Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2011, 15:29:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Unde scrie mincinosilor ca Ioan era Ilie?
Nu vă enervați, dom' profesor, eu....eu cred că scria acolo unde scria și că Dumnezeu e alb. Așa am auzit, că scria la ediția originală a Bibliei, dar pe urmă au venit împărații romani și au cenzurat pasajul, că nu le convenea, am auzit asta de la un nene care era inițiat în catehismul adventist. Pe urmă, așa ne-a zis la noi, la curs. La oșologie, vreau să zic, când ne-a zis de doctrina lui guru-guru !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 31.01.2011, 15:34:29
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu vă enervați, dom' profesor, eu....eu cred că scria acolo unde scria și că Dumnezeu e alb. Așa am auzit, că scria la ediția originală a Bibliei, dar pe urmă au venit împărații romani și au cenzurat pasajul, că nu le convenea, am auzit asta de la un nene care era inițiat în catehismul adventist. Pe urmă, așa ne-a zis la noi, la curs. La oșologie, vreau să zic, când ne-a zis de doctrina lui guru-guru !
Yep,urmeza white men can't jump si give me5,toate doar din citirea Bibliei.Mare ti-e gradina(si mila )Doamne..
Vechi 31.01.2011, 16:04:54
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Dragule Tangun....s-ar putea sa te linseze acum unii...Despre scoaterea si modelarea Bibliei de Sf imparati se stie...dar ....e subiect tabu...Sa nu tulburam spiritele....E mai intelept...Doamne ajuta !
Cine sa ma linseze? :)) eu nu-s legat de dogme si conceptii asa cum sunt razvratitii ceilalti, doar am spus ceea ce cred eu si putin imi pasa ce cred ei.
nu vreau sa demonstrez dogmaticilor infipti in conceptii nimic, imi spun parerea si atat.

daca ei isi scot ura la suprafata si se iau de gat intre ei eu ce sa le fac:)

nu am dat in cap nimanui sa ma linseze :))
Vechi 31.01.2011, 16:29:21
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Dupa parerea mea, conceptele de reincarnare au fost corect scoase din dogma. Nu pentru ca nu ar fi adevarate, ci pentru ca e usor sa fie gresit interpretate. Si daca privim ce rau au facut conceptele astea hinduismului, e de inteles. Omul simplu daca aude de posibilitatea reincarnarii, o ia usor pe aratura si cu el ne ducem toti. Deci a fost o decizie inteleapta de a nega posibilitatea reincarnarii la nivelul de intelegere al maselor. Asta am spus-o doar pentru ca Tangun sa inteleaga motivul pentru care e inutil sa incerce sa schimbe dogma asta. Le face bine.

Dealtfel, de fiecare data cand intentionez sa fac ceva bun, sa revelez anumite adevaruri pe care le inteleg, ma intreb daca de fapt e bine. Deoarece anumiti oameni care inteleg mult mai multe decat noi au luat anumite decizii care ne depasesc intelegerea. Iar noi crezand ca facem un bine, riscam de fapt sa facem rau, impotrivindu-ne inconstient binelui. Sper ca ai inteles Tangun.
Vechi 31.01.2011, 16:33:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
Cand ma refer la mai multe vieti ma refer la principiul reincarnarii care a fost amintit in scrierile celebrului teolog Origene, care a trait in secolul IV, in a carui vasta opera e explicat, sustinut si exemplificat cu texte din cartile originale ale Bibliei, tot ceea ce se poate cunoaste despre acest subiect.Origene a fost sanctificat si ulterior anatemizat de Biserica crestina.
Biblia, in varianta sa originala, continea numeroase referiri la reincarnare, considerand-o ca pe ceva firesc.

La conciliul de la Constantinopol, din anul 553, imparatul Justinian, pentru a satisface dorinta de sanctificare a sotiei sale Teodora, a impus clerului sa cenzureze din Sfanta Scriptura orice referire la reincarnare.Imparateasa Teodora, care in tinerete profesase meseria de curtezana si acumulase o karma ce trebuia ispasita, a dorit sa elimine conceptul de reincarnare pentru a putea fi sanctificata.
Desi cenzura aplicata asupra variantei initiale a cartilor Bibliei a continuat, totusi mai exista si in varianta actuala, cea aprobata de Sfantul Sinod al B.O.R., referiri la acest concept.Pentru exemplificare citam pasajul: " Si Ioan, care de fapt era Ilie, dar ei nu l-au cunoscut" cu referire la SF. Ioan Botezatorul.

sursa Astrologie Karmica A. Nicolici
Cartile de acest gen contin de obicei neadevaruri, dar cum cei ce citesc Osho nu mai citesc si ceva din crestinism, iau de bun tot ce zice cineva. Iata o analiza completa dintr-o sursa baptista: http://www.voxdeibaptist.org/Reintru...o_Biserica.htm
In primul rand Origene nu a sustinut reincarnarea, ci preexistenta sufletelor. Deci numai o incarnare, nu mai multe.
Apoi imparateasa Teodora nu a fost santificata. Am mai intalnit confuzia asta, a fost o imparateasa Teodora care e sfanta, dar a trait cu 200-300 de ani mai tarziu. Cum vezi si in link-ul acela, nimeni nu credea in reincarnare, astea sunt neadevaruri spuse de ocultisti. Pana sa citesc Biblia si eu credeam prostiile astea pentru ca nu stiam nimic despre crestinism si credeam ce spun ei.
Vechi 31.01.2011, 16:40:10
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Dupa parerea mea, conceptele de reincarnare au fost corect scoase din dogma. Nu pentru ca nu ar fi adevarate, ci pentru ca e usor sa fie gresit interpretate. Si daca privim ce rau au facut conceptele astea hinduismului, e de inteles. Omul simplu daca aude de posibilitatea reincarnarii, o ia usor pe aratura si cu el ne ducem toti. Deci a fost o decizie inteleapta de a nega posibilitatea reincarnarii la nivelul de intelegere al maselor. Asta am spus-o doar pentru ca Tangun sa inteleaga motivul pentru care e inutil sa incerce sa schimbe dogma asta. Le face bine.

Dealtfel, de fiecare data cand intentionez sa fac ceva bun, sa revelez anumite adevaruri pe care le inteleg, ma intreb daca de fapt e bine. Deoarece anumiti oameni care inteleg mult mai multe decat noi au luat anumite decizii care ne depasesc intelegerea. Iar noi crezand ca facem un bine, riscam de fapt sa facem rau, impotrivindu-ne inconstient binelui. Sper ca ai inteles Tangun.
Da am inteles. Inteleg si cat e de periculos si ca nu trebuie sa te joci cu asta.
Despre subiectul asta am sa tin mai mult pentru mine.
Vechi 31.01.2011, 16:41:30
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul

Unde scrie mincinosilor ca Ioan era Ilie?
A fost scris demult dar s-au luat MASURI IMPARATESTI !
Sa nu cumva sa fie pusa imparateasa sa-si ispaseasca Karmele.

Hristos clar stia de medicina Ayurvedica deci si de reincarnare stia!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal Mihnea Dragomir Dogmatica 71 17.02.2013 19:45:07
Sfantul Andrei, zi libera legal costel Stiri, actualitati, anunturi 0 07.06.2011 11:37:45
Episcopul Padovese decapitat la comanda divinitatii . cocacoc Generalitati 28 10.06.2010 16:34:22
Rugaciunea libera Florin-Ionut Rugaciuni 26 30.11.2009 20:04:41