![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
ASI
Citat:
Sensul vietii îl stie Dumnezeu care ne-a creat. E fericirea, dar nu o fericire limitata si trecatoare ci fericirea care vine din plinatatea existentei, din unirea omului cu Dumnezeu. Cât despre relatia între inteligenta si fericire, cu cât un om este mai inteligent cu atât traieste mai profund si e mai multumit de viata sa, chiaar daca are necazuri. Domnul ne porunceste sa fim inteligenti, nu prosti. Un om limitat în cunostinte (si implicit în capacitatea de întelegere) e limitat si în aspiratii si nu simte dorinta sa cuprinda mai mult, dar nu se poate spune ca e fericit, dimpotriva, sufletul lui e chinuit.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca e o fericire permanenta sigur nu e in viata asta efemera pe care o avem noi. Relatia dintre inteligenta si fericire e indirect proportionala. Omul inteligent sufera mai mult din cauza ca poate constientiza mai mult si isi da seama de efemeritatea si neinsemnatatea vietii acesteia. Omul prost nu e chinuit de probleme majore si traieste viata de pe azi pe maine, similar cu un animal, astfel ca nu sufera la fel de mult. |
|
|||
|
|||
![]()
N-ati inteles ce-am zis? Pentru un crestin, scopul vietii omului este fericirea, iar fericirea e numai Hristos.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Imi este imposibil sa gandesc ca aceasta viata este numai tristete si ca este neinsemnata ...cand pentru mine toate au sens si farmec, am avut si am parte de momente frumoase in fiecare zi si in prostia mea ma bucur de viata ca de un dar si nicidecum ca de o pedeapsa amara! Cu totii avem si momente nu intotdeauna fericite in viata, numai ca e pacat ca sufletul sa nu poata percepe frumosul vietii. Imi amintesc si acum de intrebarea unui Preot Profesor adresata unei colege " De ce esti atat de trista, de ce nu zambesti, il cunosti pe Hristos, cum poti sa nu simti bucuria?" Pe langa acest profesor " prost" mai exist si eu, alt crestin prost caruia ii place sa vada oameni -crestini care emana buna dispozitie, lumina, bunatate, seninatate... Cum poti spune ca numai cei prosti se pot bucura in aceasta viata? Ai citit Acatistul de multumire " Slava lui Dumnezeu pentru toate", sa vezi inteligenta si bogatia sufleteasca a omului care poate vedea cat de frumoasa e viata? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Steinhardt spunea ca bucuria e datoria crestinului. El este un exemplu, desi stim ce viata a avut. Unde a gasit fericirea si libertatea? In inchisoarea comunista, sub un sistem tiranic.. Sunt de acord si cu Traditie cand spune ca este vorba mai ales de fericirea ca rezultat final, insa si pe parcurs, in masura in care participam de aici la imparatia lui Dumnezeu, putem avea parte de ea. Iar placerea lumeasca, revin, este buna daca este o manifestare intr-un plan a acestei fericiri. Este ca atingerea unei aripi de inger. Si nu, Traditie, nu am de loc o conceptie legalista despre pacat, nu ai inteles ce vroiam sa spun. Eu spuneam ca in masura in care un lucru este facut 'pasional', adica in uitare de Dumnezeu, este pacat, iar daca este facut cu multumire si pace, neuitand lucrurile cu adevarat importante, este cale spre Dumnezeu. Noi toti suntem majoritatea in pacat. Nu in sensul legalist, si nu in sensul ca ar trebui sa ne spovedim la fiecare 5 minute ca sa fim 'curati', insa prin credinta si participarea la taine si efortul de a ne indrepta viata catre Dumnezeu ne putem vindeca. Insa cu ajutorul lui Dumnezeu. Duhul sfant este in noi si lucreaza, daca il lasam.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar cu fericirea in viata, e irelevanta si foarte scurta. Citat:
si un animal poate fi fericit, dar este el mai inteligent decat un om? Cand iti dai seama ca esti in viata? atunci cand suferi, atunci esti constient cel mai mult. Last edited by flegmatic; 27.09.2009 at 19:36:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru Domnul și cu Domnul , cele grele devin ușoare și cele neplăcute plăcute. <<< CACI JUGUL MEU ESTE BUN ȘI POVARA MEA ESTE UȘOARA >>> ( Mt. 11 , 30 ) .
|
||||
|
||||
![]()
Bieții oameni voiesc să fie numaidecât fericiți aici pe pământ. Caută aici o fericire ce nu există, ce nu poate exista, și în această părere ei se înșeală amarnic. Unii pun fericirea în plăcerile și bunurile acestei lumi, alții în mâncăruri și băuturi și , după ce au obosit în căutarea lor, văd că toate sunt deșertăciune, pentru că firea noastră e incapabilă de a gusta aici fericirea cea adevărată. " Ei se plâng de necazuri și încercări , dar tocmai acestea sunt leacurile pe care Doctorul Ceresc ni le trimite pentru a ne vindeca ; și după ce ne vom vindeca complet cu aceste leacuri cerești - care sunt cum s-a zis, necazurile și amărăciunile- , atunci vom putea gusta și aici fericirea cea adevărată, iar în ceruri a ne îndulci de ea în veșnicie". Fericit este creștinul care în necazuri rămâne liniștit. Și ce este fericirea cea adevărată, dacă nu dragostea ? Și ce este fericirea cea nesfârșită , dacă nu dragostea cea fără margini ? <<< Fericit cel ce se învinovățește pe sine, căci va lua iertare ! Fericit cel ce alege locul cel mai de jos , căci i se va zice :"suie-te mai sus " . Fericit este sufletul care în mijlocul suferințelor rămâne în pace, fără a se descuraja și fără a cârti, căci gândind la cuvintele care zic "pătimirile vremii de acum nu sunt vrednice să fie puse alături de slava și mărirea ce va să fie ", atunci cu multă dulceață va suferi orice necaz >>> . Trebuie , dar , cât vom fi în trup, să gemem sub greutatea trupului până va veni vremea să intrăm acolo unde se prăznuiește o sărbătoare veșnică și plină de toată veselia. Și să nu uităm cât suntem în astă lume de sfatul înțeleptului : "CAND EȘTI SATUL, ADU-ȚI AMINTE DE FOAME, CAND EȘTI BOGAT, ADU-ȚI AMINTE DE LIPSA ȘI DE SARACIE. DE DIMINEAȚA PANA SEARA, VREMEA ADESEA SE SCHIMBA. IN NEFERICIRE NU TE DEZNADAJDUI, CI SMERINDU-TE SUB MANA CEA PUTERNICA A LUI DUMNEZEU, CERE DE LA DANSUL AJUTOR ȘI SPRIJIN CU CREDINȚA ȘI CU NADEJDE. APROAPE ESTE DOMNUL DE CEI UMILIȚI CU INIMA ȘI PE CEI SMERIȚI CU SUFLETUL ÎI VA MANTUI".
|
||||
|
||||
![]()
Am impresia ca nu prea se intelege punctul meu de vedere deloc, ba chiar vad ca imediat cum se citesc cuvintele " fericire si bucurie" totul este imbracat rapid intr-o aura superficiala si materialista...insa eu vorbesc de cu totul altceva.
Vorbesc despre sufletul senin, de lumina de pe chip si pacea sufleteasca a crestinului...de ceea ce imi place mie sa vad la un crestin si cum vad eu ca spiritualitatea ar trebui sa se reflecte pe chipurile crestinilor in general. Nu inteleg de ce se concluzioneaza tot mereu ca bucuria = " fericirea pamanteasca in lucruri marunte"...cand este vorba de ceea ce este frumos in Om, despre chipul si asemanarea lui Dumnezeu...si nicidecum de niste oameni gri, pesimisti, sceptici si care vad totul amar si intinat in lume si a caror suflet pare ca nu mai tresare nici la frumusetea unei flori, nici la razele soarelui sau la frumusetea omeneasca pentru ca vezi Doamne toate sunt intinate. Concluzia mea clara este ca nimic din lumea aceasta nu este intinat decat prin perceptia omului... Ma bucur de frumosul lumii in modul cel mai moral, de frumusetea din Om si toate acestea datorita sentimentelor frumoase cu care l-a inzestrat Dumnezeu pe Om. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? | ar14rai | Secte si culte | 69 | 05.02.2013 12:18:29 |
|