar de dragu de a scrie, de aia nu scriu aiurea, ci doar unde gasesc ceva ce ma intereseaza.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15