![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
<< Ia Tu arcusul > > de : Vasile Voiculescu _ Cum Insuti Tu, de veci Stapane, m-alcatuiesti ca pe-o unealta / Pe care patima s-alerge ca un arcus purtat de mana, / Azi simt in suflet cum se-ncheaga si cum navalncice tresalta / Cantari , ce nu mai vor in noaptea vremelniciei sa ramana. / De-aceea scoate-mi de pe coarde calusul care le sugruma / Si lasa-ma sa tin arcusul cu mana mea tremuratoare. . . / Nu te uita ca sunt o biata lauta subreda de huma, / Eu simt, zbatandu-se in mine adanci cantari nemuritoare ! / Dar ca sa poate sa rasune asa cum legea lor o cere, / Din plin si slobode, cu duhul ce le-a sadit neinfranate / Stapane , pleaca-Te pe coarde. . . si daca vezi ca n-am putere / Ia Tu, in mana Ta arcusul si canta in eternitate !
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=4]Intr-o asteptare apasatoare[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Azi nu mai scriu versuri,nu mai visez,[/SIZE] [SIZE=4]Nu mai tremur,nu mai plang,nu mai sunt,[/SIZE] [SIZE=4]Intr-o asteptare apasatoare m-am ingropat [/SIZE] [SIZE=4]In mine insumi ca intr-un mormant.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Coboara un inger in el si ma cauta,[/SIZE] [SIZE=4]Nu ma gaseste si crede ca am inviat.[/SIZE] [SIZE=4]Doamne cat de naivi sunt si ingerii astia[/SIZE] [SIZE=4]Ca de atata vreme nu au aflat[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Ca nu invie mortii in zadar(copile)[/SIZE] [SIZE=4]Oricata speranta,oricata indoiala,oricat[/SIZE] [SIZE=4]Ar plange mironositele in acest cimitir[/SIZE] [SIZE=4]In care mi s-a facut urat[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Sa tot ascult plansul lor care nu se mai termina,[/SIZE] [SIZE=4]Sa tot incerc sa ies din acest noroi[/SIZE] [SIZE=4]Sa tot dau la oparte lespedea asta grea[/SIZE] [SIZE=4]Pe care nu stiu cine a pus-o inapoi.[/SIZE] [SIZE=1](de Ileana Malincioiu)[/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=4]Seninatate[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Inca un om isi duce crucea-n spate[/SIZE] [SIZE=4]Senin,de parc-ar duce un sac la moara[/SIZE] [SIZE=4]Si toti il urmarim, cum intra-n cimitir[/SIZE] [SIZE=4]Si nimeni nu se infioara[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Ca si-a scris singur numele pe piatra[/SIZE] [SIZE=4]Si ca-si va insemna cu ea pamantul verde[/SIZE] [SIZE=4]Abia platit. de parca i-ar fi teama[/SIZE] [SIZE=4]Ca altfel in curand l-ar putea pierde.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Desi,acesta pare atat de singur[/SIZE] [SIZE=4]Incat un om senin de tot,apuca[/SIZE] [SIZE=4]Spre locul lui,ducand in spate crucea[/SIZE] [SIZE=3][SIZE=4] Pe care toata viata, a invatat s-o duca.[/SIZE][/SIZE] [SIZE=1](de Ileana Malincioiu)[/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Iubirile ce-au fost facute-s ca sa moara,
Iubirile ce-au fost facute-s ca sa doara, Iubirilor ce vin sa le simtim chemarea C-asa-i iubirea, se stinge ca si floarea. Si viata ca si marea are valuri Si omul poate-asa este facut Sa fie-n varf de val sau dedesupt Si-n clipa cea din urma sa doarma somn sub maluri. |
|
||||
|
||||
![]()
Curg sloiuri de gheata pe rauri,
In cursul lor spre Infinit... Iar Binele ascuns sub lambriuri Se vede ca ne-a parasit... Saraci am tot fost, suntem inca, Eu nu ma refer la arginti- Pe suflet ne-apasa opinca, Pe obraz ne curg lacrimi fierbinti, Noi nu mai stim, iarna-i sau vara, E seara, e noapte sau zi... In jur numai ura si ocara Si toti nu mai stim a iubi... Si toti nu mai vrem a-ntelege Sa fim cum am fost candva, frati De-un sange, de-un crez si de-o lege Puternici, uniti si curati... Ma-ntreb oare cui ii serveste Sa semene vant si furtuni, Iar viata in coada de peste Sa tot zamisleasca nebuni?! Celina.L.B |
|
||||
|
||||
![]()
Aceasta poezie, o modesta dedicatie, acum, in prag de sarbatori sfinte, pentru toti prietenii mei de pe acest forum, care de ani buni cunosc asprimea dar si frumusetea vietii de familie:
Zece tari de-as trece pe jos, N-as gasi un tovaras ca tine Sa-mi ramana mereu credincios Cot la cot si la rau si la bine! Imi esti drag ca lumina de zi, Intr-un miez de tomnatica vara... Fara tine nu pot vietui- Viata insasi ar fi o povara... Am cules amandoi mii de flori, Am pastrat amintiri bune, rele... Am muncit inotand in sudori, Ne-am plimbat amandoi printre stele... N-am cuvinte ca sa-ti multumesc Pentru-a noastra comuna comoara, Ce-am purtat-o prin raul lumesc, Mana-n mana din zori pana-n seara! |
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]****** [/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=3][COLOR=purple]Buna seara iubito[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#0000ff][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=blue]Buna seara, iubito,te-astept ca din cer,[/COLOR][/SIZE] [COLOR=#0000ff]sa-mi aduci continente de palid mister[/COLOR] [COLOR=#0000ff]cu trenul acesta personal si stingher,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]buna seara iubito te-astept ca din cer[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]buna seara iubito pot sa-ti spun prin cuvinte[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]ca putine mai sunt pe pamant lucruri sfinte[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]ca intra prematur iubiri in morminte,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]buna seara iubito pot sa-ti spun prin cuvinte[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]buna seara iubito sunt destui care vor ,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]sa ne puna la usa iubirii zavor,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]sa puna catuse cuvantului dor[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]buna seara iubito sunt destui care vor.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]buna seara iubito,te astept ca si cand,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]numai dragostea noastra ar fi pe pamant.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]mai presus de caderi.de mariri ,de cuvant[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]buna seara iubito te astept ca si cand....[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue] [SIZE=1][COLOR=purple](de Lucian Avramescu)[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=3][COLOR=navy]Asa ai vrut Tu[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=navy][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Daca intr-o tainica vreme[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Din lut cineva m-a facut[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Si daca sunt om si nu vierme[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]O,Doamne asa ai vrut Tu![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Daca am grai si nu muget[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Sa spun ce iubesc si ce nu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Si daca am harul sa cuget,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]O, Doamne asa ai vrut Tu![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Daca intaia zidire[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Deplin in pacat se pierdu,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Cand totusi mi-ai dat izbavire,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]O,Doamne,asa ai vrut Tu![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Daca m-ai scos din neghina[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Nu viata-mi murdara-Ti placu,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Nu am vrut iarasi lumina[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]O,Doamne,asa ai vrut Tu.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Iar daca voi merge odata [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Cu Cel ce din Duh ma nascu,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Voi spune de-a pururea Tata,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]Te laud c-asa ai vrut Tu![/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=navy](de Costache Ioanid)[/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3][COLOR=red]Respiram printre camere web[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]deschidem porti virtuale[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]sa ne tina de cald[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]si tot mai vrem ca Iisus sa ne fie herald.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]ma intreb de ce am scris aceste randuri[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]impotriva cui protestez?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]impotriva celor care isi beau linistit cafeaua ![]() ![]() [SIZE=3][COLOR=red]de parca nu s-ar fi intamplat nimic...[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red](de Ionut Creanga)[/COLOR][/SIZE] |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|