Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 15:11:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
M-am fortat putin si am avut rabdare sa citesc toate mesajele din topic. Adresez o tema de reflectie pentru initiatorul topicului.
Am inteles ca nu e vorba de extraterestrii in sensul literaturii SF sau in sensul pe care il aduc fenomenele OZN - Ci e vorba de viata ca fiind orice forma posibila cunoscuta sau necunoscuta(noua). Stiinta in general nu este contrara lui Dumnezeu atat timp cat scopul sau real este spre ajutorul spiritual al omului, sa ne indrepte pe noi si laudele noastre catre Dumnezeu. Nu afirm ca acesta ar fi scopul cercetarilor dar nici nu exclud posibilitatea ca cercetatorii sa gandeasca asa (cel putin la inceputul cercetarilor), dar din cele exprimate peste tot in presa si televiziune mesajul e altfel: "Cautam viata pe alte planete ca atunci cand pamantul se va distruge sa migram in alta parte". Nimeni nu zice "Doamne iarta-ne si miluieste-ne! Sa ne facem mai buni ca sa nu pierim noi si pamantul pe care il avem". Il ocolim pe Dumnezeu si ne facem noi dumnezei cautand solutii in viata materiala. Aici vad eu problema.....
pentru ca asta este problema.

Si a doua problema (am dat ex. din par. Seraphim Rose) este: civilizatiile "extraterestre"evoluate sunt un fel de model de atins pentru omul de astazi.
Sunt un fel de proiectie a ceea ce omul ar putea deveni (prin evolutie, modificare genetica, vaccinari, educatie=brainwash + microcip..): un supraom.
Ganditi-va numai cati oameni cred azi in: telepatie, telekinezie.. teleportare etc.. (sub influenta filmelor sf). Si cati cred ca acestea sunt abilitati umane care pot fi dezvoltate! (chiar ortodocsii nu cred ca sunt inselari dracesti)
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 15:18:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
pentru ca asta este problema.

Si a doua problema (am dat ex. din par. Seraphim Rose) este: civilizatiile "extraterestre"evoluate sunt un fel de model de atins pentru omul de astazi.
Sunt un fel de proiectie a ceea ce omul ar putea deveni (prin evolutie, modificare genetica, vaccinari, educatie=brainwash + microcip..): un supraom.
Teoretic este posibil.
In fata unor oameni de acum 500 sau 1000 ani, omul modern inzestrat tehnologic categoric ar parea un supraom, semizeu, etc.
Problema este cand chestia asta este transformata intr-o religie. Sau ii ia locul, religia fiind blamata din aceasta perspectiva.

Citat:
Ganditi-va numai cati oameni cred azi in: telepatie, telekinezie.. teleportare etc.. (sub influenta filmelor sf). Si cati cred ca acestea sunt abilitati umane care pot fi dezvoltate! (chiar ortodocsii nu cred ca sunt inselari dracesti)
Nu chiar.
Sunt sfinti care manifestau aceste capacitati si multe alte capacitati "paranormale".
Eroarea apare atunci cand oamenii cred ca sunt capacitati intriseci omului.
Si unele ar putea fi, telepatia intr-o anumita masura, de ex.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 15:40:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Teoretic este posibil.
In fata unor oameni de acum 500 sau 1000 ani, omul modern inzestrat tehnologic categoric ar parea un supraom, semizeu, etc.
Problema este cand chestia asta este transformata intr-o religie. Sau ii ia locul, religia fiind blamata din aceasta perspectiva.
poate ar parea supraom.. dar nu stiu daca acum 500-1000 ani oamenii doreau sa fie astfel... cred sincer ca oamenii isi aminteau ca sunt muritori si neputinciosi!
Eu am postat avand in minte oamenii din jurul meu: la sala de fitness, de ex., vin oameni de 60-70 ani (ma mir cum sunt primiti!) si se straduiesc din rasputeri sa creasca muschi pe ei.. am vazut atatea femei in varsta "imbunatatite" (chiar si portareasa are lifting facial..etc..).
Sunt uimita: oamenii acestia nu realizeaza ca mor? (nu ca am eu ceva impotriva sportului.. dar toate au un timp si o masura.. la 70 ani nu mai alergi in chiloti de sport pe strada!)

Asta nu e din cauza ozn-rilor, desigur..
Ci este cultura moderna care ne spune ca suntem fiecare un fel de superman nedescoperit inca!

Citat:
Nu chiar.
Sunt sfinti care manifestau aceste capacitati si multe alte capacitati "paranormale".
Eroarea apare atunci cand oamenii cred ca sunt capacitati intriseci omului.
Si unele ar putea fi, telepatia intr-o anumita masura, de ex.
asa este... nu la sfinti m-am gandit.. (in general tocmai ei sunt cei contestati de catre necredinciosi, este ironic)

ci ma gandeam la acea teorie populara ca ne folosim o mica bucatica din creier, iar restul este pt tele..whatever. Adica fiecare om ar avea capacitati paranormale pe care nu le exerseaza... idee new-age.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 16:11:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Poate e nitel cam subiectiva interpretarea.

Eu m-as bucura sa vad cat mai multe persoane trecute de 60 ani facand sport.
Din ce motive face fiecare, asta e o alta chestiune.

Dar daca recurgi la operatii estetice atunci destul de evident ca este o problema spirituala, si da, avem cultul negarii/evitarii mortii.

Chestia cu creerul utilizat 5% e o abureala, nu exista zone din creer neutilizate.
Cine n-are cultura generala si nu stie nitica biologie, n-are decat sa creada asta.

Telepatia cred ca exista sb anumite forme dar nu tine de intelect ci de o anumita stare interioara.

Am cunoscut oameni care aveau capacitatea de a-ti percepe starea sufleteasca dar fara a cunoaste detalii exacte.
Faptul ca iti pasa sincer de ceilalti si ii iubesti cu sinceritate te face sa fii 'vazator' cu inima in inima celuilalt.

Desi unii ar considera poate chestia asta "paranormala" nu este, ci tine de firea adamica a omului, necorupta de pacat.
Astfel de "capacitati paranormale" apar in masura in care omul se apropie de acesta fire/stare.

Cred ca si restul "capacitatilor paranormale" manifestate de sfinti provin din aceeasi zona - duhul unui om in relatie vie cu Dumnezeu se poate ridica deasupra materiei.

Dar desigur si diavolul fiind duh poate manifesta capacitati similare sau ajuta pe unii oameni sa manifeste capacitati similare pentru a face rau.

Problema este ca oamenii necredinciosi nu sunt obisnuiti cu ideea de discernamant spiritual si dau crezare oricarui fenomen (aparent) miraculos, fara sa-si puna intrebarea de unde vine el e fapt si ce urmareste.

Last edited by AlinB; 13.04.2010 at 16:15:02.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:00:01
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Vreau sa aud si eu care este pacatul daca oamenii cauta viata pe alte planete?E absurd.
Dupa unii oameni,in general vorbind,nu cineva anume de pe forum,ar fi trebuit sa nu descoperim televizorul,calculatorul,internetul,masina si celelate inventii moderne pentru ca nu are rost,nu ne-am ingrijit de suflet.Uitam oare ca le putem face pe amandoua in aceasta viata.Ce e rau in a cauta viata pe alte planete?Ce e rau in a cunoaste?Si un copil inofensiv de 10 ani s-ar intreba acelasi lucru.De ce sa fie rau daca noi cautam viata pe alte planete?Repet,daca se va descoperi ca exista viata pe alte planete(ceea ce e foarte posibil sa se intample)nu ne va afecta cu nimic pe noi credinciosii sau pe Dumnezeu.CLAR.Atunci care sa fie problema?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:00:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Vreau sa aud si eu care este pacatul daca oamenii cauta viata pe alte planete?E absurd.
Dupa unii oameni,in general vorbind,nu cineva anume de pe forum,ar fi trebuit sa nu descoperim televizorul,calculatorul,internetul,masina si celelate inventii moderne pentru ca nu are rost,nu ne-am ingrijit de suflet.Uitam oare ca le putem face pe amandoua in aceasta viata.Ce e rau in a cauta viata pe alte planete?Ce e rau in a cunoaste?Si un copil inofensiv de 10 ani s-ar intreba acelasi lucru.De ce sa fie rau daca noi cautam viata pe alte planete?Repet,daca se va descoperi ca exista viata pe alte planete(ceea ce e foarte posibil sa se intample)nu ne va afecta cu nimic pe noi credinciosii sau pe Dumnezeu.CLAR.Atunci care sa fie problema?
Nu avem voie sa cunoastem viata asta?Tainele creatiei?A lui Dumnezeu?Ar fi trebui sa ramanem limitati si sa credem ca pamantul e rotund si sa nu folosim curent electric?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:09:31
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nimic nu este obligatoriu, nici macar mantuirea.. fiecare face ce vrea cu viata lui.
Dar totusi cred ca ni s-a dat un nr de ani de viata ca sa facem ceva cu ei. Nu sa ne risipim in activitati care ne abat de la mantuire.
Parerea mea.

(Curiozitatea in sine nu este duhovniceasca... nu mai caut acum citate, nu prea am timp. Dorinta de a-L afla pe Dumnezeu este buna. Curiozitatea, nu!)
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:22:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Ei, iti dai seama ca dupa unii nicio inventie nu e buna, dar le folosesc cu varf si indesat, de moment ce si-au putut exprima opiniile aici...pe acest forum, deci se contrazic singuri...si nu pot sa iti spun eu de ce!!

Legat de viata pe alte planete, pe mine putin ma intereseaza, pot exista de toate...si le pot descoperi cu frenezie cercetatorii, numai sa le descopere...pentru ca altfel, de ce sa spun, sau sa cred ca exista lucruri...a caror existenta e pusa sub semnul intrebarii, si isi dau doar unii cu presupusul??

Last edited by AndruscaCIM; 13.04.2010 at 22:24:54.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:36:52
Banned

Implicit

Exista multi ortodocsi practicanti care nu ti-ar da dreptate,sa stii.
Omul le poate face pe amandoua in viata asta.Cunoasterea si aflarea vietii pe alta planeta nu impiedica mantuirea.Cu ce afecteaza asta mantuirea?Stii bine ca daca omul nu avea dorinta de cunoasterea mai ne incalzeam si acum la foc si traiam in pesteri.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 22:50:17
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Exista multi ortodocsi practicanti care nu ti-ar da dreptate,sa stii.
Omul le poate face pe amandoua in viata asta.Cunoasterea si aflarea vietii pe alta planeta nu impiedica mantuirea.Cu ce afecteaza asta mantuirea?Stii bine ca daca omul nu avea dorinta de cunoasterea mai ne incalzeam si acum la foc si traiam in pesteri.
Ok, nu ma intereseaza catusi de putin daca imi da cineva dreptate, sau nu...dar, te-as intreba ceva insa: Observ ca esti preocupat de acest aspect, te intrebi de ce ar fi pacat, cu ce ne afecteaza mantuirea, si de ce ar fi negativa dorinta de a cunoaste...buuun, ce te impiedica pe tine sa te alaturi celor care vor sa cunoasca acest aspect, dar practic...nu sa observi doar rezultatele descoperirilor cercetatorilor?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cred intr-una Sfanta... MariaB Biserica Romano-Catolica 16 30.10.2014 13:01:11
"Cred intr-UNA" Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 7 14.05.2013 18:40:56
care-i cel mai rau lucru...? victortiti89 Generalitati 3 03.06.2011 00:11:04
Foarte important si foarte grav ... mc2009 Homosexualitatea 28 01.06.2011 19:28:25
Rog foarte mult ajutati-ma intr-o problema anonim30 Intrebari utilizatori 16 22.08.2010 21:03:39