Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2010, 16:20:46
timeea89 timeea89 is offline
Member

Data înregistrării: 13.08.2010
Implicit

[quote=bmd;277428]Ce vreau eu sa-ti spun este ca doar tu sti care-i situatia la voi in familie. Tu simti cind este destul ce faci pentru fratele tau si cind este prea putin. Tu sti cit de mult il iubesti, cit de mult ii esti datoare, pentru ce ii esti datoare, cit de mult l-ar bucura ceva sau nu, samd.

Oare pot sa simt cele mai sus scrise de tine cand e de ajuns? Iar cei care simt ca e de ajuns au dreptate intotdeauna?

Ok, am culpabilizat cand a zis "uite ce sora am, nu-mi da mie telefonul ei", a vrut si mp3 playerul pe care il primisem, si i le-am dat pana la urma. Sa inteleg ca trebuie sa continui asa, pentru ca ma face sa culpabilizez, si ca daca simt asta inseamna ca ca sunt egoista?
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 16:34:31
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Timeea, ceea ce poti tu sa faci este sa-l ajuti sa vina la munca-n occident...acolo o sa inteleaga el "unde si cum cresc banii"
Sa se lase de traiul asta parazitar in care elementul de baza este culpabilizarea ta si a mamei tale " ca deh, tu/voi ai/aveti de unde" si sa puna osu' la treaba ca doar nu-i handicapat.

Nu este singurul sa stii, ce povestesti tu este un fenomen de masa mai ales printre tinerii care s-au obisnuit sa stea cu mina intinsa ( acolo unde tine figura).

Vad ca si cei din jur incearca sa iti impleteasca o vina in constiinta. Nu-i lasa!
Prostii!..aceasta este atitudinea CORECTA crestina, nu de incurajare a tiganismului prin milogeala si a parazitismului.

Fii tare si nu-i mai da absolut nimic. I-ai dat destul! La munca cu el, ca nici tie nu ti-e bine de una singura acolo printre straini! unde cine stie ce munci faci pe linga studii ca sa cistigi un ban in plus.
Curaj! fi matura..nu-i vorba de suflet aici!
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 12:38:44
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de timeea89 Vezi mesajul
Buna ziua,

Nu stiu de ce, dar de ieri tot culpabilizez. Sa va explic situatia... Discut cu cineva despre situatia din familia mea, fratele care se cearta cu mama, deoarece aceasta din urma nu vrea sa-i dea masina noua pe care tocmai si-a cumparat-o. Persoana respectiva ma sfatuieste sa fac pe mediatoru' (deja ca nu-mi place sa ma bag) si sa-l ajut pe fratele meu (mai mare ca mine cu 9 ani) sa-si ia masina...
Eu studiez in strainatate de doi ani si pot spune ca ma descurc binisor cu banii, primesc bursa si mai lucrez pe ici pe colo, cat imi permite programul de la facultate.
Acum ma tot gandesc ca sunt o sora rea pentru ca nu ii dau fratelui decat cadouri cand vin prin tara si ca ar trebui sa-i dau ceva bani, dat fiind ca am mai mult decat el. Stiu ca pare ciudat, dar nu stiu de ce ma simt egoista sa tin banii pentru mine (mai cumpar familiei cate ceva, dar ma ganesc ca ar trebui sa le dau mai mult).
Fratele meu a fost totusi un copil amarat, crescut de bunicala tara, mama fiind in Bucuresti cu mine si cu tatal meu, care nu e si tatal lui biologic) .
Voi ce credeti, in ce masura ar trebui sa-l ajut?
Este normal sa ne ajutam familia cand avem cu ce...dar sa fie cu dreapta socoteala...ca sa nu devina obisnuinta nici pentru tine si nici pentru ei...iar atunci cand ajuti trebuie sa te gandesti daca este pentru slava lor desarta ca sa le alimentezi niste placeri sau este vorba de o nevoie sau o necesitate absoluta (asta este valabil si pentru tine atunci cand iti cheltuiesti banii).
Vechi 13.08.2010, 13:03:54
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

băi dacă știam...

ce să mai zic la vârsta mea... 92 de ani și 7 luni... aștept să mor

azi mâine mă târăsc la interogatoriu și la vămi diavolii

bun de tot ca fariseul... postea azi și la a nul, se ruga azi și la anu și la mulți ani, făcea milostenie azi și la anul și la niciodată...

râde zgârciob de oală spartă fiindcă numai ciorb la ciorb nu-și scoate ochii...

unde s-o mai pomenit așa ceva... să ai bani prea mulți și să te mustre conștiința că nu-ți ajuți fratele să facă prostii...

mai bine faci tu singur prostii

ajungi așa ca mine, un bătrân putred și rău și prost de 92 de ani care nu mai poate să moară... nu mai vine nici moartea să-l ia... fiindcă pute...

n-ai ce-i face... dă-le bani ca Al Bundy... la toți...

Nu-i mai judeca că și așa nu ascultă de judecățile tale... mai rău îi bagi în desfrâu, în culpă...

nu ai aflat că suntem o nație de oligofreni dintre care eu sunt cel dintâi?

Află acum...

Bă, asta e, unii cer și alți strâng la ciorap... cred că mai de folos îți este să-ți risipească banii fratele tău decât să-i risipești tu pe luxuri, pe ruj, pe haine goliciunizante... pe chefuri cu colegii... pe tot felul de simandicozități...

o mașină ajută la ceva... la accidente... ajunge mai repede sus, și nu trebuie să sufere 92 de ani așa ca mine toate desfrânările posibile și imposibile...

mă, nu v-am zis că nu știou sfătui pe nimeni dacă nici după 92 de ani nu am reușit să ascult de Dumnezeu?

Parcă e imposibil... dacă nu asculți azi, mâine te poți considera un mort viu așa ca mine, bântui la 92 de ani prin deșertăciunea deșertăciunilor... și mă cred sfânt... o canalie, un coșmar, o calomnie... defapt e clar sunt un handicapat mintal...

un gunoi, o lepră și o ciumă... parol d”oneaur, pe onoare pootoare.

Last edited by vsovivi; 13.08.2010 at 13:07:26.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 13:20:15
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
băi dacă știam...

ce să mai zic la vârsta mea... 92 de ani și 7 luni....
:))))))) Desi sunt sigura ca tu anii astia ti-i doresti, nu ii ai, eu spun doar "Multi inainte Vsovi...cu sanatate si intelepciune iar la final mantuire!"
:))))
Vechi 13.08.2010, 13:44:44
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
băi dacă știam...

ce să mai zic la vârsta mea... 92 de ani și 7 luni....
:))))))) Desi sunt sigura ca tu anii astia ti-i doresti, nu ii ai, eu spun doar "Multi inainte Vsovi...cu sanatate si intelepciune iar la final mantuire!"
Sigur atâta am, că asta e vârsta maximei vrednicii! Sau nu la 92 de ani poți deja să te crezi vrednic? Că iată ai ajuns ceva și ai devenit o somitate în domeniu... în domeniul vârsticologic. O mortăciune ambulantă ce mai... o ființă ce și-a împlinit toate rosturile, adică și-a consumt tot timpul exact ca pe valută.

Deci draga mea Iubire, de ce nu mă crezi că sunt un biet moșneag ce a făcut umbră pămîntului degeaba?

Și-o zis.

Last edited by vsovivi; 13.08.2010 at 13:49:05.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 13:09:32
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Vsovi e un mare mincinos. Când s-a lansat pe Forum pretindea că are 42 de ani, acum a sărit la 92, în doar 3 ani!!!
Iată dovada:

About vsovi
Biography
http://www.crestinortodox.ro/pagini/profile.php?user=vsovi
Interests
n-am
Occupation
sa stau in post
Religie
Ortodox
Semnătură
1)CHEFd'șefi jegxy jig obScen cu balCoane jig copAneDbalene escronăscorcit-bagtoberiană Π muzcă supîrată cul râvnă frustantă
2)lacomîndrUviol,linșșaj,IDfEntă, născociBARă,îngânfanpârămeci, ||=||=||jMEGALmitOManBIceveRsaT, mânjaCuzibutOareMinciunire
3)ÎnvederaREAzmutmaiKcevaKslaOaMen? FurâciunILIojOqqqlhul-bvîrfnsn?ti-afurdiMÂNCspusdspretOI,jerif?gloNțUcu
4)plsDD,p-Ăl RăU,ZuICIgașK bucgUReA d'MesiEUjj...j,dupĂ prSfanta(voia3Ta+)
5)!NU!coolraJu-slaOaseBiți?PREtenȚi6pISPăferItRĂdare
Statistics
Total Posts
Total Posts: 3.636
Posts Per Day: 2,85
Caută toate mesajele de vsovi
Find all threads started by vsovi
Mini Statistics
Vârsta
42
Data înregistrării
16.02.2007