![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
te referi la ce am zis de "infailibilitate" adica "idolatrizare"????
|
|
|||
|
|||
![]()
Am spus
"Dar, iarta-ma ca spun asta, si tu ai subscris la "pacatul" pe care il au in general membrii lucrarii. Daca cineva spune ca lucrurile nu stau prea bine cu aceasta lucrare voi sariti ca arsi si il puneti pe Parintele Visarion ca scut." Dar asa cum am mai spus, va place sa scoateti cuvintele din context si sa le dati alt sens, interpretandu-le cum va convine. "bine daca ai ceva cu ei, de ce nu o faci personal cu EI, nu pe forum unde cei mai multi sunt in necunoastinta de cauza si se pot sminti din niste vorbe aruncate aiurea????" Pentru ca pe acest forum am gasit acest subiect. Si am ales sa vorbesc tocmai pentru ca foarte multi sunt in necunostinta de cauza. Si stii bine ca nu sunt doar niste vorbe aruncate aiurea. In tot ce am spus pana acum am aratat o stare de fapt. Si nu am exageram cu nimic. De fapt nici nu am spus prea multe. "Fratia ta esti "smintit", daca bagam si eu in seama toate, unde crezi ca ajungeam??? dar efectiv NU m-a interesat, ci am mers INAINTE!!!" Din ce spui aici imi dau seama ca si tu stii ca nu e chiar totul in regula cu membrii acestei lucrari (cu unii dintre ei). Dar tu ca un bun crestin ce se bazeaza pe invatura bisericii ai reusit sa treci peste smintelile peste care eu nu am putut sa trec. Daca e asa, de ce te incapatanezi sa aperi niste oameni pe care tu insuti in consideri ca fiind aducatori de sminteala? Referitor la idolatrizare, iti spun cu cea mai mare sinceritate ca am intalnit un singur caz, o singura persoana care a dus cultul pentru Parintele Visarion aproape de idolatrie. |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=4][quote=Mariusica;119234] 1.pe acest forum am gasit acest subiect. Si am ales sa vorbesc tocmai pentru ca foarte multi sunt in necunostinta de cauza.[/SIZE]
[SIZE=4]2.de ce te incapatanezi sa aperi niste oameni pe care tu insuti in consideri ca fiind aducatori de sminteala?[quote][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4] Stii fratele meu, si am facut acelasi lucru sa "luminez" oamenii nu tocmai in mod expres pt "ucenici" cat pt MAMA sufleteasca, care a SPUS CLAR lucrurilor pe nume si a fost INTELEASA gresit in invatatura, nu a sa personala, pt ca este a lui Hristos! Si pt ca a fost inteles gresit, apar "denaturari"! Dar pt ca EU VREAU SA MA MANTUIESC nu bag in seama greselile fratilor mei, ca sa nu ma afecteze si sa ma "sminteasca", ci MA ROG pt EI; daca sunt vorbiti de rau, caut sa TREZESC constiinta vederii sinelui al fiecaruia!!! Fiecare gresim, dar "visarionistii" sunt priviti in mod EXPREs de catre oameni si JUDECATI nu din perspectica MORAL-CRESTINA ci dpdv AL DESAVARSIRII... adica ucenicii Pr.Cleopa sau Arsenie, sau Teofil sau ... sau... NU sunt NICI ei toti "usa de biserica", dar NU se scandalizeaza NIMENI pe ei! Nu e curios???? De ce numai pe "visarionisiti?" [/SIZE] [SIZE=4]De aici imi pleaca toata APOLOGIA "visarionisa"!!! Adica noi NU suntem in stare sa NE curatim pe noi si avem pretentii ca altii sa se curateasca???? Mie nu-mi place sa ma joc cu CREDINTA si invatatura lui Hs! Din acest motiv sunt ASPRU si DUR! Pt ca desi se stiu atatea, NU FACEM DAR CEREM CELORLALTI![/SIZE] [SIZE=4]De aceea iti spuneam sa NU vorbesti de rau PE NIMENI oricine ar fi, ca avem JUDECATA GREA!!! Ce am spus eu de Pr.Cleopa aratand ca si dansul a gresit NU am "judecat" nici personal nici direct, ci CA OM CU SLABICIUNE, ca OAMENI sunem toti, defapt am demonstrat slabiciunea firii umane si dispunerea spre pacat chiar la AJUNGEREA LA SFINTENIE!!! [/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Sper sa ma fi facut inteles si sa ia aminte si fratii care citesc aceste randuri!!![/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Doamne ajuta!!! Fii Binecuvantat!!![/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=4]de ce te incapatanezi sa aperi niste oameni pe care tu insuti in consideri ca fiind aducatori de sminteala?[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]...asa Doamne Imparate, daruieste-mi sa imi vad PACATELE mele si sa NU OSANDESC pe fratele meu, ca Binecuvantat esti in veci. Amin! - asta este "pricipiul" vietuirii mele, si nu numai pe "visarionisiti" ii apar, chiar si pe preotii care sunt "acuzati" de diferite patimi si multe altele! (cauta intre mesajele postate de mine si le vei gasi - pe acest forum) NU accept VORBIREA DE RAU! Cine citeste ce scriu, NICIODATA nu am celevetit pe nimeni de pe forum sau pe altcineva in afara forumului! Daca NU luam-aminte la cuvintele de mai sus, "plangerea si scarsnirea dintilor" ne asteapta! [/SIZE] [SIZE=4]Fereasca Bunul Dumnezeu![/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Numai BUCURII si pace sufleteasca iti doresc! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=4]de ce te incapatanezi sa aperi niste oameni pe care tu insuti in consideri ca fiind aducatori de sminteala?[/SIZE]
[SIZE=4]...asa Doamne Imparate, daruieste-mi sa imi vad PACATELE mele si sa NU OSANDESC pe fratele meu, ca Binecuvantat esti in veci. Amin! - asta este "pricipiul" vietuirii mele, si nu numai pe "visarionisiti" ii apar, chiar si pe preotii care sunt "acuzati" de diferite patimi si multe altele! (cauta intre mesajele postate de mine si le vei gasi - pe acest forum) NU accept VORBIREA DE RAU! Cine citeste ce scriu, a vazut ca eu NICIODATA nu am celevetit pe nimeni de pe forum sau pe altcineva in afara forumului! Daca NU luam-aminte la cuvintele de mai sus, "plangerea si scarsnirea dintilor" ne asteapta! [/SIZE] [SIZE=4]Fereasca Bunul Dumnezeu![/SIZE] [SIZE=4]Numai BUCURII si pace sufleteasca iti doresc! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
erezia nu trebuie aparata in nici un fel,ci dimpotriva demascata.Cel ce apara pe eretic,este eretic,chiar din ignoranta sau fanatism.
|
|
|||
|
|||
![]()
domnule ce tot vorbitzi aiurea de idolatrie, sminteala, shi vehiculatzi asha nishte termeni ca ar fi unii in eres, ori in greshala, poi voi nu shtitzi deosebi ziua de noapte, nu deosebitzi dulcele de amar, binele de rau shi v-atzi pus pe despartzitul oilor de capre in locul Domnului?...
poi idolatrie este pofta cea rea, lacomia shi curvia shi imbuibarea pantecului shi mania shi judecata fratelui shi hula lui Dumnezeu shi viatza in minciuna shi v-atzi gasit sa cautatzi de eres pe unii ori pe altzii? poi in voi/noi inshine zace firea dracului care voieste cu atata voie rea din lene, din patima dulcetzii, din indoiala rea, din necredintza shi semetzie, sa nu se pocaiasca shi sa nu se smereasca ci sa-shi gaseasca viclenii sa se autoinshele pe sine, de a pescui sau a se autoimpresiona ca prin acuze sa ciupeasca niscaiva vrednicie in parerile sale... ca ar face el ceva bine facand defapt raul... deci in noi inshine shade ereticul ortodox sectant mare lingau shi sluga la satana... mare lingau de shefi shi sluga la satana pe care il va adula cu prima ocazie... la timpul potrivit al lepadarii... ca asha patzim totzi... fie aparand fie condamnand asha dupa ureche, in mania starnita absurd ca sa te vershi pe fratele tau, ucigand duhul, sufletul shi in cele din urma trupul... deci nu va mai aprindetzi unii impotriva altora ci luptatzi cu duhul lacomiei ca aia e inchinare la idolul curviei shi trufiei, shi nu mai zacetzi in ispita ci facetzu ceva sa nu mai cadetzi in ea... ca zicetzi ca vedetzi shi de aceea pacatul vostru nu se va shterge, nu va fi iertat, pentru ca spunetzi ca vedetzi shi ca suntetzi credincioshi, shi astfel nu va mai pocaitzi niciodata... shi care este pocaintza? poi nu spunetzi ca suntetzi ai lui Apollo ori ai lui Pavel, ca Pavel a semanat shi Apollo a udat, dar fara purtarea Crucii de la Domnul este in zadar totul... caci nu a venit sa aduca Dumnezeu cuvinte meshteshugite shi pileosofii inalte care imbata ratziunea shi starnesc visarea shi ai impresia ca e ceva spiritualitate... ci asha trebuie urmat Cuvantul Lui Dumnezeu ca sa nu ramana Crucea fara folos... deci ma iertatzi ca m-iam ridicat glasul ca shitu zicala "pace, pace intre doua dobitoace, cel mai mare dobitoc este cel de la mijloc" deci domnule nu blamatzi pe cei ce au pus o grauntza cat de mica, cand voi n-atzi adus decat mushte shi viermi, deci Lucrarea este ashteptata sa dea Roade in gradina lui Dumnezeu shi nu inaintea oamenilor... shi asha vine in gradina lui Dumnezeu daca nu se separa de fratzi ci de gLumea cea rea pe care diavolul a cumparat-o pe un pol, shi ala nu e real ci tu il vei obtzine prin furt de la saraci shi nevinovatzi... deci nu mai vehiculatzi domnule termeni inchizitoriali cand voi suntetzi complet orbi chiar daca atzi stat in lucrare 19 ani ori mai putzin... ci ceretzi Ochi drept shi bun shi milostiv de la Dumnezeu, alifie ca sa va curetze shi sa shtitzi ca: Dumnezeu e bun shi drept shi milostiv iar dracul shi omul-dracit e mincinos shi rau shi necredincios shi lepadator shi trufash shi criminal shi lacom shi ticalos shi prin toate astea se inshala singur crezandu-se vrednic dar omul prost shi rau shi lacom shi in placeri shi inganfari shi leni pana la urma tot va zice ca dracul "l-a ajutat" ca sa-i fie bine... shi chiar ii e bine... vremelnic... dar apoi... asta dracul nu-i mai spune... shi de aia i se supune omul osandind mereu pe fratele sau... pentru GLORIE, glorie shi onor-mandrie, Gloria, Glorie, gloria cea vremelnica, cea de pe pamant shi mare, gloria poftei rele plina de dulceatza shi trufie... gloria ochiului rau cu barna infipta in el shi asha cu barnoiul cat stalpul cel drept de telegraf, el ishi spune ca vede drept shi ca e in masura ca sa judece... poi daca Tatal nu judeca ci toata judecata a dat-o in mana fiului, iar Fiul a intrebat "cine m-a pus pe mine mai mare peste voi?" deci Fiul s-a smerit shi a lasat ca omul manat de Duhul shi de Cuvantul Lui Dumnezeu sa caute shi sa gaseasca calea spre pocaintza shi nu aia spre inchizitzie... shi fiecare sa-shi faca procesul sau shi nu pe al fratelui sau... shi asha sa ia aminte la sine, ca atunci cand mananca sa manace cu cercetare de sine! taind din voia sa shi din mancare. m-atzi intzales fratzilor buni? ca Dumnezeu nu a venit ca sa osandeasca ci a venit mereu dar shi Astazi ca sa caute pe cel pierdut... shi sa-i stranga pe totzi sub aripile Sale asha cum ishi strange pasarea, puishorii galbiori ca aurul sub Sine.... deci daca suntem pierdutzi shi ratacitzi, atunci sa cautam Calea spre Lumina, caci calea este cu multa umilintza de Duh presarata pe cale shi cu inima infranta dar shi smerita ca pe aceea nu o va urgisi Dumnezeu... shi nu altfel... dar creshtinul de azi (eu) uita mereu tot ce a invatzat shi de aia m-am folosit de voi ca sa-mi repet mai mult mie... mereu sa-mi repet... ca altfel mi se spulbera shi Lucrarea odata cu fiul legii faradelegii din mine... Lucrarea Lui Dumnezeu cu oamenii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...fratia ta ai spus DIN NOU tot ce am spus eu! dar eu m-am legat NUMAI de acest subiect, NU am vbit la general, ci la general am spus in alte topicuri!!! NU-mi place cearta, dar trebuie sa iau si "biciul" (asa cum faci si fratia ta) cand NU suntem constienti ca TREBUIE sa ne intereseze numai de NOI INSINE!!! sa cerem mila Lui si sa ne curatin SINCER de pacate!!! Fii Binecuvantat!!! |
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand ca eu am incercat sa nu aduc acuze.
Am incercat sa redau niste fapte ce sunt nelalocul lor. Asa cum spunea si Negroponte erezia trebuie demascata si nu ascunsa in spatele smereniei si a fricii de judecata (as adauga eu). Nu stiu daca este vorba chiar de erezie, dar asa cum am mai spus sunt practici care merg pana la marginea ereziei. Ce nu sa inteles aici e ca eu cel putin, nu vorbesc de simpli crestini ce au anumite deviatii, mai mici sau mai mari, de la dreapta credinta. Este vorba de niste oameni ce au si isi aroga titlul de conducatori spirituali. Cei ce nu citesc printre randuri isi dau seama ca nu ma refer la Parintele Visarion. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar te rog frumos, parinte Adrian, sa imi spui (legat de SUBIECTUL threadului) ce EREZIE ai intalnit Sf.Ta la Pr.Visarion sau la ucenicii sai???? La unuii dintre ucenici cred sa fi intalnit elemente care sa duca a erezie, si iarta-ma ca te corectez, NU NUMAI LA VISARIONISTI gasesti astfel de elemente! DOCTRINAR - NU cred ca ai intalnit erezie la Pr.Visarion personal, pt ca TOT ce a invatat, NU a spus de la sine! ...cum nici la Pr.Cleopa NU ai intalnit, sau la alt parinte!!! Pr.Visarion daca ar fi spus erezii, crede-ma ca Pr.Arsenie Boca il OPREA demult din PREDICARE (au fost f.apropiati), sau mai mult, PF.IUSTINIAN MARINA il oprea, sau p.Dumitru Staniloae cu care s-a cunoscut si au comunicat mult!!! sau de ce nu PF.DANIEL cu care se stia de mult tp??? MORAL - s-a denaturat mult "lucrarea" datorita acelor persoane care NU au inteles corect invatatura transmisa de Pr.Visarion si au "smintit" pe altii (dintre care faci parte si Sf.ta - imi pare RAu si ma doare, SINCER)! De aici "vestea" denaturata depsre Pr.Viasrion, dar NU este de vina Pr.Visarion, cum nu este de vina BISERICA ca se intampla atatea necuratii intre "madularele" ei... cum nici Sf.ta nu te poti impune in sufletele enoriasilor sa fie SFINTI, asa nici Pr.Visarion nu s-a impus, ce a invatat a lasat liber arbitru fiecaruia de a alege sa faca sau nu!!! Hs a spus "DE VOIESTE CINEVA SA VINA DUPA MINE..." -> asta a facut si Pr.Visarion! Unii au luat invatatura sa precum "calu" sau altii au inteles-o eronat, sau altii au inteles CORECT! Dar mandria nu este un pacat ce ii ataca numai pe "UNII"... ci pe TOTI!!! si de aici alta "cauza" in denaturare!!! Daca ar fi invatat gresit mereu Pr.Visarion NU mai avea UCENICI care sa fie PREOTI, sau EPISCOPI, sau STARETI si STARETE, monahi (multi in Sf.Munte) sau calugarite!!! Deci daca ai ceva cu 'ucenicii' si ii vb de rau (si nu numai pe ei, pe ORICINE) e treaba sfintiei tale, iti ASUMI orice RESPONASBILITATE de neimplinrea poruncii IUBIRII si a calcarii poruncii de a nu Judeca!!! Porunci date de INSUSI Domnul Hs! Mai multe NU am ce sa spun ca si sfintia ai STUDIAT si consider ca le CUNOSTI nu numai le stii! (diferenta mare intre "a sti" si "a cunoaste") Vai de noi ce stim si NU facem!!! Binecuvantati si ma iertati!!!! Sarut'mana parinte!!! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Visarion Iugulescu | mihele_m | Intrebari utilizatori | 12 | 21.05.2014 12:12:17 |
Parintele Visarion | MIHAELA095 | Generalitati | 15 | 12.05.2014 17:11:12 |
Ierodiacon Visarion Iugulescu | geo.nektarios | Generalitati | 97 | 02.06.2012 16:26:27 |
Visarion Iugulescu | vylyca84 | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 01.06.2012 15:56:59 |
|