Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2011, 13:58:18
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Tu te bazezi doar de niste povestioare de genul: un calugar in desert vede un inger de lumina care ii spune nu stiu ce si apoi, un avva imbunatatit are descoperire ca ingerul era de fapt diavol. Pe baza a catorva povestioare de acest gen treci cu vederea toate celelalte in care oamenii sunt incredinati ca minunile sunt de la Dumnezeu si nici nu se pune problema ca ar trebui verificat ceva, atat este de evident, ca in exemplele de mai sus.

Ia la modul concret povestioarele care iti sunt o asa de mare piedica si ai sa vezi ca te ratacesti rau de tot in fricile proprii.
Ceea ce trece dânsul cu vederea este însăși cuvântul Scripturii, în care se arată clar că Saul, care în acel moment nu era nici pe departe îmbunătățit, ci dimpotrivă, un mare păcătos și prigonitor al Bisericii, nici o secundă nu se îndoiește că cel care îi vorbește este Cristos (și bine face, căci "greu îți este să dai cu piciorul în țepușă").

Cum ar fi fost să zică Saul: "Ia stai, de unde știu eu că ești Dumnezeu și nu satana " ?!!!

Last edited by Erethorn; 22.04.2011 at 14:00:26.
Vechi 22.04.2011, 14:03:09
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Doar daca glumiti, de aceea spuneam ca nu cunoasteti foarte multe din ortodoxie. Observ ca acceptati toate erorile (femei preoti, erorile altor culte, etc.), doar ortodoxia nu prea va place, spunand ca are multe greseli. Cred ca e timpul sa veniti in adevar, va doresc numai bine.
Catalin,

Daca sunt intrebata de ce Biserica apartin trebuie sa spun "Biserica Ortodoxa". Am fost in pelerinaj anul trecut in Israel cu un grup de catolici care erau surprinsi sa auda ca ortodocsii nu au si ei un Papa, erau convinsi ca Patriarhul este un fel de Papa pentru ortodocsi. Asa ca am facut efortul sa le explic ca Bisericile Ortodoxe sunt autocefale, fiecare cu Patriarhul ei, si intr-o oarecare masura teritoriale, si apoi le-am explicat si schisma de la 1054 incercand sa le arat puncul ortodox de vedere, si le-am explicat si faptul ca ortodocsii copti de care il auzeau pe ghid vorbind nu sunt cu adevarata ortodoxie din punctul de vedere al greco-ortodocsilor si am incercat sa le explic de ce. Chiar si asa nu prea le era clar de ce sunt mai multe Biserici ortodoxe autocefale din moment ce le-am zis ca aceeasi credinta au toate cele greco-ortodoxe. Daca insa i-as fi trimis sa citeasca la linkul pe care l-ai dat tu despre sinodul de la 1848 al BO, ce ar fi citit ei acolo? Pai nu se mentioneaza Bisericile Ortodoxe, ci tot timpul se vorbeste despre Biserica catolica unica cu credinta ortodoxa (care este exact formularea catolicilor despre Biserica proprie) si nici vorba sa scrie Bisericile Ortodoxe autocefale, ba chiar se mentioneaza ce a zis Papa cutare si cutare, iar Biserica catolica papala, care este intr-adevar unica, nu este mentionata ca atare ci scrie "Bisericile Apusului", ca si cum ar fi mai multe, sau probabil le baga intr-o oala pe cea catolica si cele protestante.
Te intreb acum, daca dau acest text unui catolic sa citeasca ca sa vada punctul de vedere ortodox, ce concluzie crezi ca o sa traga cand o sa vada ca acolo se vorbeste despre Biserica catolica unica?
Si apoi, se arunca cu pietre in infailibilitatea Papala, dar ortodocsii sunt cumva infailibili? Ca tot asta scrie la acel sinod ca parintii bisericii catolice nu puteau sa greseasca si nu vor gresi niciodata! (este parafrazat din memorie, dar pot gasi citatul exact daca vrei) Pai daca dau linkul asta la un catolic, si catolicul vede aceasta afirmatie cum ca parintii bisericii catolice nu au gresit si nu pot gresi niciodata, pai nu o sa inteleaga ca se refera la cei ai Bisericilor Ortodoxe, ci la cei ai Bisericii catolice, ca doar negru pe alb scrie Biserica catolica, una etc.
Daca acesti "parinti" nu puteau gresi, cum de la sinod vorbesc de o Biserica catolica unica, ii mentioneaza pe Papi si invatatura lor, in Crez spun credinta intr-o Biserica catolica unica, insa in practica, daca eu trebuie sa spun de ce Biserica apartin trebuie sa spun Biserica Ortodoxa si inca sa si justific faptul ca nu are Papa si ca sunt mai multe autocefale??
Doar orgoliul ii impiedica pe ortodocsi sa recunoasca ca si ei au gresit in est ca si in vest, ca daca nu ar fi gresit, as fi apartinut acum de Biserica unica, sfanta, catolica si apostolica asa cum spun in Crez cand merg la Biserica! (pentru ca merg la cea greceasca si rusa unde nu se spune "soborniceasca" ci "catolica")

Asa ca eu nu glumesc, ci sunt cat se poate de serioasa. Ortodocsii au gresit si din cauza orgoliului nemasurat, gresesc in continuare. Daca infailibilitatea papala nu exista, pai nici cea a sfintilor "parinti" nu exista, ci exista doar cea a lui Dumnezeu. Si apropos de infailibilitate, tu ai vazut ce enormitate au spus la acel sinod? Au spus ca:

"Dintre aceste erezii raspîndite - pentru judecati pe care le stie Dumnezeu - pe o mare parte a pamîntului era cîndva arianismul, iar astazi este si Papismul[8], dar si acesta (ca si acela, care a disparut cu totul), desi este în putere acum, nu va birui pîna la sfîrsit, ci va trece si va fi doborît si va rasuna marele glas din cer: Doborîtu-s-a (Apocalipsa XII, 10)."

Ei iata ce scrie la Apocalipsa 12:10

"Si am auzit glas mare, in cer, zicand: Acum s-a facut mantuirea si puterea si imparatia Dumnezeului nostru si stapanirea Hristosului Sau, caci aruncat a fost parasul fratilor nostri, cel ce ii para pe ei inaintea Dumnezeului nostru, ziua si noaptea."

Nici vorba sa scrie ce zic ei in Apocalipsa, si cu atat mai putin sa se refere la Papa "parasul", ci se refera la Satana. Se vede insa ca pentru ortodocsii din Sinod, Papa si Satana este unul si acelasi lucru. Si apoi vrei sa ii consider credibili? Cred ca glumesti!

Last edited by Adriana3; 22.04.2011 at 14:30:07.
Vechi 22.04.2011, 14:05:01
Banned

Implicit

Citat:
Adriana, din discutiile de pana acum simt ca e timp pierdut, nu are niciun rost sa iti raspund ca oricum nu te intereseaza decat daca e in concordanta cu parerea ta. Iar ce spui tu nu prea are legatura cu ortodoxia, sunt doar neintelegeri si erori. O sa raspund doar in limita timpului disponibil, iti doresc sa te ajute Dumnezeu.
Bine-nteles, cand se trece la practica si nu la teorii, este pierdere de vreme. Pai in cazul asta, ce sa zic, unii cu toria si altii cu practica, si pace buna pentru toti, ca este loc in lumea asta si pentru unii si pentru altii.
Vechi 22.04.2011, 14:06:57
Banned

Implicit

"Scuze pentru ceea ce a iesit, nu am stiut ca 12:10 urmat de : va rezulta ceea ce apare pe ecran. Cand am vazut, era prea tarziu, acum nu mai pot re-edita."

Multumesc Vinerea 13, am modificat!

Last edited by Adriana3; 22.04.2011 at 14:33:40.
Vechi 22.04.2011, 14:10:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ceea ce trece dânsul cu vederea este însăși cuvântul Scripturii, în care se arată clar că Saul, care în acel moment nu era nici pe departe îmbunătățit, ci dimpotrivă, un mare păcătos și prigonitor al Bisericii, nici o secundă nu se îndoiește că cel care îi vorbește este Cristos (și bine face, căci "greu îți este să dai cu piciorul în țepușă").

Cum ar fi fost să zică Saul: "Ia stai, de unde știu eu că ești Dumnezeu și nu satana " ?!!!
Asa este! Ba chiar l-a intrebat pe Iisus: Cine esti tu Doamne ? Intreba, si in acelasi timp i se adreseaza cu Domn, atat era de evident!
Vechi 22.04.2011, 14:12:17
vinerea13 vinerea13 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.04.2011
Implicit

Citat:
Nu e un secret ca multi ortodocsi nu-si cunosc credinta, in timp ce neoprotestantii studiaza Biblia ca sa poata sa convinga.
Știți dumneavoastră pentru ce citesc eu Biblia?
Cunoașteți dumneavoastră motivațiile neoprotestanților?
Domnule Cătălin, doar Dumnezeu le cunoaște. Ar trebui să conștientizați că nu aveți acces la motivațiile din inima cuiva.

Eu citesc Biblia pentru a auzi vocea lui Dumnezeu, pentru a cunoaște Voia Lui pentru viața mea. Pentru a mă hrăni din punct de vedere duhovnicesc.

Citat:
Ati nimerit intr-o perioada mai calma pe forum, altfel alti ortodocsi vi se adresau cu sectar. Cum vedeti, eu am o atitudine mai moderata.
Apreciez moderația dumneavoastră în ceea ce privește vocabularul, lipsa epitetelor și a invectivelor. Apreciez de asemenea lipsa ironiei.
Citat:
Asadar, analizati va rog mesajele si lasati analizarea mea.
Fii primul în a împlini ceea ce predici.
Dar așteptați-vă să fiți „analizat” dacă vă apreciați interlocutorii drept novici, începători, credincioși care nu-și cunosc credința și, prin urmare sunt mai puțin credibili decât dumneavoastră.
Vechi 22.04.2011, 14:17:41
vinerea13 vinerea13 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.04.2011
Implicit

Citat:
Scuze pentru ceea ce a iesit, nu am stiut ca 12:10 urmat de : va rezulta ceea ce apare pe ecran. Cand am vazut, era prea tarziu, acum nu mai pot re-edita.
Puteți reedita.
Dați click în dreapta postării, sus, acolo unde scrie #1762.
Postarea se va deschide într-o fereastră noua.
In dreapta paginii, jos, va apărea edit și quote.
Apăsați edit și vă veți putea corecta orice greșeală.
Vechi 22.04.2011, 14:17:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Pentru ortodocsii care citesc acest topic, despre minunile catolice avem articole mai multe articole si carti. O analiza e scrisa aici: http://eresulcatolic.50webs.com/miracole.html

Mihail Urzica a scris depre falsele viziuni ortodxe din tara noastra in cartea "Minuni si false minuni." http://www.scribd.com/doc/6443775/Mi...i-False-Minuni
Tot Mihail Urzica mai are o carte unde analizeaza minunile, http://www.scribd.com/doc/6712954/Bi...i-Mihai-Urzica
Un fragment din carte: http://monicadaniela84.blogspot.com/...-teofanii.html
Vechi 22.04.2011, 14:27:39
Senior Member

Implicit

Un domn amintea aici de inchizitie, acest subiect pe care nu il cunoaste l-am disuctat aici pe forumul catolic: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...lit=inchizitia
Vechi 22.04.2011, 14:32:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Bine-nteles, cand se trece la practica si nu la teorii, este pierdere de vreme. Pai in cazul asta, ce sa zic, unii cu toria si altii cu practica, si pace buna pentru toti, ca este loc in lumea asta si pentru unii si pentru altii.
Adriana, in mesajele mele am dat toate lamuririle. Daca doreai sa afli ceva iti raspundeam, dar banuiesc ca doar vrei sa iti confirimi parerile.
In plus nu pot discuta doar cu tine, din moment ce s-a format un grup care va reactiona negativ la orice cuvant spus de mine. Eu nu intru pe forum neaparat pentru cearta.

Last edited by catalin2; 22.04.2011 at 14:42:17.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10