Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2010, 17:53:28
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Dumnezeu sa-l ierte, cu siguranta ca a avut o contributie remarcabila. Valorile se duc dar nu dispar pentru ca se imprima in ceilalti prin ceea ce au realizat.
Vechi 05.11.2010, 18:38:12
antoniap
Guest

Implicit

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l miluiasca dupa mare mila Sa.
Vechi 05.11.2010, 19:04:16
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Smile

Poetul Adrian Paunescu s-a nascut pe 20 iulie 1943, in localitatea Copaceni, din judetul Balti, dar si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei la Barca, in judetul Dolj.

Mai tarziu, a absolvit Colegiul National Carol I din Craiova si Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti

Debutul ca poet l-a facut in anul 1960, iar 13 ani mai tarziu conducea deja revista "Flacara". Intre anii 1970-1980, Paunescu s-a remarcat in presa romaneasca, iar la inceputul anilor '80 a condus Cenaclul Flacara.

La un an de la Revolutie, Paunescu a pus bazele revistei "Totusi iubirea", iar in calitate de publicist a condus ziarul "Sportul romanesc", o scurta perioada, in 1999, si a realizat emisiuni la mai multe posturi de televiziune.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 05.11.2010, 19:17:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe cel, care a fost Adrian Paunescu.

Chipul slavei Tale celei negraite sunt, macar desi port ranile pacatelor; miluieste zidirea Ta, Stapane, si o curateste cu indurarea Ta si mostenirea cea dorita daruieste-mi, facandu-ma pe mine iarasi cetatean al raiului.
Vechi 05.11.2010, 19:19:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Dumnezeu sa-l ierte, cu siguranta ca a avut o contributie remarcabila. Valorile se duc dar nu dispar pentru ca se imprima in ceilalti prin ceea ce au realizat.
Din pacate , valorile se duc , dar ele sunt apreciate postmortem la adevarata lor valoare ! " Acum observ cat e de greu , ? Sa va arat ca eu sunt eu . " ( Adrian Paunescu )
Vechi 05.11.2010, 19:25:03
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Dumnezeu Sfantul sa-l ierte.
„Cu adevărat deșertăciune sunt toate și viața aceasta este umbră și vis. Că īn desert se tulbură tot pămānteanul precum zice Scriptura: Cānd dobāndim lumea, atunci īn groapă ne sălășluim, unde īmpreună sunt īmpărații și săracii. Pentru aceasta, Hristoase,Dumnezeule, pe robul Tau acesta -Adrian- mutat de la noi, odihnește-l, ca un Iubitor de oameni“.
Vechi 05.11.2010, 19:30:12
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Din pacate , valorile se duc , dar ele sunt apreciate postmortem la adevarata lor valoare ! " Acum observ cat e de greu , ? Sa va arat ca eu sunt eu . " ( Adrian Paunescu )
Este adevarat ceea ce spui, Cristi, dar, in inchinarea noastra la EU-l la care ne raportam zilnic, nu trebuie sa uitam ca toate darurile de sus vin, singurul nostru lucru pe care putem sa-l facem este doar pacatul.

Ale Tale dintru ale Tale suntem... nu asa spunem oare la fiecare liturghie?

Insa noi, crestini fiind, stim aceste lucruri si mai stim si ca Hristos prin Invierea Sa ne-a adus mare bucurie si iarasi stim ca El este asa cum ne-a spus:

Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.
Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac.

Crezi tu aceasta?
Vechi 05.11.2010, 19:33:22
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Astfel de afirmatii ma uimesc.
(zilnic sunt uimita de ceea ce citesc pe acest forum..)
Da-mi un exemplu concret despre cum valoarea lui Adrian Paunescu s-a imprimat in tine (sau in viata ta)!

(Oameni buni, voi cititi scrierile sfantului Nicodim Aghioritul?
Stiti ca si curiozitatea intelectuala este patima si idolatrie deoarece hraneste aroganta gandirii, care, spune sf. Nicodim Aghioritul, este mai periculoasa decat mandria vointei. Nu stiti ca cei care au luat calea sfinteniei au cugetat numai cele dumnezeiesti? Daca va place poezia necrestina, asta e problema voastra, nu cred ca este un subiect pentru un forum crestin ortodox!)

Unde este threadul dedicat lui Valeriu Gafencu si poeziei lui?
Sau poeziei lui Radu Gyr?

Din poezia sfantului Ioan Iacob Hozevitul:
Ai spus o vorba, vorba ta,
Mergand din gura-n gura,
Va-nveseli sau va-ntrista,
Va curati sau va-ntina,
Rodind samanta pusa-n ea
De dragoste sau ura.

Scrii un cuvant… cuvantul scris
E-un leac sau o otrava,
Tu vei muri, dar tot ce-ai scris
Ramane-n urma drum deschis
Spre moarte sau spre paradis,
Spre-ocara sau spre slava.

Ai spus un cantec, versul sau
Ramane dupa tine
Indemn spre bine sau spre rau,
Spre curatie sau desfrau,
Lasand in inimi rodul sau
De har sau de rusine.

Arati o cale, calea ta
In urma ta nu piere,
E calea buna sau e rea,
Va prabusi sau va-nalta,
Vor merge suflete pe ea
Spre cer sau spre durere.
Vechi 05.11.2010, 19:49:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Astfel de afirmatii ma uimesc.
(zilnic sunt uimita de ceea ce citesc pe acest forum..)
Si eu sunt uimit cand vad ca rautatea creste , sporeste , se-nmulteste ! Zilnic vad cum bagam pumnul in gura folosindu-l pe Hristos ! Zilnic sunt uimit cand vad atata inversunare si neiubire de frati ! Zilnic sunt uimit cand vad nascandu-se inchizitia ortodoxa , ce nu are nimic in comun cu Hristos ! Ma uimesti ca nu cunosti ca aici , la Generalitati , se pot posta si cele ce nu au legatura directa cu credinta , conform hotararii administratiei ! Sunt uimit sa vad zeci si zeci de pagini despre sexualitate , iar despre rugaciune , pocainta si alte cele asemanatoare cateva ,ici -colo ! Sunt uimit , la randu-mi , draga anna21 ! Sunt uimit , sa vad cum un ortodox nu se sinchiseste si spune ( macar formal ) : DUMNEZEU SA-L IERTE ! Halal iubire , halal Ortodoxie . . . ! Te rog , sa-mi dai voie sa fiu , SINCER UIMIT ! ! !
Vechi 05.11.2010, 19:51:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Si eu sunt uimit cand vad ca rautatea creste , sporeste , se-nmulteste ! Zilnic vad cum bagam pumnul in gura folosindu-l pe Hristos ! Zilnic sunt uimit cand vad atata inversunare si neiubire de frati ! Zilnic sunt uimit cand vad nascandu-se inchizitia ortodoxa , ce nu are nimic in comun cu Hristos ! Ma uimesti ca nu cunosti ca aici , la Generalitati , se pot posta si cele ce nu au legatura directa cu credinta , conform hotararii administratiei ! Sunt uimit sa vad zeci si zeci de pagini despre sexualitate , iar despre rugaciune , pocainta si alte cele asemanatoare cateva ,ici -colo ! Sunt uimit , la randu-mi , draga anna21 ! Sunt uimit , sa vad cum un ortodox nu se sinchiseste si spune ( macar formal ) : DUMNEZEU SA-L IERTE ! Halal iubire , halal Ortodoxie . . . ! Te rog , sa-mi dai voie sa fiu , SINCER UIMIT ! ! !
Pai, Cristi, pe FORUM spui tu "Dumnezeu sa-l ierte"?
Nu te supara, dar rugaciunile tale sunt publice?
De unde stii tu daca m-am rugat pt el sau nu?
Ai fost cu mine in camera la vremea rugaciunii?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07